Avustralya üretimi Carbonix Volanti VTOL drone

Avustralya üretimi Carbonix Volanti VTOL drone
Carbonix Volanti Vtol drone , 100 megapiksel PhaseOne medium format kamera ve sağlam kompak yapısı ile dikkat çeken fotogrametrik drondur.
Avustralya üretimi Carbonix Volanti VTOL drone Avustralya üretimi Carbonix Volanti VTOL drone

Avusturalya'da 2011 yılından beri insansız hava aracı üreten Carbonix firmasının en son ürettiği Carbonix Volti VTOL drone 100 megapiksel PhaseOne medium format fotogrametrik kamera kullanımı ve sağlam kompak yapısı ile dikkat çekiyor. Cihaz bir çok sektörel alanda kullanılabildiği gibi fotogrametri biliminde en iddialı vtol drone listesinde ilklere girebilecek cihazdır. 

haber arası detay

Carbonix Firması Kimdir?
Carbonix, 2011'deki başlangıcından bu yana Avustralya'nın sahibi ve işletmesidir. Orijinal atölyemiz, Sidney'in dünyaca ünlü limanındaki pitoresk ve ikonik Cockatoo adasında bulunan Aussie'den daha fazla olamazdı. Bu ilk günlerden ilerledikçe, Carbonix şüphesiz değişti ancak ürünlerimiz ve şirket kültürümüz olabildiğince Aussie olarak kaldı. Carbonix İHA'lar, Sidney atölyemizde Avustralya kaynaklı malzemelerden sıfırdan yapılır ve yerel halk tarafından monte edilir. Ayrıca Carbonix, tüm Avustralya işletmelerine uygulanan katı kalite standartlarına bağlı kalmaktan gurur duymaktadır.

Carbonix'te havadan değerli verileri yakalamak için yenilikçi ve etkili çözümler yaratıyoruz. Gelecekteki drone uygulamaları için bir çözüme doğru disiplin ve hassasiyetle her mühendislik sorununa yaklaşıyoruz. America's Cup'ta Ödüllü Miras ve Avustralya Olimpiyat yelken takımı ile Carbonix, kompozit hava yapıları, sofistike kontrol sistemleri ve kritik teslimat gereksinimleri hakkında benzersiz bir anlayışa ve içgörüye sahiptir. Şık tasarımla karmaşık sorunlara çözüm buluyoruz.
Bu ilk günlerden ilerledikçe ürünlerimiz değişti ancak yüksek standartlarımız, kaliteli ürünlerimiz ve şirket kültürümüz kaldı. Cometa'nın 2014'teki ilk günlerinden itibaren, İHA'larımız, Avustralya kaynaklı malzemelerden önceden emprenye edilmiş karbon fiber kullanılarak Sidney atölyemizde sıfırdan yapıldı ve yerel mühendisler tarafından monte edildi. Ayrıca Carbonix, ACCC tarafından tüm Avustralya işletmelerine dayatılan katı kalite standartlarına bağlı kalmaktan gurur duymaktadır.


Carbonix Misyonu
İşletmelere ve hükümetlere güvenilir, yüksek kaliteli, tam entegre RPAS (Uzaktan Kumandalı Uçak Sistemleri) çözümleri sağlamak. Daha uzağa uçmak ve en güvenli ve en kullanıcı dostu şekilde daha fazla ağırlık taşımak için yeni nesil malzemeleri ve teknolojileri kullanıyoruz. Müşterilerimizi eğitim, bakım ve özelleştirme ile destekliyoruz.
Carbonix Vizyonu
Dünyayı yukarıdan detaylı, ısrarla ve güvenilir bir şekilde görmek için güzel uçan makineler yaratmak.
Verim
Mühendislik, fizik yasalarıyla bir diyalogdur. Bunları objektif ampirik gözlem yoluyla anlamak, gelişmenin tek yoludur. Yarış mirasımız bize her zaman bir sonraki rekabet avantajını aramamızı öğretti.
Carbonix Kalitesi
Yüksek performanslı makinelerde detaylara dikkat etmek çok önemlidir. Her ürünü insanca mümkün olduğu kadar iyi yapma konusunda takıntılıyız. Bu felsefeyi işimizin her alanında uyguluyoruz.
Bütünlük
Yaptığımız şey konusunda tutkuluyuz. Bu tutkuyu benzer düşünen insanlarla paylaşmak istiyoruz. Açık, şeffaf ve tutarlı olmanın bilgiyi ilerletmenin ve uzun vadeli üretken ilişkileri geliştirmenin en iyi yolu olduğuna inanıyoruz. Verdiğimiz sözlerden sorumlu olmayı bekleriz ve gerçek değeri sunmaktan gurur duyarız.
Yenilikçilik
Mevcut olanın en iyisini almaya ve benzersiz şekillerde birleştirmeye değer veriyoruz. Var olanın işe yaramayacağı yerde, onu icat ederiz. Kendi iyiliği için farklı olmaya değer vermemekle birlikte, hedeflerimize ve müşterilerimizin hedeflerine ulaşacaksa, işleri yeni yollarla yapmaktan korkmuyoruz. Disiplinli metodolojiler aracılığıyla, çeşitli teknolojilere ilişkin geniş bir bilgiyi yaratıcılık ve merakla birleştiriyoruz.
Güvenilirlik
Uçak gövdelerimiz gerçek dünyada her gün çalışacak şekilde üretilmiştir. Hem standart sistemler hem de özel seçenekler, sunacaklarını garanti etmek için titizlikle test edilir.

Carbonix'te, her sektöre ve uygulamaya uyacak çok çeşitli yük sensörü seçenekleri sunuyoruz. İstihbarat, Keşif ve Gözetleme (ISR) uygulamaları için Gimbals ve Micro Gimbal kamera, haritalama için üst düzey fotogrametri kameralar ve bitki örtüsü ve arazi şekli karakterizasyonu için CBS ve multispektral sensörler. Ek olarak, bitki örtüsünün örtüsünün görünürlüğü azaltabileceği topografik haritalama için yüksek kaliteli bir LiDAR çözümü de sunuyoruz. 

Montaj

İHA'larımız kasalarından çıkarılarak 5 dakikadan kısa sürede uçuşa hazır hale getirilebilir.

Ulaşım

Hem Volanti hem de Domani dakikalar içinde sökülebilir ve tüm modern kamyonetlere ve tek kabinli kamyonetlerin çoğuna uyan ısmarlama sert bir taşıma çantasına yerleştirilebilir.  

Dikey Kalkış ve İniş (VTOL)

VTOL, İHA'nızı havaya uçurmak ve sensörlerin ve aviyoniklerin bütünlüğünü korumak için en hızlı olanıdır. İniş pistlerine, büyük mancınıklara ve beceriksiz göbeğe inişlere ihtiyaç duymadan hareket halinde kalırsınız, İHA'nız anında kalkabilir ve yükleriniz daha uzun süre dayanır. 

Kalkış alanı

VTOL ayrıca 10 metreden daha az olan bir kalkış alanı gerektirir 2  Eğer bölgelere ulaşmak için bazı zor erişiminizi sağlamak ve Volanti ve Domani hem tüm arazi İHA'lar olmasını sağlar. 

Fotogrametri, gerçek renkli, 2D veya 3D haritalar ve modeller üretmek için tüm görünür spektrumu kullanır. İlgi alanındaki birçok örtüşen fotoğraf kullanılarak görüntüler, nihai ürünü geliştirmek için son işlem yazılımında birbirine dikilir. Fotogrametri tüm RGB görüntülerini toplamak için doğal ışık kullandığından, ürünler gerçek dünyanın doğru bir tasviridir ve santimetre uzamsal çözünürlükle benzersiz detaylar sağlayabilir.

Fotogrametri, yönetim ve izlemeye yardımcı olabilecek ayrıntılı ortomosaik alan haritalarını geliştirmek için kullanılır. Ünlü Google Earth ve Google Haritalar, Dünya'nın 2D ve 3D görüntülerini oluşturmak için fotogrametri kullanır.

Fotogrametri kullanan sektörler

Hassas Haritalama ve Ölçme
Afet Yönetimi
Askeri ve Savunma
Ormancılık

Multispektral Sistemler
Çeşitli Görüntü Verilerini Yakalayın
Multispektral görüntü, görünür, yakın kızılötesi ve kısa dalga kızılötesi spektrum üzerinde geniş dalga boyu bantları kullanır. Farklı maddelerin farklı spektral yansımasını kullanan multispektral görüntüleme, bitki örtüsünü, toprak nemini ve hatta yangınları tek bir görüntü içinde net bir şekilde tespit edebilir.

Endeksler, toplanan verileri kategorize etmek için kullanılır ve uygulamaya bağlı olarak farklı veriler döndürür. Ortak bir indeks, bir sahnenin fotosentetik aktivitesini ölçebilen, yeşil görünen sağlıklı bitkilerle, stresli bitkilerle su eksikliğinin daha kırmızı görüneceğini ve fotosentetik olmayan materyalin kırmızı görüneceğini gösteren NDVI'dır. Bu, çiftçilerin çabalarını arazilerinin doğru bölümüne odaklamalarına olanak sağlayabilir.

Ayrıntılı spektral çözünürlük nedeniyle spesifik moleküler absorpsiyon verileri gerektiğinde, hiperspektral multispektrale göre bir avantaj sağlar. Bir sahnede meydana gelen biyolojik ve kimyasal süreçlere bir çıkarım sunmanın yanı sıra yüzey bileşiklerini tanımlayabilir.

Multispectral kullanan endüstriler

Tarım
Petrol gazı
Madencilik
Vahşi yaşamı Koruma

İstihbarat, Gözetleme ve Keşif (ISR)
Koordineli ve entegre Satın Alma

ISR, gerçek zamanlı olarak canlı olayların komuta ve kontrol yönetimini desteklemek için zamanında ve doğru bilgi ve istihbaratın koordineli ve entegre edinimi, işlenmesi ve sağlanmasıdır. ISR, mevcut verileri desteklemek için verileri toplayan, işleyen ve dağıtan sistemlerin planlanması ve işletilmesi ile ilgili çok sayıda faaliyeti kapsar.

 ve gelecekteki operasyonlar. ISR gimballeri, PNG için çalıştırdığınız herhangi bir etki alanını ve genellikle Kızılötesi ve / veya termal görüntüleri size 360˚ kapsama sağlar.

ISR kullanan sektörler

Afet Yönetimi
Askeri ve Savunma
Acil servisler
Arama ve Kurtarma
Güvenlik ve Pansiyon Kontrolü

Bir LiDAR sistemi, santimetre çözünürlükle Dünya yüzeyi hakkında 3B bilgi toplamak için kullanılabilecek bir nesneye olan kesin mesafeyi ölçer. Böyle bir hassasiyete ulaşmak için, bir LiDAR sistemi lazer darbeleri kullanır ve son derece hassas GNSS alıcıları ile birlikte darbenin geri dönme süresini ölçer.

Hedefi aktif olarak lazer darbeleri ile aydınlatan LiDAR sistemi sayesinde, kanopiler ve yapraklardan bile mesafe ölçümleri mümkündür.  

Bir LiDAR sisteminin ayrıntılı odağı, belirli arazi veya yükseklik haritası boyunca istenen sektöre uygulanmasına izin verir.

LiDAR kullanan sektörler

Hassas Haritalama ve Ölçme
Afet Yönetimi
Vahşi yaşamı Koruma
Ormancılık
Petrol gazı
Madencilik
Yenilenebilir enerji
İnşaat Mühendisliği ve Taşımacılık

 

 

Yorum Yaz