Coğrafi işaretli SİNATE balı Türkiye pazarına giriyor

Coğrafi işaretli SİNATE balı Türkiye pazarına giriyor
Coğrafi işaretli ürünlere ilgi her geçen gün artıyor.
Coğrafi işaretli SİNATE balı Türkiye pazarına giriyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) destekleriye düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, Antalya Anfaş Fuar Merkezi’nde ziyaretçilere kapılarını açtı. Yöresel ürünlerin markalaşmasını sağlamak ve ticarileşme süreçlerini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen Fuara, Üniversitemiz de coğrafi işaret belgesi aldığı SİNATE marka kestane balı ile katıldı.

haber arası detay


Fuarda Üniversitemizin standı gün boyu ziyaretçilerden büyük ilgi görürken, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Samet ERDEM tarafından ziyaretçilere SİNATE kestane balı tanıtıldı.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarının, yöresel zenginliklerimizin tanıtılması bakımından önemli bir organizasyon olduğunu belirten Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, “Düzenlenen fuarda, Sinop Üniversitemiz tarafından coğrafi işaret belgesi alınan ve SİNATE adıyla markalaşan kestane balımızı, 81 ilden gelen ziyaretçilerimize tanıtıyoruz. Ayrıca kestane balımızı diğer ballardan ayıran özellikler ve sahip olduğu yüksek değer hakkında da bilgiler veriyoruz. Bu tür etkinlikler, Sinop kestane balının ticarileşme sürecine olumlu katkılar sağlamanın yanında, ulusal ve uluslararası ölçekte bilinirliğinin artmasında da etkili olacaktır. Bizlere bu imkanı tanıyan Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Salim AKBAŞ ve değerli yönetimine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ÖZDİLEK HOLDİNG ÜRÜN MÜDÜRÜNDEN STANDIMIZA ZİYARET

Fuarda Üniversitemiz tarafından kurulan tanıtım standı, gün boyu vatandaşların yanı sıra, büyük firmaların yetkililerini de ağırladı.

Bu kapsamda standımızı ziyaret eden Özdilek Holding Ürün Müdürü Sayın Gökhan GÜNERİ ve Taze Gıda Kategorisi Müdür Yardımcısı Sayın Tolga TÜZÜNER, SİNATE kestane balının markalaşma süreci hakkında Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ’den bilgiler aldı.

Firma yetkilileri, SİNATE kestane balının Türkiye pazarına açılması için iş birliğine hazır olduklarının altını çizdiler.

Yorum Yaz