MODEKO'dan muhteşem final

MODEKO'dan muhteşem final
MODEKO'dan muhteşem final

MODEKO 34. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı muhteşem bir finale imza attı. Katılımcılar, emeklerinin karşılığını aldı. Alım heyetleri, üreticinin yüzünü güldürdü. Birbiri ardına yapılan başvurular ile gelecek yılın fuarı şimdiden doldu. Sektörün amiral gemisi Kayseri, 35. MODEKO'ya çıkarma yapma kararı aldı. Yaşadığı deprem felaketinin yaralarını saran Antakya "2024 yılında biz de varız" dedi. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, "Sektörümüzün tek bir rotası var. İhracat, daha çok ihracat. MODEKO ile bu ihracatı katlıyoruz" dedi. 

haber arası detay

 

Nobel Expo ve Efor Fuarcılık iş birliğinde 17-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenen MODEKO, bu yıl 300’ün üzerinde firma ile 750'nin üzerinde markaya ev sahipliği yaptı. Ticaret Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve İZFAŞ desteğiyle düzenlenen MODEKO; Avrupa’dan Güney Amerika’ya, Körfez’den Afrika ve Ortadoğu’ya kadar 49 ülkeden 25 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi geldi. Fuar, renkli standları ile beş gün boyunca ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. 29 ülkeden gelen alım heyetleri, MODEKO'daki eşsiz konseptleri ve yenilikçi ürünleri büyük bir dikkatle incelerken, yüksek oranlarda siparişler vererek Türk üreticisini sevindirdi. 

“EL ELE BÜYÜYECEĞİZ”
NOBEL EXPO Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, fuarı başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. MODEKO'nun Türkiye'nin her yerinden mobilya firmalarına ev sahipliği yaptığını söyleyen Çelik “Destek veren herkese teşekkür ederiz, el ele verip büyüyeceğiz” diye konuştu. EFOR Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen ise fuarın, Türkiye’yi yasa boğan deprem nedeniyle ertelenmesi hemen ardından da seçim dönemine girilmesine karşın sektörün büyük bir sağduyu gösterdiğine dikkat çekti. İşleyen “Bu noktada, mobilya sektörü başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Herkes elini taşın altına koydu. MODEKO bir kez daha başarısını kanıtladı” dedi.

“HEDEFLERE ULAŞACAĞIZ”
Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle ise küresel mobilya sektörünün, 500 milyar dolar büyüklüğe ulaştığına dikkat çekerek "Bu rakamdan en büyük payı Çin alıyor. İhracatta biz de atağa geçtik, 2022 yılını 4.8 milyar dolarlık ihracat ile kapattık. İthalatımızı azaltmayı başardık. Amacımız mobilya ihracatında Türkiye’yi ilk 5 ülke arasında girmek. Hedef belli, sektörün rotası belli. İhracat ve daha çok ihracat ile hedefimizi yakalayacağız. MODEKO ise bu hedefteki en büyük avantajımız" dedi. 

KAYSERİ ve ANTAKYA MODEKO'YA ÇIKARMA YAPACAK
Sektörün amiral gemilerinden Kayseri ise MODEKO'ya tam kadro çıkarma yaptı. Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın ve beraberindeki heyet, MODEKO katılımcı firmalarıyla görüştü. Türkiye'de mobilya sektörünün çok ileride olduğunu, Dünya'nın her yerine ihracat yapıldığını belirten Yalçın “Fuarlar, sektörün yurtdışına açılan pencereleri, ihracat anlamında çok önemli. Kayseri OSB olarak MODEKO'ya katılan, kazanımlarıyla üretime katma değer sağlayan tüm sanayicilerimizle gurur duyuyoruz” dedi. Deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışan, sektörün bir diğer önemli merkezi Antakya da fuarda incelemede bulundu. Bornova Belediyesi'nin konaklama desteği verdiği Antakya Mobilyacılar Odası Grup Başkanı Mehmet Balcıoğlu “Yeni çıkan ürünleri yakından inceleme fırsatımız oldu. Bize bu imkanı sağlayan Nobel Expo’ya ve Efor Fuarcılık’a teşekkür ediyoruz. Seneye biz de MODEKO’dayız” diye konuştu

Yorum Yaz