Gastronomi Sokağı açıldı. Bu bir pazarlama meselesi

Tarihi nalbur ve hırdavatçıların olduğu Uncular Caddesi’ni Gastronomi Sokağı'na dönüştürdük. Lezzet aşıklarını, gastronomi tutkunlarını ve kariyer yaşamını gastronomi odağında şekillendirmek isteyen herkesi Gastronomi Festivali ile açılışını yaptığımız Gastronomi Sokağı'nda buluşturduk.

 

Festivale Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, başkanımız Hilmi Türkmen ile çok sayıda Üsküdarlı ve İstanbullu vatandaşımız katılım sağladı.

Masterchef jürisi Somer Sivrioğlu, Sefa Özyaykılıç, Kemal Can Yurttaş, Umut Reçber gibi dünyaca ünlü şefler festivalde Geleneksel Mutfak, Yurtdışında Türk Mutfağı, Vegan Tatlılar, Sushi Teknikleri, Adana Kebap Teknikleri gibi mutfağın farklı uzmanlık alanlarına dokunan workshoplar düzenlendi.

Başkanımız Hilmi Türkmen festivalde gerçekleştirdiği konuşmasında, “Yemek kültürü sadece mutfakla, yemekle, alakalı bir mesele değil. Antropolojisiyle, kültürüyle, tarihiyle, medeniyetiyle, coğrafyasıyla tam bir mozaik, tam bir kültür, tam bir zenginlik... Bu kültürümüzü hem yaşatmak hem değerlerimizin üzerine ilave zenginlikler katmak hem de bu süreci işletmek, pazarlamak gerekiyor. Bizim asıl amacımız Türk mutfak zenginliğini hem gelecek kuşaklara tanıtmak hem de yerli ve yabancı turistlerimizle buluşturmak. Bu bir pazarlama meselesidir. Bu aynı zamanda bir tarih, kültür meselesidir. Kültürümüzü gençlerimizle birlikte daha iyi noktalara taşımak istiyoruz. Bunun da İstanbul'da en güzel yapılacağı yer burasıdır." ifadelerini kullandı.

Anadolu ve Avrupa Yakası'nın en önemli geçiş merkezi olan Üsküdarımızın gastronomi noktası Gastronomi Sokağı, saat 9.00 ile 00.00 arasında trafiğe kapalı şekilde ziyaretçilerini ağırlayacak. Yeme içme kültürünün yeni adresi olarak hem mideye hem de göze hitap edecek.

Yorum Yaz