Bartın Ulus Belediyesi'nden Ekoturizm atağı...

Bartın ili Ulus Belediyesi Ekoturizm Rekreasyon Alanı Tesislerini hızlı bir şekilde yapmaya devam ediyor...Ulus Belediyemizce Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteği ile projelendirilip ihalesi sonuçlandırılan Ekoturizm Rekreasyon Projesi İnşaatı hızla devam ediyor. Memleketimizi her köşesiyle cazibe merkezi yapmanın gayret içindeyiz. Doğa Kenti Ulus’umuza ve bölgemize hayırlı olsun tüm emeği geçenlere teşekkürler.

 

2020 yılı Bartın ili Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali destek Programı kapsamında Ulus Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu proje “Ulus Doğa ve Eko Turizm Rekreasyon Alanı” adlı proje için BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Karabük Valisi Fuat Gürel ile Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun arasında destek sözleşmesi imzalandı.

Ulus Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu proje ile doğa sporlarına ve eko-turizme ilgi duyan turistleri buluşturacak olan 3.000 m² doğa sporları macera alanı, at ile doğa yürüyüşlerini sağlayabilmek için 1.500 m² at çiftliği alanı ve alanda bulunan Ulus Doğa Park Oteli’nde konaklayan ve alanı ziyaret eden misafirlere yönelik 3000 m2 aquaparktan oluşan bir rekreasyon alanı yapılması planlanmaktadır.

Bartın ili Ulus ilçesinde alternatif turizmin geliştirilmesi ve eko-turizm faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla 1.787.960,00 TL bütçeli proje için BAKKA 799.218,12 TL hibe desteği vermeyi taahhüt etmektedir.

Ulus Belediyesi Ulus Doğa ve Ekoturizm Rekreasyon Alanı Projesi kapsamında AquaparkYüzme Havuzu yapım ihalesi 20 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

BAKKA tarafından desteklenen, Belediyemizin turizme yönelik küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında Doğa ve Ekoturizm Rekreasyon Alan Projesi; Aquapark, Doğa Sporları Macera Alanı ve Eğitim Amaçlı At Binme Alanı'ndan oluşacak.

Ulus Doğa Park Oteli'nin yanında hayata geçirilecek proje ile doğa sporlarına ve ekoturizme ilgi duyanların ilçemize gelmelerine ve Ulusumuzun turizm ekonomisine katkı sağlanacak.

Mali Destekler Ajans, yıllık çalışma programında ve başvuru rehberinde açıkça belirtilmek kaydıyla; özel işletmelerin, sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerin, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve bunların birliklerinin, kooperatiflerin ve bunların birlikleri ile diğer gerçek ve tüzel kişilerin aşağıda sayılan türlerdeki projelerine mali destek sağlayabilir:

a) Bölge planı ve sonuç odaklı programların uygulanmasını sağlayıcı projeler,

b) Bölge planı ve sonuç odaklı programlara uygun olarak, bölgenin kırsal ve yerel kalkınma ile ilgili kapasitesinin geliştirilmesine katkıda bulunan projeler,

c) Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini ve ortaklığı geliştiren projeler,

ç) Bölgenin kaynak ve imkânlarından en yüksek faydayı sağlamaya, ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmaya, rekabet gücünü ve yenilik kapasitesini artırmaya ve ulusal ve uluslararası düzeyde etki ve etkinliği artırmaya yönelik projeler,

d) Bölgenin iş ve yatırım imkânlarının tanıtımına ve geliştirilmesine yönelik projeler,

e) Yönetim, üretim, tanıtım, pazarlama, teknoloji, finansman, örgütlenme ve işgücü eğitimi gibi konularda, küçük ve orta ölçekli işletmelerle yeni girişimcileri doğrudan veya dolaylı olarak destekleyecek projeler,

f) Türkiye'nin katıldığı ikili veya çok taraflı uluslararası programlara ilişkin faaliyetlerin bölgede tanıtımını yapmayı sağlayan ve bu programlar kapsamında proje geliştirilmesine ve kaynak teminine katkı sağlayan projeler,

g) Bölgedeki kurum ve kuruluşların proje üretme ve uygulama kapasitesinin geliştirilmesine, hizmet sunumunda niteliklerinin artırılmasına, insan kaynakları ve kurumsal altyapılarının geliştirilmesine yönelik projeler.

Ajansın sağlayabileceği mali destekler; doğrudan finansman desteği, finansman desteği ve faizsiz kredi desteği olmak üzere üçe ayrılır.

 

Yorum Yaz