Dinar Lavanta Hasan Şenliği Yapıldı.

Dinar Lavanta Hasan Şenliği Yapıldı.
Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, protokol üyeleri ve çiftçilerle birlikte lavanta hasadı yaptı.
Dinar Lavanta Hasan Şenliği Yapıldı.

Afyonkarahisar’ın lavanta kokulu ilçesi Dinar’da bu yıl 2.’si düzenlenen Lavanta Hasat Şenliği gerçekleştirildi. Afyonkarahisar-Antalya ile Afyonkarahisar-Denizli karayolu üzerinde Dombay köyü mevkisinde 6 yıl önce kurulan Dinarelli Lavanta Bahçesi’nde hasat dönemi başladı.

haber arası detay

Hasadın başlaması dolayısıyla düzenlenen Hasat Şenliği’nde Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, protokol üyeleri ve çiftçilerle birlikte lavanta hasadı yaptı. Şenlik kapsamında düzenlenen programda ilk konuşmayı Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya yaptı. Dinar’da lavantanın üretim yolculuğunu ve bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmaları anlattı.

Milletvekili Ali Özkaya da Dinar'daki hayallerin adım adım gerçekleştiğini belirterek, ilerleyen süreçte tesis içerisine butik bir otel yapılarak, bölgeye gelen turistlerin sabah lavanta kokusuyla uyanacağını söyledi.

Dinarelli Markasıyla Gurur Duyuyoruz

Lavantanın kadın emeğinin temsili olduğunu ifade eden Vali Yiğitbaşı: “Lavanta sabrın, emeğin ve zarafetin bir göstergesidir. Lavanta hem sağlık sektöründe hem de kozmetik sektöründe kullanılıyor. Hasadında da en çok kadınlarımızın emeği bulunuyor. Kadın Kooperatifimizin oluşturduğu Dinarelli markasıyla da gurur duyuyoruz” dedi. Konuşmaların ardından tesiste yeni kurulan distilasyon ünitesinin açılışı yapıldı.

Yorum Yaz