34.Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı (MODEKO), yabancı ziyaretçi rekoru kırdı.

MODEKO yabancı ziyaretçi akınına uğradı. 39 ülkeden profesyonel ziyaretçi ve 28 ülkeden gelen alım heyetleri "Seneye de MODEKO'dayız" dedi. 

 

Nobel Expo ve Efor Fuarcılık iş birliğinde Fuar İzmir’de gerçekleşen MODEKO, ikinci gününde profesyonel ziyaretçi rekorunu kırdı. Fuar alanına 39 ülkeden profesyonel ziyaretçi giriş yaptı. 5 gün süreyle ise Avrupa’dan Güney Amerika’ya, Körfez’den Afrika ve Ortadoğu’ya kadar profesyonel ziyaretçi sayısının 25 bini aşması bekleniyor. Ticaret Bakanlığı ve EİB koordinasyonunda “B2B HostedBuyerLounge” alanındaki B2B ikili iş görüşmeleri dışında Nobel Expo organizasyonunda 28 ülkeden alım heyetleri de MODEKO'da çıkarma yaptı. 

SEKTÖRÜN NABZI MODEKO'DA ATTI Fuarı ziyaret eden İstanbul İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç ise katılımcı firmalarla görüştü. Türkiye'nin sektörel olarak son yıllarda adından Dünya'da başarıyla söz ettirdiğini belirterek "Mobilya sektörünün yıldız ülkesi olarak Türkiye'yi işaret ediyorlar. Bu Türkiye’deki mobilyacılarıngirişimci ruhlarının başarısıdır” diye konuştu. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle de mobilya sanayisinin 4.8 Milyar Dolar ihracat ile tüm zamanların rekorunu kırdığını söyledi. Gürle amaçlarının 5 yıl içinde ihracatta ilk 5 ülke içine girmek olduğunu belirterek MODEKO'nun bu açıdan büyük önem taşıdığını ifade etti. Nobel Expo Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, MODEKO'nun mobilya ihracatçısı için uluslararası ticaretin kalbi haline geldiğini söyledi. Çelik “Bu fuarın başarısının ardında sektörün azmi, çalışkanlığı ve eşi görülmemiş iş birliği yatıyor” dedi. 

Sektörün nabzını tutan Oda ve Birlik başkanları ile sivil toplum kuruluşları üyeleri de MODEKO ziyaretçileri arasında yer aldı. Antalya Marangozlar Odası, Ankara Mobilyacılar Odası, Antakya Mobilyacılar Odası ise üyeleriyle birlikte MODEKO Fuarı’nı ziyaret ederek ikili iş görüşmelerine imza attı. Fuar ziyaretçileri ise; bahçe, ev-ofis mobilyaları, bebek-genç mobilyaları, yatak-baza-başlık ürün grupları başta olmak üzere eşsiz konseptleri ve yenilikçi ürünleri önceden görme şansına sahip oldu.

MODEKO'ya çıkarma yapan profesyonel ziyaretçilerin ülke dağılımı:  Almanya, Azerbaycan, Birlesik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Filistin, Fransa, Gabon, Gana, Hirvatistan, Hollanda, Irak, İran, İspanya, İsrail, İzlanda, Japonya, Kamerun, Katar, Kosova, Liberya, Libya, Lübnan, Mısır, Panama, Romanya, Rusya Federasyonu, Sierra Leone, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tayvan, Tunus, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yemen Arap Cumhuriyeti

 

Yorum Yaz