NİLÜFER ÇINARLI MUTLU, KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI için ADAY ADAYI OLDUĞUNU AÇIKLADI

CHP Konak İlçe Başkanlığı’nda Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Melda Erbaykent’in de bulunduğu açıklamada ‘’Bugüne kadar eğitim aldığım üniversiteme, evime, çalıştığım işyerlerime, oğlumun gittiği okullara, kent hakkı arayışında omuz omuza çalıştığımız meslek odalarına, stklara ev sahipliği yapan, ömrümün en uzun bölümünü geçirdiğim Konak için yeni bir yola çıkıyorum’’ diye sözlerine başladı. 

Bir mimar olarak edindiği mesleki ve siyasi deneyimle, CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILINDA, AKLIN, BİLİMİN ve ŞEHİRCİLİK İLKELERİNİN REHBERLİĞİNDE, DEMOKRATİK, LAİK, HAKKIN, HUKUKUN VE BARIŞIN EGEMENLİĞİNDE; SOSYAL-TOPLUMCU, KAMUCU BİR YEREL YÖNETİM ANLAYIŞIYLA YAŞANABİLİR KENTLER İÇİN aday adayı olduğunu açıklayan Nilüfer Çınarlı Mutlu; kenti ortak akıl ve liyakatle yöneteceğinin altını çizdi. Demokratik katılım, şeffaflık, toplumcu belediyecilik, kültürel ve tarihi miras kavramlarına dikkat çekerek, insanlık onuruna yaraşır sağlıklı bir çevrede yaşam ile Kadınların, çocukların, engellilerin, yaşlı ve kent yoksullarının toplumsal yaşama tam ve eşit yurttaşlar olarak katılımını sağlamak için aday olduğunu sözlerine ekledi.  ‘’Kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı tarih olan 5 Aralık 1934 ün 89. Yılına denk gelen bugün Cumhuriyet kenti İzmir'de, İzmir'in kalbi Konak'ta kadın belediye başkan aday adayı olarak, bize emanet edilen cumhuriyete karşı sorumluluklarımdan birini yerine getirdiğime inanıyorum’’ diyen Mutlu; İzmir’de Konak’ta yaşam hakkına, kent hakkına, insan hakkına, kadın hakkına, çocuk hakkına, çevre hakkına sahip çıkan tüm mücadeleci İzmirli kadınlar adına aday adayı olduğunu açıkladı.

NİLÜFER ÇINARLI MUTLU KİMDİR? 1968’de Yunanistan mübadili bir ailenin kızı olarak Tire’de doğmuş, yüksek öğrenimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde tamamlamıştır.  2000-2019 yılları arasında Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi olarak görev yapan Nilüfer Çınarlı Mutlu; mimarlığın geliştirilmesi, yapılı çevrenin niteliğinin artırılması çalışmalarının yanı sıra kent ve çevre mücadelesinin içinde yer aldı. İzmir Mimarlık Merkezi binasının satın alınarak restore edilmesi ve İzmir mimarlık ortamına ve kent kültür hayatına kazandırılması çalışmasında aktif olarak görev aldı. Dirençli kentlerin yaratılması, sağlıklı ve örnek bir kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi, kentlerdeki barınma sorununun çözülmesi, kent yoksulluğunun giderilmesi, sürdürülebilir bir yaşamın kalıcı hale getirilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması, doğal çevrenin korunması, sürdürülebilirlik mimarlığın geliştirilmesi, enerji etkin yapılaşmanın teşvik edilmesi konularında çalıştı. 

2019-2023 yılları arasında da İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alanİzmir İnovasyon ve Teknoloji Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Bu süre zarfında İzmir’in akıllı şehir olması yolunda ulusal ve uluslararası boyutta araştırma, inceleme, altyapı çalışmalarına öncelik vererek teknoloji geliştirme kapsamında projeler üreterek İzmir kent içi toplu taşım kullanımında İzmirim Kart uygulamasını yaygınlaştırılması, kredi kartlarının toplu ulaşımda kullanılabilmesi, Cep telefonu üzerinden QR kod ve NFC oluşturarak ulaşımda en yenilikçi teknolojilerin toplu taşıma hizmetlerinde kullanılması projelerinin hayata geçirilmesini sağladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin afet sonrası, İhtiyaç Haritası ve STK Afet Platformu ile birlikte hayata geçirdiği “Bir Kira Bir Yuva” çalışmasının organizasyonunda da yer alan Nilüfer Çınarlı Mutlu, Mimarlar Odası, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Karşıyaka Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ( TÜKD )   ve Eşit Temsil Derneği Kurucu Üyesidir. 

Yorum Yaz