Azra Galvaniz mavi yakalı 30 kadını bünyesine kattı. 

30 bin metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük üçüncü, İzmir’in ise en büyük sıcak daldırma galvaniz firması olan Azra Galvaniz, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen istihdam politikasıyla sektörüne öncülük ediyor. Bu kapsamda, kadın istihdamını tüm sektörlere yaymak, kadınların da demir çelik sektöründe var olabildiklerini göstermek amacıyla yaklaşık iki ay önce yola çıkan Azra Galvaniz mavi yakalı 30 kadını bünyesine kattı. 

 

Çalışma disiplinleri, iş performansı ve potansiyelleri, kalite anlayışları, katılımcı ve sorumluluk sahibi yapıları sebebiyle kadın emeğinin kendilerine büyük değer kattığının altını çizen Azra Galvaniz’de hedef mavi yaka personelin yarısını kadın işçilerden oluşturmak…

İş gücü gerektirmesi nedeniyle bugüne kadar erkek egemen bir alan olarak bilinen galvaniz sektöründe bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizen Azra Galvaniz Genel Müdürü Tolga Demirkıran,Türkiye’de galvaniz sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 65’e yakın tesis olduğunu ancak hiçbirinde doğrudan galvaniz üretiminde kadın işçinin yer almadığını dile getirdi. 

Demirkıran: “Geçtiğimiz yıl 15 Haziran’da faaliyete başlayan Azra Galvaniz’de bir ilki gerçekleştirerek 30’a yakın kadını üretim alanında bünyemize kattık. Performansları hayli yüksek, son derece aktif ve üretkenler, çok özverili ve mutlular. Şu an bizim üretim sürecimizde siyah askılama diye tabir ettiğimiz bölümde, beyaz askı söküm alanında, malzemelerin tamiri, bakımı ve paketlemesi gibi tüm birimlerde görev alıyorlar. Yakın zamanda iyi performans sergileyenleriforklift ve vinç eğitimine gönderipdaha da önemli pozisyonlarda görevlendireceğiz.  Bu olumlu tabloyu gördükçe projenin devamı için heyecanımız daha da artıyor” dedi.

“Önyargıları kırdık”

Demirkıran, “Kadın istihdamı bizim için sadece bir sayı değil, temel bir prensip. Kadınların gücüne inanıyor ve bu gücü galvaniz sektöründe kullanmaları için fırsatlar sunuyoruz. Kadınların ekip çalışmasına olan katkıları ve empatik yaklaşımları, şirketimizi daha da güçlendiriyor. Kadınlarımız, bizim için değerli bir ilham kaynağı" ifadelerini kullandı. 

“Çalışanlarımız arasında yer alan kadınlar, galvaniz sektöründeki geleneksel cinsiyet rollerini yıkarak, bu alanda da başarılı olduklarını kanıtladı” diye konuşan Demirkıran, “Kadınların toplumsal ve ekonomik hayatta daha fazla söz sahibi olmalarını desteklemeye devam edeceğiz.‘Kadınlar bu işi yapamaz’ önyargısını kırmış olmaktan dolayı mutluyuz” diye konuştu.

Performansları ödüllendiriliyor

Mavi yakalı kadın çalışanların 19-56 yaş aralığında ve farklı eğitim seviyelerinde olduğunu vurgulayan Tolga Demirkıran, “Mavi yakamızın bağlılığını ve aidiyetini artırmak için bireysel performans değerlendirmesi ve ödüllendirme sistemini hayata geçirdik. Bu sistem 3 aylık periyotlarda değerlendiriliyor.  Personelin işe devamı, iş güvenliği ve sağlığı kurallarına uyumu, arkadaş ve yöneticileriyle olan ilişkileri, sorumlu olduğu ekipmanlara özeni gibi 5 ana başlıktaki kavramla değerlendirmeye tabi tutuluyorlar.  Bunlar somut kanıt ve verilerle oluşturuluyor. Sağlık, emniyet ve çevre bölümü, ilgili bölüm yöneticileri ve insan kaynakları gibi bölümlerin yaptığı komite toplantılarında çalışanların performans karnesi oluşuyor ve üç ayın sonunda bu değerlendirmeye göre çalışanlar maddi olarak ödüllendiriliyor” dedi. 

Demirkıran: “Yine personellerimizi performanslarına bağlı olarak zaman geçtikçe farklı pozisyonlarda görevlendirebiliyoruz. Azra Galvaniz, en ince ayrıntısına kadar dikkatini veren ve omuz omuza emek sergileyen kadın- erkek çalışanlarısayesinde bugün sektöründe çok güçlü bir konumda bulunuyor. Kadın çalışanlarımızın yaptıkları işe kattıkları düzen ve özeni oldukça önemsiyoruz. Ülkemizde de kadınlarımızın sanayide aktif rol alarak üretime katkı sağlaması ülkemizin kalkınmasında pozitif yönde etki sağlıyor. Bu konuda biz de elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız” diyerek düşüncelerini dile getirdi. 

Azra Galvaniz 30 bin metrekarelik alan üzerine kurulu 6 bin metrekaresi galvaniz holü ve 4 bin metrekaresi çelik işleme servis merkezi olmak üzere toplamda 10 bin metrekarelik kapalı üretim alnına sahip olan Türkiye’nin ilk üçünde İzmir’in en büyük sıcak daldırma galvaniz firması olan Azra Galvaniz, uluslararası standartlara uygun kalitesi, teknolojinin son ürünü olan ekipmanları ve alanında uzman ekibi ile Türkiye için durmaksızın çalışıyor. Yıllık 100 bin tonluk sıcak daldırma kapasiteli galvaniz tesisi ile Azra Galvaniz, İzmir’de dışarıdan karşılanan kaplama ihtiyacına cevap veren bir firma olarak öne çıkıyor.

Yenilikçi ve sürdürülebilir yöntemleri tercih ederek memnuniyeti maksimize eden, hem üretim hem de nakil sürecinde üst düzey güvenlik önlemleriyle çalışan Azra Galvaniz, dünya standartlarındaki projeleriyle sınırsız ve kusursuz hizmet anlayışını birleştiriyor.

‘Sürdürülebilir sanayi geleceğe yatırımdır’ sloganı ile çıktığı yolculukta Azra Galvaniz, hem yaptığı sıcak daldırma galvaniz işlemini hem de yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımı geleceğe attığı bir imza olarak görüyor.

Azra Galvaniz; rüzgar enerjisi ve güneş santralleri çelik konstrüksiyonları, enerji nakil hatları, GSM direkleri, poligon aydınlatma direkleri, köprü imalatları, çelik konstrüksiyon binalar, trafik levhaları, makine parça imalatları, otoyol korkulukları gibi birçok alanda hizmet veriyor.

Her geçen gün artan üretim ve istihdam kapasitesiyle metal sanayi sektöründe güçlü ve güvenilir bir marka olan Azra Galvaniz, hem yurt içi hem yurt dışına yaptığı üretimler ile daima daha iyiyi hedefliyor!

Yorum Yaz