Genç İZİKAD iş dünyası buluşmaları başlıyor

İZİKAD’ın en önemli projelerinden biri olan ve bu yıl on birinci kez organize edilen Genç İZİKAD Girişimcilik Proje Yarışması’nda eğitim programları tamamlandı. Proje yarışmasına başvuran öğrenci gruplarının katıldığı eğitim serisinin online eğitimlerden sonra organize edilen ikinci bölümü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nda yapılan son eğitimle tamamlandı. 

Eğitim kampı açılışında konuşan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, Genç İZİKAD Girişimcilik Proje Yarışması’nın bu yıl 11. kez düzenlediklerini belirterek, “Bu projemizin çok katmanlı süreçlerinden biri olan eğitim kısmını tamamladık. Projemizin iş dünyası ile buluşma dönemi başlıyor” dedi. Bugüne kadar teorik çalışma üzerinde durduklarını söyleyen İZİKAD Başkanı Sezgin, ikisi fiziksel, biri online olmak üzere üç ayrı eğitim kampı sürecini tamamladıklarını vurgulayarak, “Gençlerimiz eğitimlerde şirket nasıl kurulur, muhasebeleşme, dijital alanlarda kendini tanıtma gibi çok farklı alanlarda alanında uzman eğitmenler ile faydalı bir eğitim süreci geçirmiş oldular” dedi. 

İş dünyası ile buluşmalar başlıyor Bundan sonra iş dünyası ile gençlerin birlikteliğini sağlayacak panel ve network sürecine girdiklerini ifade eden Sezgin, “Bu bölümde ise iş insanlarının tecrübelerini dinleyeceğiz, tersine mentörlük yapacağız. Böylelikle birbirimizi öğrenme, tanıma sürecini tamamlayacağız. En sonunda ise projelerinin sunumları yapılarak Eylül ayında yarışmamızı sonuçlandıracağız” diye konuştu.  Açılış konuşmalarının ardından Sistem Global’den Mali Müşavir Volkan Akyüz, finansal Okuryazarlık ve Şirket Kurulumunda Mali Boyutlar sunumu yaparken, Tekinlegal’den Avukat Ceren Tekin, Startup Hukuku ve Fikri Mülkiyet Hakları eğitimini verdi. 

Yorum Yaz