LEZZET FESTİVALİNE ÖZEL LEZZETLİ İNDİRİMLER

LEZZET FESTİVALİNE ÖZEL LEZZETLİ İNDİRİMLER
LEZZET FESTİVALİNE ÖZEL LEZZETLİ İNDİRİMLER LEZZET FESTİVALİNE ÖZEL LEZZETLİ İNDİRİMLER

Agora Alışveriş Merkezi bu yıl ilk kez düzenlenecek lezzet şölenine ev sahipliği yapacak. 2-3-4 Haziran tarihlerinde Agora Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek “Agora Lezzet Festivali” ziyaretçilere lezzet ve eğlence dolu bir hafta sonu yaşatacak. Ege mutfağından dünya mutfağına uzanan lezzet yolculuğunda keyifli atölyeler, ünlü şeflerden lezzet reçeteleri ve sürpriz etkinlikler üç gün boyunca ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunacak. 

haber arası detay

 


 
Agora Alışveriş Merkezi’nde ilk kez düzenlenecek festival dopdolu programı ile lezzet tutkunlarını ağırlayacak. Ücretsiz olarak düzenlenen festivali ziyaret edenler keyifli workshoplar ile yeni lezzetleri keşfederken uzman konuklar da sohbetleri ile gastronomi konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. Ege’den nam salmış lezzetler konunun uzmanları tarafından masaya yatırılacak iç açıcı tarifler ve lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Agora Lezzet Festivali’nde ayrıca sağlıklı beslenme ile bedensel – ruhsal arınmada beslenmenin önemi hakkında katılımcılar bilgilendirilerek “Yenilikçi Lezzetler” başlığı altında trend beslenme önerileri verilecek.
 
YEMEK SİHİRBAZLARINDAN MUHTEŞEM WORKSHOPLAR
 
Organizasyonda gastronominin birleştirici gücü bir lezzet şölenine dönüşürken birbirinden değerli sanatçılar da mini konserleri ile festivalde kulakların pasını silecek. Lezzet ve eğlence dolu etkinliklerde Lezzet Sokağı Eğlence Sahnesi’nde ilk gün DJ Cemal Erkaya ve Zafer Zencirli ziyaretçilere müzik keyfi yaşatacak. Festivalin ilk gününde sırasıyla yetişkinler ve çocuklar için özel workshoplar ile  üç ayrı özel söyleşi yapılacak. Gonca Topuz “Osmanlı Mutfağından Günümüze Meyveli Tatlar”, Ahmet Konya “Yeme Davranışı ve Duygular Arası İlişki”,Nurhayat Talay “Antik Ege’den Günümüze Ekmek Yapımı”, Özge Şahin “AtıksızYaşam” başlıklı sunumları ile konukların karşısında olacak. Aynı gün birbirinden lezzetli workshoplarda Şef Eyüp Gül “Baklava Hamurundan Keçi Peyniri ve Gorgonzolo Soslu Rezene Salatası”, Erhan Barili “Unsuz Patlıcanlı Lazanya”, Emre Sezen “Enginar Tatlısı” , Çiler Ezgi Odabaşıoğlu “ Fit Çikolata Yapımı”, Cookshop ise “Magnolia Yapımı” atölyelerini gerçekleştirecek.
 
LEZZET VE KEYİF AGORA AVM’DE  
 
Festivalin ikinci günü olan 3 Haziran Cumartesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın “Şeker Hamurundan Figür Yapımı” etkinliğiyle başlayacak ve Şef Semen Öner’in “Ege Otlu Börek Yapımı” atölyesi ile devam edecek. Etkinlikler MasterChef yarışmacılarından Şef Kıvanç Karadeniz’in “Tukaş ile Basilico Fesleğenli Makarna Atölyesi” ve Şef Serpiay Salkım’ın “Feast ile Smoothie Yapımı” ile sürecek.


 
ÜNLÜ İSİMLER SÖYLEŞİLERDE SEVENLERİ İLE BULUŞACAK
 
 Agora Lezzet Festivali’nde lezzet atölyelerinin yanı sıra alanında değerli uzman konuklar söyleşileri ile festivale renk katacak. Festivalin ikinci gününde Diyetisyen Mehlika Öktem Boz “Lezzetli Şeyler Sağlıksız mıdır?”, ünlü astrolog Hande Kazanova “Burçlara Göre Beslenme Önerileri”, Armağan Portakal “Kahvenin Öyküsü”, Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk ve Doç.Dr. Ahmet Uhri ise “ İzmir Mutfağı Kökenleri ve Ege Mutfağı” söyleşisi yapılacak. Gün boyunca eğlence sokağında DJ Cemal Erkaya ve Tin Pan ise müzik şöleni yaşatmaya devam ederken Ateş Gösterisi de katılımcılara eğlence dolu bir akşam yaşatacak.
 
4 Haziran Pazar gününe de Serdar Çelenk’in “Gastronomi Turizmi” sunumu ile keyifli lezzet noktalarına doğru özel bir başlangıç yapılacak. Ardından sağlıklı beslenmede yeni bir alternatif beslenme yöntemi olan “Glutensiz Beslenme” konusu ile Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Derya Zünbülcan konuklarla buluşacak. Sunumlar özel bir nefes terapisi ile taçlanacak ve Gönül Erkut’un “Nefes ve Beslenme” söyleşisi ile son bulacak.  Festivalin son gününde de birbirinden özel lezzet atölyeleri devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası yine çocuklara “Şeker Hamurundan Figür Yapımı Atölyesi”, La JoliesPatisserie ise “Pasta Süsleme Atölyesi” gerçekleştirecek. Ayrıca “SushicoSushi Yapımı”, “LocalCups Kahve Yapımı” , MasterChef yarışmacılarından Şef Faruk Batuhan Öner “ Özgün Zeytin ile Asma Yapraklı Enginar Dolması”, Dr.Öğr. Üyesi Şef Emrah Köksal Sezgin ve Öğr. Gör.Dr.Ahu Sezgin ise “ Ege Mutfağı’nın Dünü, Bugünü ve Yarını” söyleşisi eşliğinde “İnovatif İzmir Lezzetleri Seçkisi”ni hazırlayarak katılımcıların tadını damaklarda bırakacak bir etkinlik gerçekleştirecek.  
 
Üç günlük lezzet şöleninin son gününde GaffersBand konseri ve Bachata dans grupları da müzik ziyafetiyle katılımcılara unutamayacakları bir gün yaşatacak. 
 
Festival boyunca ayrıca Gökhan Öztimur’un “Lezzetli Fotoğraflar Sergisi” ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

LEZZET FESTİVALİNE ÖZEL LEZZETLİ İNDİRİMLER

Agora Lezzet Festivali’nde üç gün boyunca en özel markalar özel indirimli lezzetleri ziyaretçilerin beğenisine sunacak.Big Chefs, Bisquitte, BurgerKing, CaribouCoffee, Cookshop, Pasaport Pizza, Özsüt, Pizza Romanza, Köfteci Ramiz, Subway, MoyCafe, Tavuk Dünyası, Paperdelle , SushiCo, TheHunger, Bursa Kebap Evi ve McDonaldsçeşitli oranlarda festival katılımcılarına indirim sağlayacaklar.

Ayrıca, Bursa Kebap Evi, Cookshop, LocalCups, McDonalds, Özsüt, Pappardelle, Pasaport Pizza, Pizza Romanza, Köfteci Ramiz, Reyhan Pastanesi, Sushico, TheHungerlezzetseverlere festivale özel ikramları ile sürprizler yapacaklar.


 

Yorum Yaz