Akhisar Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

Akhisar Belediyesi 2022 yılı Eylül ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun başkanlığında meclis salonunda yapıldı.

 

8 gündem ve 2 ek gündem olmak üzere toplam 10 gündem maddesinin bulunduğu meclis toplantısı öncesinde, ilk olarak Belediye Başkanı Besim Dutlulu gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu kötü ekonomik duruma rağmen, yaratılan yeni gelir kaynakları ve tasarruf tedbirleriyle Akhisar Belediyesi olarak hizmetlerin aralıksız devam ettiğini belirten Başkan Besim Dutlulu, sıcak asfalt, soğuk asfalt, parke taş döşemesi, arazi yolları ve tamir çalışmalarının hiç durmadan devam ettiğini belirtti.

30 Ağustos Zafer Bayramı ile 6 Eylül Akhisar’ın ve 8 Eylül Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluş günlerini kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Besim Dutlulu, “Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu zaferleri bize kazandıran şehitlerimizi, gazilerimizi, savaşta emek veren kadınlarımızı, çocuklarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

6 Eylül 1922’de Akhisar’ımız, 2 yıl süren Yunan işgalinden kurtuldu. Ben bu güne Akhisar’ın Kurtuluş Bayramı demek istiyorum. Şehrimizde bu günü coşkuyla kutladık. Fener Alayı düzenledik, genci yaşlısı yüzlerce vatandaşımız ile hep birlikte zeybek oynadık.

Bunun yanı sıra 100. yılımızda gerçekleştirdiğimiz ‘Kurtuluşunun 100. Yılında Milli Mücadele Döneminde Akhisar’ sempozyumu ile de şehrimizin 100 yıllık tarihine akademisyenlerin desteğiyle ışık tuttuk, katkıda bulunduk. Milli Mücadele dönemindeki Akhisar’la ilgili bilimsel araştırmaların, akademik sunumların yapıldığı bu sempozyum, geçmişte verilen kurtuluş mücadelesinin değerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Aynı zamanda bu sempozyumda anlatılan bilimsel ve akademik bilgileri de kitaplaştırdık ve bu kitap kütüphanelerimizdeki yerini aldı. Bu kitap ülkemiz için ciddi bir kaynak haline geldi. Kitabımızı, Akhisar’daki tüm okulların yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi dahil Türkiye’deki tüm kütüphanelere göndereceğiz. Profesörlerimiz, bu sempozyumun çok başarılı, verimli geçtiğini ve Türkiye’nin sayılı sempozyumlarından birisi olduğunu iletti. 1 yıllık çalışmamızın ardından, birçok büyükşehir belediyesinin yapamadığı bir işe imza attığımız için çok gururlu ve mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Kurtuluş günlerimizi sadece eğlence yaparak, konser yaparak değil tarihimizi öğrenerek, öğreterek, halkımıza, çocuklarımıza anlatarak yaşamamız lazım. Akhisar’ın 2 yıl işgal altında kaldığı sürede yaşadığı zorlukları, acıları ve direnişi halkımıza ve geleceğimizi oluşturacak çocuklarımıza hatırlatmamız gerekiyor. Vatansever, Milliyetçi Türk gençliğinin böyle yetişeceğine inanıyorum. Çünkü geçmişimizi iyi bilmezsek geleceğimize yön veremeyiz. Akhisar’ın, Atatürkçü, cumhuriyetçi, demokrat, özgürlükçü bir şehir olduğunu her fırsatta söylüyorum. Akhisar’ın sağcısı da solcusu da Atatürk’ü çok sever ve izinden gider. 6 Eylül’de gerçekleştirdiğimiz Fener Alayı ve zeybek etkinliğine katılımlarda bunu bir kez daha gördük. Ben bir kez daha şehrimizin kurtuluş bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Meclisin başlaması ile birlikte, meclise sunulan 2 ek gündem maddesinin gündeme alınması 1’i oy birliği ile 1’i oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemde görüşülen 10 maddenin 2’si İmar Komisyonuna, 1’i Kanun Nizam ve Plan Bütçe Komisyonuna, 1’i de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Komisyonlardan gelen 4 komisyon raporu  ise oy birliği ile kabul edildi. Geriye kalan 2 gündem maddesinin 1’i oy çokluğuyla, 1’i oy birliğiyle kabul edildi.

Dilek ve temennilerin ardından 2022 yılı Ekim ayı meclis toplantısının 4 Ekim Salı günü saat 16.00’da yapılması kararlaştırıldı.

Yorum Yaz