Sapadere Ekoturizm Rotası 3 saat sürüyor.

Sapadere Ekoturizm Rotası 3 saat sürüyor.
3 bin 358 metrelik dev parkur, yaklaşık 3 saatlik bir yürüyüşün ardından tamamlanıyor.
Sapadere Ekoturizm Rotası 3 saat sürüyor.

Doğa harikası Sapadere Kanyonu, Alanya Belediyesi’nin yeni yürüyüş yolları ve rekreasyon alanları gibi çeşitli düzenlemelerle daha cazip hale getirilerek bölge turizminin hizmetine sunuldu. Bölge için 2 milyon ziyaretçi hedefi belirleyen Başkan Yücel, “Yerli ve yabancı turistlerin yeni uğrak noktası olacak” dedi.
Alanya Belediyesi, Sapadere Kanyonu üzerinde hayata geçirdiği Ekoturizm Alanı Doğa Yürüyüş Parkuru’nu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, vatandaşlar ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşle hizmete açtı.

haber arası detay

 

DOĞAYLA İÇ İÇE BİR ORTAM

Sapadere Çayı yanında bulunan ekoturizm alanı doğal habitatı ile birçok endemik bitki ve yaban hayvanına da ev sahipliği yapıyor. 3 bin 358 metrelik dev parkur, yaklaşık 3 saatlik bir yürüyüşün ardından tamamlanıyor. Parkur, ziyaretçilerine muhteşem manzaralar sunarken, yerli ve yabancı turistlerin Alanya’daki yeni uğrak noktalarından birisi olacak. Sahip olduğu tarihi, kültürel, doğal güzellikleriyle adeta bir hazine olan parkur, ilk günden ziyaretçilerinden tam not aldı.

BAŞKAN YÜCEL: "HEDEFİMİZ YILDA 2 MİLYON ZİYARETÇİ"

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, parkur gezisinin ardından alana ilişkin bilgileri paylaştı. Başkan Yücel, "Alanyamız tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla her zaman dünyanın en güzel yerlerinden birisi olmuştur. Bugün de bulunmuş olduğumuz Sapadere Kanyonu'na bir renklilik, bir güzellik daha kattığımızı düşünüyorum. Dönemin Kaymakamı Hulusi Doğan tarafından bir buçuk kilometrelik bir parkur olarak yapılan bu alana biz de üç buçuk kilometrelik yeni bir alan ekledik. Doğayla insanı birleştirmek, turizmimize, hem bölgemizin hem de ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak adına doğal güzelliklerin korunduğu bir parkur yaptık. ‘İnsan yeter ki azmetsin, yeter ki emek versin her şey yapılır’ dedik ve böyle bir doğa harikası rekreasyon alanı oldu. Burası zorlu bir vadi olduğu için tamamen insan gücü ile zorlu şartlarda yürütülen çalışmalarla tamamladık. İnanın o kadar güzel tepkiler aldık ki senelik 100-200 bin olan ziyaretçi sayısını bu yıl 1 milyona, gelecek yıllarda ise 2 milyona ulaştırmak istiyoruz" dedi.

BAŞKAN YÜCEL, "HERKESİ DAVET EDİYORUZ"

"Bizim ülkemiz coğrafyası ve doğası ile dünyanın en güzel yerlerinden birisidir" diyen Başkan Yücel, "Bu güzellikleri herkese gösterebilmek ve bu imkanları sağlamak bizlere düşüyor. Biz de bunu yapıyoruz. Bu bölgemiz doğal hayatın korunduğu bir bölge. Alanya'da yaşayan ve Alanya'mıza gelen herkesi burayı görmeye davet ediyorum. Hedefimiz insanların sosyal yaşantısına katkı sağlamak olduğu gibi doğaseverlerin ve sporseverlerin de bu 3 buçuk kilometrelik yürüyüş alanını kullanmaları. Umarım buraya gelen herkes keyifli bir gün geçirir. Ülkemize, bölgemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz