Ardahan'da 10 adet bungalov taş ev yapılıyor

"Kültür, Doğa, Turizm Üçgeninde Yaşam Vadisi" projesi ile başvuran ve projesi destek almaya hak kazanan Ardahan Belediyesi önemli bir yatırımı daha hayata geçiriyor.

 

Belediye Başkanımız Faruk Demir'in özverili çalışmalarıyla yaptırılan bungalov evler, doğayla iç içe tatil yapmak isteyenleri ağırlayacak. Kura Nehri kenarında muhteşem doğası ile öne çıkan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) destekli 10 adet bungalov ev ve restoran hayata geçiriliyor. Ardahan’ın turizmine önemli katkı sunması amacıyla hazırlanan projenin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Ardahan’da turistik bungalov evler yapılacak Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle Ardahan Belediyesi turistik bungalov evler yapılacak. Ardahan Belediyesi, Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle “Kültür, Doğa, Turizm Üçgeninde Yaşam Vadisi” projesini hayata geçiriyor. SERKA’nın 6.Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na “Kültür, Doğa, Turizm Üçgeninde Yaşam Vadisi” projesi ile başvuran ve projesi destek almaya hak kazanan Ardahan Belediyesi ile Ajans arasında sözleşme imzaladı. Kentin turizmine önemli katkı sunması amacıyla hazırlanan projenin sözleşmesini Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ile SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir imzaladı. Proje kapsamında kent merkezinde 10 adet turistik bungalov ev ile restoran yapılması ve bu sayede en az 30 kişinin de istihdam edilmesi amaçlanıyor. Son dönemlerde SERKA’nın bölge illerine yönelik tanıtım çalışmalarıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin görmek istedikleri turistik destinasyonların başında Ardahan da yer alıyor. Yaklaşık 18 ayda bitirilmesi öngörülen proje aynı zamanda, Ardahan’ın turizm altyapısının iyileştirilerek, nitelikli konaklama modeli oluşturmayı amaçlıyor.

Yorum Yaz