“İşiyle Evli Bir Belediyeci: Buğra Gökce’nin Siyasi Yolculuğu”

Buğra Gökce, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olarak, Armağan Çağlayan’ın Youtube kanalında yayınlanan ‘Gör Beni’ programına konuk oldu. Bu programda Gökce, siyasete giriş sürecini, siyasi görüşlerini ve hedeflerini anlattı.

Gökce, siyasete girişini “Hayat beni siyasetin içine itti” diyerek ifade etti. 27 yıldır belediyecilik yaptığını ve 15 yıldır aktif yöneticilik görevinde bulunduğunu belirtti. Gökce, bir belediyede ne görev varsa yaptığını, bu deneyimlerin onu siyasete yakınlaştırdığını ve siyasete daha fazla ilgi duymasına neden olduğunu söyledi.

Çağlayan’ın “Siyaseti seviyor musunuz?” sorusuna Gökce, siyaseti bir ihtiyaç olarak gördüğünü belirtti. Siyasetin hayatı değiştirmenin bir aracı olduğunu, ancak Türkiye’de siyasetin kötü kodlandığını ve iyiyi içine çekmediğini ifade etti. Gökce, değişim hamlesinin onu siyasete çektiğini, çünkü bir şey değişmediği sürece oyunu değiştiremediklerini ve hep kaybettiklerini belirtti. Gökce, oyunu değiştirecek aktörlerin sahaya inmekten başka çaresi olmadığını düşündüğünü söyledi.

Gökce, İzmir’e hizmet etmek için İstanbul’daki genel sekreter yardımcılığı görevinden istifa ettiğini ve İzmir’e döndüğünü belirtti. Üç büyük şehrin dört büyük belediyesinde görev yaptığını, ancak en çok İzmir’e hizmet ettiğini söyledi.

Depreme hazırlık konusunda da önemli mesajlar veren Gökce, yapıların tümünün bir karnesi olması gerektiğini belirtti. İzmir’de bunu yapmayı hedeflediğini ve bu şeffaflığın birçok şeyi değiştirebileceğini ifade etti.

Özel hayatına dair sorulara da yanıt veren Gökce, evli olmadığını ve hiç evlenmediğini belirtti. Kendisini “işiyle evli” biri olarak tanımladı. Boş zamanlarında kitap okuduğunu, özellikle siyasi tarih ve dünya tarihi okumayı sevdiğini belirtti.

 

Yorum Yaz