Porta Gaziemir, afetlere hazırlanacak!

Porta Gaziemir, afetlere hazırlanacak!
Porta Gaziemir, afetlere hazırlanacak!

Gaziemir Meclisi’nde doğal afete hazırlık için sunulan önergeye AKP, MHP ve Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ret oyu verdi.

haber arası detay

 

Porta Gaziemir, afetlere hazırlanacak!
Gaziemir Belediye Meclis Toplantısı’nda, doğal afetlere hazırlık yapılması için Porta Gaziemir restoranlarda yapılacak yatırımlar için Seydaş şirketinde istenilen 5 milyon liralık sermaye artırımı talebi, AKP, MHP ve Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’nun ret oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi. 
Bugün gerçekleştirilen Gaziemir Belediye Meclis Toplantısında, Gaziemir Belediyesi’nin iştiraki Seydaş şirketi tarafından işletilen Porta Gaziemir restoranlarda yapılmak istenilen doğal afet hazırlıklarına ilişkin madde gündeme geldi. 


Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, meclis toplantısında, Porta Gaziemirleri olası bir doğal afet anında vatandaşlara hizmet etmesi için açtıklarını, bu kapsamda, işletme bünyesinde çadır, mobil mutfak ve mobil tuvalet sistemleri kurmak için çalışma yaptıklarını söyledi. Başkan Arda, Porta Gaziemir’i çelik konstrüksiyon sistemiyle inşa ettiklerini belirterek, “Porta’lar hem toplanma ve barınma alanı hem de gıdaya ulaşma anlamında hizmet verecek. İlçemizde 41 tane toplanma alanı var, bu konuda Gaziemir şanslı. Mülkiyeti bize ait toplanma alanlarının bir kısmında afet anında hizmet verecek tesislerimiz var. Toplanma alanı olan parklarda özel bir çalışma yapacağız.  Tuvalet alt yapıları da hazırlayacağız.  Eksiklerimizi süreç içerisinde tamamlayacağız. Bu sermaye artışı ile bu yatırımları yapacağız” dedi. 


Konuşmaların ardından toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan oy birliği ile gelen Seydaş şirketinin 5 milyon liralık sermaye artırımı maddesi oylandı. Olası doğal afetlerde vatandaşların yanında olacak yatırımlar yapmak için yapılacak sermaye artışı önergesi AKP, MHP ve Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’nun ret oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi.


 

Yorum Yaz