SevMedya Yazarları Filiz Pelit’in “Denge”sergisinde buluştu.

SevMedya Yazarları Filiz Pelit’in “Denge”sergisinde buluştu.
SevMedya Yazarları Filiz Pelit’in “Denge”sergisinde buluştu.

Ressam Filiz Pelit sergi hakkında “2018 yılında açtığım “Bilge Kadınlar” sergisinde kendineyeten, sevgisini, bilgisini etrafa verebilen, kendiyle kavgası bitmiş, dingin, adaletli kadınları konu almıştım, şimdi açtığım  “Denge” isimli sergimde bu konseptin devamı olan taşlar yer alıyor. Her bir taş bu değerleri sembolize ediyor,üst üste incelikle, bir noktada birleşip, dengeyi kuran, bütünü oluşturan bir olmuşluk haline dönüşüyor.” şeklinde konuştu.

haber arası detay


Pelit’in “Denge” sergisi 4 yıl aradan sonra İzmir GT Art Sanat Galerisi’nde açıldı ve sanatçının  22. kişisel sergisi özelliğini taşıyor.  82 eserin yer aldığı sergide kağıt üzeri, mdf üzeri karışık teknikten tuval üzeri yağlı boyaya kadar geniş bir yelpazede eserler yer alıyor.
Sergi 26 Kasım 2022 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.


 FİLİZ PELİT KİMDİR ?
1964 yılında doğdu.1985 yılında Buca Eğitim FakültesiResim bölümünden mezun oldu. Rusya, İngiltere, Dubai,, İsviçre, Almanya, Kıbrıs, Tunus, Amerika ve Türkiye’deki çeşitli kurum ve özel kolleksiyonlarda eserleribulunmaktadır.
Ankara Tisva ,İzmir BEF Görsel sanatlarbuluşması,TunusMonastır Uluslararası Sanat Festivali, 3.İzmir Uluslararası Sanat Bianeli gibi uluslararasıetkinliklere katıldı. 
Katıldığı sergilerden Özel Ödül,OnurBelgesi,Teşekkür Belgesi, Başarı Plaketi ve Paris SNBA
(SocieteNationalDesBeaux-Arts) dan Gümüş Madalyası (2011) ve Altın Madalyası (2016) bulunmaktadır.
SNBA Türkiye Delegasyonu sanatçılarındandır. 
ABD, Romanya,Paris, Luxembourg, İspanya, Japonya, Almanya, italya ve Tunus'ta Uluslararası sergilere katılmıştır. 
100 ü geçen ulusal ve uluslararası karma sergiye eser vermiştir.
Çeşitli televizyon kanallarında Resim EğitimProgramı hazırlayıp sunmuştur, Çeşitli dergi ve gazetelerdeköşe yazıları bulunmaktadır


 

Yorum Yaz