‘’Gaia Historical Cruises ‘’ serisi ile açıyor! 

Gaia Project, 1886 yılında  inşa edilen Aziz Vukolos Ortodoks Rum Kilisesi’nde tarihin kapılarını 4 Haziran’da ‘’Gaia Historical Cruises ‘’ serisi ile açıyor! 

İzmir’in en eski kiliselerinden biri olan Aziz Vukolos Kilisesi ‘nde bu muhteşem seri ile birlikte  yüzyılı aşkın geçmişi ve büyüleyici atmosferiyle elektronik müzik severlere inanılmaz bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. 

Gaia; Türkiye’de ilk kez bir kilisede düzenlenen bu  etkinlik serisinde , kültürel mirasımızın çeşitliliğini ve değerlerimizi toplumsal olarak birleştirmeyi hedefliyor. Hakan Göktaşlı ve Deniz Yıldırım’ın ortaklığında kurulan Gaia Project, Türkiye’de tarihi ve kültürel mirasların tanıtılması ve korunması adına çalışmalar yapmakla beraber interaktif olarak bu alanlarda global elektronik müziği genç kitleler ile buluşturmayı amaçlıyor.

İzmir’in en eski kiliselerinden biri olan Aziz Vukolos Kilisesi ,19. yüzyılda ibadete açılan Gözlü Kilise olarak da bilinmektedir. Büyük İzmir Yangını'ndan etkilenmeyen tek Ortodoks Rum Tapınağı’nın duvarlarında İsa figürleri, Aziz John, Mikail ve Cebrail meleklerinin temsili resimleri bulunmaktadır. Büyülü atmosferi ve ütopik tarihi ile yıllara meydan okuyarak varlığını sürdürmektedir.

’Gaia Historical Cruises’ serisinde performans sergilecekler DJ’ler; Headwaters, her ikisi de sektörde bir geçmişe sahip olan Engin ve Onur'un müzikal deneyimidir. Engin ve Onur, 2017 yılında birbirlerini tanıdıktan sonra, gençlik melodilerinden ilham alan müzik üretmek için yeteneklerini birleştirdiler.Bu nedenle gitar, klavye gibi enstrümanları sahneye taşıyarak anılarını dinleyicilere aktardılar. Sahnede canlı enstrümanlar kullanmak setlerini başka bir seviyeye taşıdı ve seyirciyi canlı tutmasını sağladı.Yayınladıkları albümler ve başarılı işbirliklerinin ardından dünyanın ünlü kulüp ve festivallerinden oldukça ilgi görüyorlar.

DJ’liğe 2013’te İzmir’in öncü klübü 1888'de başlayan Damla Tek, aktif olarak İzmir başta olmak üzere; Alaçatı, İstanbul, Ankara, Kıbrıs, Münih ve daha birçok yerde, klüpler ve çeşitli etkinliklerde yer alarak müzik arşivini kitlelerle paylaşma şansı buldu. Farklı müzik türlerinde gezinmeyi seven Damla, genellikle house, indie dance, acid house, electro, techno ağırlıklı setleriyle karşımıza çıkıyor.

Monnarsh, elektronik müzikteki melodik esintilerden etkilenerek kendi müziğinin temellerini attı. 2018 yılında bu etkileniş onu kendi müziğini üretmeye itti. Üretmenin yanı sıra aynı zamanda kendi müziğini çalmaya başladı. Setlerinde Melodic House & Techno türlerine yer veren Monnarsh,Marco Resmann, Einmusik, Rafael Cerato, Worakls, Laolu,Mahmut Orhan, Sezer Uysal gibi isimlerle aynı sahneleri paylaştı.Müziğinde duygularımızın derinliklerine dalacağımız melodiler peşinde.

 

Yorum Yaz