BASBAŞ, Egeli ihracatçılara yeni fırsatlar sunuyor

BASBAŞ, Egeli ihracatçılara yeni fırsatlar sunuyor
EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, bölgeye yatırım yapmak isteyen ihracatçıları davet etti. BASBAŞ, ihracatçıların rekabet gücünü artıracak
BASBAŞ, Egeli ihracatçılara yeni fırsatlar sunuyor

Batı Anadolu Serbest Bölgesi, 2024 Şubat ayında faaliyete geçecek. Bölgede yatırım yapacak firmalara vergi, enerji ve lojistik avantajları sağlanacak. EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, bölgenin ihracatçılar için bir çıkış kapısı olacağını söyledi.

haber arası detay

Bergama’da kurulan Batı Anadolu Serbest Bölgesi, 120 firmanın faaliyet göstermesiyle 2024 Şubat ayında açılacak. Bölge, 20 bin kişiye istihdam sağlayacak ve ihracatçılara vergisel ve operasyonel avantajlar sunacak. EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, bölgeye yatırım yapmak isteyen ihracatçıları davet etti.
BASBAŞ, ihracatçıların rekabet gücünü artıracak
Batı Anadolu Serbest Bölgesi, 2024 Şubat ayında Bergama’da hizmete girecek. Bölge, yüzde 100 kurumlar vergisi ve gelir vergisi istisnası, KDV muafiyeti, serbest kar transferi, Gümrük Vergisi muafiyeti, KKDF muafiyeti, ucuz enerji kullanımı gibi avantajlar sağlayacak. EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, bölgenin ihracatçılar için bir çıkış kapısı olacağını belirtti.

Bergama'da ihracatçılara yeni yatırım fırsatı: BASBAŞ

Bergama'da kurulan Batı Anadolu Serbest Bölgesi (BASBAŞ), 2024 Şubat ayında faaliyete geçecek. Bölgede yatırım yapacak firmalara vergi, enerji ve lojistik avantajları sağlanacak. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, bölgenin ihracatçılar için bir çıkış kapısı olacağını söyledi.

EİB'de düzenlenen "Batı Anadolu Serbest Bölgesi-BASBAŞ Bilgilendirme Toplantısı"nda konuşan Eskinazi, serbest bölgelerin ihracatçılara uluslararası pazarlarda rekabet gücü kazandırdığını belirtti. Eskinazi, "Serbest bölgelerde yüzde 100 kurumlar vergisi istisnası, yüzde 100 gelir vergisi istisnası, muhtasar ödemesi muafiyeti, KDV muafiyeti, serbest kar transferi, Gümrük Vergisi muafiyeti, KKDF muafiyeti, ucuz enerji kullanımı gibi avantajlar da ihracatçılarımıza uluslararası pazarlarda rekabet avantajı sağlayan deteklerdir" dedi.

Eskinazi, organize sanayi bölgelerinde arsa ücretlerinin metrekaresinin 500 dolarları geçtiği bir ortamda, serbest bölgelerin yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunu ifade etti. Eskinazi, "İzmir'in en değerli bölgesinde kurulan Batı Anadolu Serbest Bölgesi yatırım düşünen arkadaşlar için çok avantajlı bir fırsat sunuyor. BASBAŞ'ın, yatırımcıya hazır hale getirdiği fabrika ve ofis binaları sayesinde, yatırımcının bina ve arsaya sermayesini yatırmadan, faaliyet ruhsatını aldıktan sonra 1 ay içinde düğmeye basıp üretime geçebiliyor olması Batı Anadolu Serbest Bölgesine yatırım yapmanın cazibesini artırıyor" diye konuştu.

BASBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vekili ve CEO'su Dr. Faruk Güler de, serbest bölge olması nedeniyle en büyük avantajı ihracatçılara sağlayacak olması nedeniyle, Batı Anadolu Serbest Bölgesini ilk önce Egeli ihracatçılara tanıtmak istediklerini belirtti. Güler, "Biz istiyoruz ki, ihracatçılarımız bin bir emek ve yatırımla uluslararası pazarlarda rekabet şanslarını arttırmaya çalışırken, bizler de bulunduğu lokasyonla ve sağladığı vergisel avantajlarla bu çabalarınızı destekleyecek, sizlere ilave rekabet gücü kazandıracak yeni yatırım alanları oluşturalım" dedi.

Güler, Batı Anadolu Serbest Bölgesinin 120 firmanın faaliyet göstermesiyle 2024 Şubat ayında açılacağını, bölgenin 20 bin kişiye istihdam sağlayacağını ve 2 milyar dolarlık ihracat hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz