Viking Kağıt’tan Doğa Dostu Üretime35 Milyon Liralık Yatırım

Viking Kağıt’tan Doğa Dostu Üretime35 Milyon Liralık Yatırım
Türkiye’nin ilk özel sektör kağıt fabrikası Viking Kağıt, kurulduğu günden bu yana sorumlu üretici kimliği ile sektörde ilklere imza atıyor.
Viking Kağıt’tan Doğa Dostu Üretime35 Milyon Liralık Yatırım

Yaşar Holding şirketlerinden Viking Kağıt, Türkiye’de temizlik kağıtları endüstrisinde bir ilk olan ve Tetra Pak ortaklığı ile hayata geçirdiği Recyfiber teknolojisi sayesinde içecek kartonlarından yüzde 100 geri dönüştürülmüş, ekolojik temizlik kağıtları üretmeye başladı. Viking Kağıt, doğa dostu kağıtlar sayesinde yıllık olarak yaklaşık 250 bin ağaçlık bir doğal kaynağı koruyarak çevreye katkı sunuyor.Recyfiber adını verdiğiYeni Nesil Ekolojik Temizlik Kağıtlarını üç farklı kıtada 15 ülkeye ihraç eden Viking Kağıt, kendi tesislerinde ürettiği nihai tüketici ürünleriportföyünü de “Select Nature” markasıyla iç ve dış pazarlarda tüketicilerle buluşturuyor.

haber arası detay

 

Türkiye’nin ilk özel sektör kağıt fabrikası Viking Kağıt, kurulduğu günden bu yana sorumlu üretici kimliği ile sektörde ilklere imza atıyor.Türkiye’nin ilk geri dönüştürülmüş kağıt üretimini yapan öncü firma, Tetra Pak’la işbirliği kapsamında yıllık 15 bin tonluk geri dönüşüm kapasitesiyle ekolojik temizlik kağıtları üretimine başladı. Temizlik kağıtları sektöründe tescilli markası Recyfiber teknolojisi ile, yeteri kadar değerlendirilmeyen bir ambalaj atığı olan içecek kartonlarının içindeki yüzde 70 oranındaki selülozu ayrıştırıp geri kazanarak kağıt endüstrisi için birham madde haline getiriyor.

Sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda,“insana ve doğaya duyarlı yaklaşımla gelecek için” ilkesi ileçalıştıklarını belirten Viking Kağıt Genel Müdürü Abdullah Akçasız, “Tetra Pak ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde kurduğumuz geri dönüşüm tesisinde bugündeğerlendirilmeyen süt, meyve suyu kutuları gibi içecek kartonlarını geri dönüştürüyoruz. Türkiye’de değerlendirilme oranı oldukça düşük olan içecek kutularını bu yatırım sayesinde işlenebilir kraft ve alüminyum olarak ekonomiye kazandırıyoruz. Bu tesis ile örnek bir döngüsel ekonomi modelini hayata geçirecek 35 milyon TL değerinde bir yatırıma imza attık. Yıllık 15 bin tonluk dönüşüm kapasitesine sahibiz. Çevreyi atıklardan kurtarıp ekonomiye geri kazandırırken, endüstrimiz için de arz faydaları sağlıyoruz. Yüzde 100 geri kazanımlı selüloz ile üretilen, özgün bej renkli, doğa dostu kağıtlar sayesinde yıllık olarak yaklaşık 250 bin ağaçlık bir doğal kaynağı koruyarak çevreye de katkı sunuyoruz.” dedi.

Tetra Pak Orta Doğu & Afrika Sürdürülebilirlik Bölge Direktörü Volkan Aydeniz ise iş birliği ile ilgili olarak şunları söyledi; “Tetra Pak olarak işimizin merkezinde sürdürülebilirlik bulunuyor, bu çalışmalarımızı şeffaf bir şekilde ortaya koyan “Doğayı seçin, Kartonu seçin” çatısı altında ekosistemimiz ile paylaşıyoruz.  Ağırlıklı olarak kağıt sektörü için geri dönüştürülen içecek kartonu atıkları, geniş bir ürün yelpazesinde de hammadde olarak kullanılıyor.  O nedenle Viking Kağıt ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği önemli bir adım ve yürütülen faaliyet gerçekten çok kıymetli.  Hem ülkemizin hem gezegenimizin geleceği için bu faydaları çoğaltmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde en üst seviye endüstriyel döngüsellik ve geri dönüşüm girişimlerinde aktif rol oynamayı sürdüreceğiz, atılan adımları hızlandırmaya, çözümün bir parçası olmaya hazırız.”

İzmir Aliağa’da üretilen Recyfiber yarı mamül temizlik kağıtlarını şimdiye kadar 15 farklı ülkeye ulaştırarak ihracatına başlayan Viking Kağıt,2023 yılında ihracatı 10 bin tona taşımayı ve yeni pazarları hedefliyor. Şirketkenditesislerinde ürettiği, Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip, doğa dostu özgün bej renkli nihai ürünleri de “Select Nature” markası ile ekolojik ürün portföyü olarak hem iç piyasa hem de dış pazarlarda tüketici ile buluşturuyor.
 

Yorum Yaz