EGİKAD Başkanı Aşkıner’den kadın girişimciliği için öneriler

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Yörükoğlu Aşkıner, iş hayatında daha çok kadının yer alması için kadın girişimcilere özel desteklerin verilmesi gerektiğini söyledi. Aşkıner, özellikle ihracat yapmak isteyen kadın girişimcilere can suyu olacak düşük faizli uzun süreli kredilerin sunulmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Kadın ve İktisat Kongresi’nde de yaptığı konuşmada bu konudaki önerilerini paylaştığını ifade eden EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner, özellikle mevcut girişimci kadınları düşük faizli özel ihracata başlatıcı kredi sunulmasının çok gerekli olduğunu kaydetti. Ayrıca hisse oranı yüzde 50 ve üzeri kadınların olduğu firmalara da düşük faizle kredi imkanı tanınması gerektiğine işaret eden EGİKAD Başkanı Aşkıner, “Bu tarz kadın odaklı destekler, iş yaşamında kadının daha fazla yer almasına katkı sunar. Kadını iş yaşamına sokacak iklimin yaratılmasında bu tarz imkanlar büyük önem taşıyor” dedi.

“Kurumlarda yüzde 50 kadın kotası olmalı”

Oda, borsa ve birliklerde kadın kotası olması gerektiğinin de altını çizen Aşkıner, “Bu kurumların yönetim kurullarında yüzde 50 kadın kotası olması gerekiyor. Bugün bir çok kurumun yönetim kurulunda kadın yok. Kadını iş hayatına kazandıracak çalışmaları yapacak kurumlarda kadın olmaması da büyük eksiklik. Tüm bunları eşgüdümlü olarak düzenleyerek, kadını bu kurumlarda söz sahibi yaparak bu çalışmalara başlayabiliriz” diye konuştu.

“Belediyeler, kadın girişimciliğini özendirecek platformlar kurmalı

Girişimci kadın potansiyelini ortaya çıkaracak, kadın girişimciliğini özendirecek platformlarda kadınlara daha çok yer verilmesi gerektiğini ifade eden Aşkıner, “Bizler gibi kadın girişimcilerin çeşitli platformlarda, üniversitelerde, meslek liselerinde kendi başarı hikayelerimizi anlatmamıza imkan tanınmalı. Kadın girişimi ile ilgili daha çok Erasmus projeleri yapılmalı ve daha çok potansiyel kadın girişimcinin bu projelerden faydalanması için belediyelerin küçük kadın girişimciliğini özendirici platformlar hazırlaması gerekiyor” diye konuştu. 

Yorum Yaz