Vali Yazıcı Alternatif Turizm dallarının önemine değindi

Vali Yazıcı Alternatif Turizm dallarının önemine değindi
Eğitim, gastronomi, sağlık, kültür, kruvaziyer ve eko turizminin geliştirilmesi konularına yoğunlaşmalıyız.
Vali Yazıcı Alternatif Turizm dallarının önemine değindi

Vali Ersin Yazıcı Turizm sektör temsilcileriyle bir araya gelerek 2021 turizm sezonunu ve 2022 yılının hedeflerini değerlendirdi.

haber arası detay

Toplantıya Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, eski TÜROFED Başkanı Ayhan Barut, Fraport Genel Müdürü Deniz Varol, ATSO Yönetim Kurulu üyesi Cahit Şahin, AKTOB eski başkanı Yusuf Hacısüleyman ve Türk Hava Yolları Antalya İstasyon Müdürü Mustafa Tez katıldı.

 

Yılbaşında 150 Otelimiz Açık
Yılbaşı hazırlıklarının kapanan turizm sezonunu yeniden canlandırdığını belirten Vali Ersin Yazıcı; “Antalya’da 150 otelimiz yılbaşında hizmet verecek. Güvenli turizmin başkenti Antalya’da otellerden havaalanlarına kadar her alanda hazırlıklarımızı tamamladık ve misafirlerimizi bekliyoruz. Yılbaşı gecesi oteller, eğlence mekanları başta olmak üzere insan yoğunluğunun fazla olacağı noktalarda her türlü tedbiri alacağız.” dedi.

Tanıtıma Önem Vermeliyiz
Toplantıda turizmde markalaşma ve dönüşüme vurgu yapan Vali Yazıcı; “Eğitim, gastronomi, sağlık, kültür, kruvaziyer ve eko turizminin geliştirilmesi konularına yoğunlaşmalıyız. Saydığım tüm bu turizm kollarının hepsine karşılık verecek bir şehirde yaşıyoruz. Hepsinin tanıtımına büyük önem vermeliyiz. Ayrıca tercih edilmediğimiz ülkelerin de dikkatini çekmeliyiz. Bizi tercih etmeleri için çalışmalar yapmalıyız. 2021 yılında Ukrayna’dan ülkemize gelen turist sayısı 1 milyon 300 bine yaklaştı. Hem gelen turist sayısını yükseltmeli hem de yeni ülkeleri listemize eklemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Türk Turizminin Dünyada Aldığı Payı Büyüterek Yolumuza Devam Edeceğiz
Toplantıda pandemiyle mücadelenin devam ettiğini ve süreci iyi bir şekilde yöneterek 9 milyona yakın turisti ağırladıklarını ifade eden Vali Yazıcı; “Tüm dünya iki yıla yakın bir süredir pandemi denen büyük bir sınavın içinde. Antalya’mızın bu sınavı başarıyla geçtiğine inanıyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın başlatmış olduğu Güvenli Turizm Sertifikası’yla otellerimizde pandemi tedbirlerine uygun olarak bu yıl 9 milyona yakın yabancı misafirlerimizi ağırladık. Bunda sizlerin ve şehrin diğer paydaşlarının rolü çok büyük. Hep birlikte başta Antalya olmak üzere turizmdeki payımızı her geçen gün daha da yukarı taşıyacağız. Bunu da sizlerle birlikte yapacağız. Benim buna inancım tamdır. Ben Türk müteşebbisinin gücüne, inancına, aklına, fikrine, bilgisine, tecrübesine güveniyorum. Hep birlikte Türk turizminin dünyada aldığı payı büyüterek devam edeceğiz. Ben kendi adıma ümitliyim. Önümüze bakıp devam edeceğiz. İnşallah 2022 çok daha iyi geçecek.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz