Ekoturizm'e 2022'de 24 alan daha eklenecek

Ekoturizm'e 2022'de 24 alan daha eklenecek
Daha önce 110 alan ekoturizm'e kazandırılmıştı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2017'de 12,9 milyar lira olan tarımsal desteklerin miktarını 2 kat artırarak 2022 yılı için 25,8 milyar liraya çıkardıklarını bildirdi.

haber arası detay

Tarım ve Orman Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2022 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Bakan Pakdemirli, bitkisel ve hayvansal üretim için girdi maliyetlerinin dünya genelinde yükselmesinin, gıda üretimini etkilemeye başladığını söyledi.

24 Yeni Ekoturizm Alanı Turizme Kazandırılacak.
24 yeni Ekoturizm Yönetim Alanı planlayarak ülkemize kazandıracağız. ORKÖY kredi ve hibe destek tutarını 400 milyon liraya yükselteceğiz. 46 baraj, 10 HES, 18 gölet ve bent, 53 sulama tesisi, 15 içme suyu tesisi, 3 atıksu tesisi, 50 yeraltı barajı,133 taşkın koruma tesisi ve 32 arazi toplulaştırma projesi olmak üzere su ve sulama alanında toplam 360 tesisi tamamlayacağız. Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası branşında eşik verim değerini yüzde 70'den yüzde 80'e, devlet prim desteğini ise yüzde 60'dan yüzde 70'e çıkaracağız. Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortaları branşlarında yüzde 16, buğday ürünü dolu paketinde ise yüzde 5 prim indirimi yapacağız. 2022'de 100 yer altı barajını tamamlayacağız. Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılında 150 yer altı barajını tamamlamak."

Ekoturizme açılan yerler

İzmit Kartepe, Yalova Termal. Bursa Oylat, Adana Aladağ. Karabük Yenice. Bartın Ulukaya, Zonguldak Süzek, Konya Derbent. Muğla Köyceğiz Kavakarası ve Candır. İzmir Nazarköy. Kahramanmaraş Başkonuş. İstanbul Bûyûkada. Eskişehir Odunpazarı. Kütahya Osmanlı Göç Yolu. Amasya Merkez Şehzadeler Yolu. Artvin Çoruh. Denizli Çamelı, Antalya Sapadere.

Ekoturizme açılacak yerler

Bursa Suuçtu. Konya Çavuşcugöl. Tokat Düden, Bolu Seben. Mardin Artuklu. Mazıdağı ve Midyat. Siirt Baykan. Denizli Acıpayam. Diyarbakır Çermik ve Ambar Vadisi. Mersin Çamlıyayla ve Karabucak. Batman Mereto Dağı, Osmaniye Karaçay. Trabzon Hıdırnebi. Çanakkale Biga, Kalkım ve Bayramiç. Sivas Kardeşler de bu yıl hizmete sunulacak.