Yayla Agro halka açlıyor

Yayla Agro halka açlıyor
Yayla Agro halka arz oluyor
Yayla Agro halka açlıyor

Yayla Agro Gıda San. Ve Tic. A.Ş. olarak kurulduğundan bu yana sektörde kalite ve hizmet adına en iyiyi yapma gayretinde olan firmamız, sektörle beraber kendi kalite çıtasını da yükselterek hak ettiği konuma yükselmiştir.

haber arası detay

 

Müşteri memnuniyetini ve ihtiyaçlarını önde tutan tesislerimiz ve katma değerli ürün gamımızla, nihai tüketicilerimize ve iş ortaklarımıza değer katan tedarik zincirimizle hizmet vermekteyiz.

Yüksek kapasiteli ve en gelişmiş teknolojinin kullanıldığı tesislerimizde kaliteli ve sürdürülebilir üretim yapılmaktadır. Çevreye zararlı olan hiçbir atık üretmeyen tesislerimiz, geleceğimizin ve doğanın korunması için gerekli tedbirleri alarak üretim yapmaktadır

Yurt içi pazarında ise 65 ilde bayilik ağı kurmuş ve 81 il ulusal mağazalar dahil olmak üzere 60.000’den fazla perakende noktasında ürünlerini müşterilerimizin beğenisine sunarken, yurtdışı pazarında da faaliyetlerini sürdüren firmamız bu pazar için de ayrı ekip kurarak faaliyetlerini devam ettirmektedir.

Yayla Agro tüm ürünlerinde ve operasyonlarında kusursuz kaliteyi hedefleyen bir firma olarak Gıda kodeksi, TSE belgeleri gibi sektörde bulunan firmaların sahip olması gereken belgeleri almaya hak kazanmıştır. Bu belgelerin dışında sektöre bakışı hassas olan firmamız BRC, IFS, Kosher, Helal, COVİD-19 Güvenli Üretim, Sıfır Atık ve Güvenilir Tedarikçi belgeleri ile Türkiye ve dünya pazarında kaliteli üretim anlayışıyla öne çıkmaktadır. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sitemi Belgesi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi gibi belgeleri alarak, ülkemizin girmeye çalıştığı Avrupa birliğinin gıda üretim normlarına uygun üretim yapma seviyesini yakaladığını belgeleriyle tescil ettirmiştir.

Yayla Agro, ülkemizin Dünyadaki yüz akı ve markası olma yolunda çalışmalarına her gün daha da büyüyen bir istekle devam etmektedir.


Pirinç ve bakliyat sektöründe faaliyet gösteren Yayla Agro Gıda, halka açılıyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), tarafından 22 Nisan tarihinde onaylanan halka arz için talep toplama tarihleri 11 12-13 Mayıs 2022 olarak belirlendi.

Talep toplama, Garanti BBVA Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım eş liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek. Çıkarılmış sermayesinin 430 milyon TL'den 472 milyon 600 bin TL'ye çıkarılması nedeniyle arttırılacak 42 milyon 600 bin TL ve şirketin mevcut ortağı Hasan Gümüş'ün sahip olduğu 28 milyon 400 bin TL nominal değerli olmak üzere toplam 71 milyon TL nominal değerli payın halka arzı için pay fiyatı 12.50 TL olarak belirlendi.

Yayla Agro Gıda'nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkam Hasan Gümüş, "Halka arz, şirketimizin kurumsallaşma, sürdürülebilir büyüme ve global marka olma yolunda önemli bir aşama olacak. 25 yılı geride bırakan büyüme yolculuğumuzda önemli bir eşiği ifade eden halka arz ile önümüzdeki 25 yıla yönelik stratejilerimizi hayata geçirmek için çok daha güçlü ve kurumsal bir yapı kazanmayı hedefliyoruz. Halka arz, önümüzdeki döneme yönelik global marka olma vizyonumuz doğrultusunda gerçekleştirmeyi planladığımız uluslararası stratejik ortaklıklar için de elimizi güçlendirecek" dedi.

Yorum Yaz