Demirci'de Ekolojik Badem Köyü açıldı.

Demirci'de ekolojik Badem Köyü açıldı Demirci'de Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) tarafından ihtiyaç sahibi çocukların eğitim masrafları için kullanılması amacıyla 52 dönüm araziye badem fidanı, meyve fidanı ve lavanta dikildi.

 

Demirci oyuk arkası mevkiinde TOÇEV Vakfınca 52 dönümlük tarım arazisi satın alındı.Karaoklar Ekolojik Hayat Çiftliğince ortaklaşa yürütülen " Okumak Her Çocuğun Hakkıdır " projesi kapsamında " PAYAM ekolojik badem köyü " adı verilen araziye 1800 adet badem fidanı, 4000 adet lavanta ve 100 adette çeşitli meyve fidanları dikildi.

Ürünlerde elde edilecek gelirle okumak isteyen çocukların eğitim masrafları için kullanılacak.

52 dönümlük arazinin açılışı Kaymakam Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk, TOÇEV vakfı üyeleri, sinema , dizi oyuncuları ve yazarların katılımı ile yapıldı.

Açılışın ardından katılımcılar çocuklarla birlikte araziye badem fidanı dikti.

PAYAM Ekolojik Badem Köyünün açılışına Hürriyet Gazetesi Yazarı Sahrap Soysal, Sinema ve Dizi Oyuncusu Hakan Bilgin ve Alp Navruz'da katıldı.

Demirci Kaymakamı Adem Kaya" Demirci halının, eğitimin ve sporun başkenti. Tarımda da hızla bir merkez olma yolunda ilerliyor. Tarımın önemi her geçen gün artıyor. Bizde Kaymakamlık ve yerel yönetimlerle birlikte tarımın gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz. Karaoklar çiftliği de ilçemizde tarımın gelişmesi için güzel projeler yapıyorlar. İlçemizde bu şekilde badem çiftliklerinin kurulması bizi mutlu ediyor. Demirci'ye yatırım yapmak isteyen herkesi davet ediyor, desteğe hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz "dedi.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk "Demirci kurtuluş savaşının başladığı topraklar. İlk meydan muharebesini Demirci'de kazanıyoruz. Demirci tarihi bakımından tarım olarak ta son dönemde önemli yatırımların yapıldığı bir şehir haline geldi. İlçemizde hizmet veren ve tamamlanan 4 sulama barajımız var. Yatırım yapan üreticiler ilçemize geliyor. Bizde belediye olarak desteğe her daim hazırız Badem bu yörede özellikle çok iyi bir şekilde yetişiyor. Toprağımız bu noktada oldukça verimli. İlçemizin böyle yatırımlar kazanmasına vesile olan Karaoklar çiftliğine de teşekkür ediyorum" dedi

TOÇEV İcra Kurulu Üyesi Eda Çetin gazetecilere yaptığı açıklamada" Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı olarak bundan 2 yıl önce tarıma ve toprağa yatırım yapmak üzere yola çıktık. Yolumuz Demirci ve Karaoklar çiftliği ile kesişti. Daha önce ülkede birçok yer dolaştık. Demirci'de yatırım yapma kararı aldık. Karaoklar Ekolojik Hayat çiftliği ile bir anlaşma yaparak, 53 dönümlük tarım arazisi satın aldık. Amacımız şu insana dayalı bir yatırım olmadan, bir kaynak sağlanması ve çocukların eğitimine katkı sağlaması. Bireysel bağışlarla tabiki eğitime destek sağlıyoruz ancak bunu daha sürdürülebilir olarak sağlanması. Toprağa yatırım yapmak, ülkemize yatırım yapmak. Tüketime değil üretime destek çıkmak istiyoruz. 1200 badem dikildi. 600 bademi en kısa sürede tamamlayacağız. Toprağı kimyasal ile yormadan 4 bin lavanta diktik. Meyve ağaçları ile işin biyolojik çeşitliliğini destekliyoruz. Karaoklar Ekolojik Hayat çiftçiliğinin üretim tecrübesinden faydalanacağız. Bademlerimiz 3 yıldan itibaren ürün vermeye başlayacak. Bizde buradan elde edilecek gelirle çocuklarımızın eğitime katkı sunacağız" dedi.

Yorum Yaz