Buca Belediyesi’nden iklim değişikliğine karşı 21 belediyelik proje

Buca Belediyesi’nden iklim değişikliğine karşı 21 belediyelik proje
Buca Belediyesi, Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında 21 belediye ile işbirliği yaparak iklim değişikliği ile mücadele etmek için bir proje başlattı.
Buca Belediyesi’nden iklim değişikliğine karşı 21 belediyelik proje

Buca Belediyesi’nin öncülüğünde 21 belediye bir araya geldi Buca Belediyesi, Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında “İklim Değişikliği İle Mücadelede Biz de Varız” adlı bir proje hayata geçirdi. Proje, Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve Almanya’dan 21 belediyenin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Projenin amacı, iklim değişikliğine uyum ve azaltım kapasitelerinin geliştirilmesi ve yerel halkın bilinçlendirilmesi.

haber arası detay


Buca Belediyesi, 21 belediye ile iklim değişikliğine karşı ortak mücadele başlattı Buca Belediyesi, Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında 21 belediye ile birlikte iklim değişikliği ile mücadele için bir proje yürütüyor. Proje, iklim krizinin ciddiyetine dikkat çekerek, yerel yönetimlerin bu konuda öncü olması gerektiğini vurguluyor. Proje, 2024 yılı sonuna kadar devam edecek.

Buca Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadele için 21 belediye ile işbirliği yaptı

Buca Belediyesi, Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında “İklim Değişikliği İle Mücadelede Biz de Varız” adlı bir proje başlattı. Proje, Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve Almanya’dan 21 belediyenin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Projenin açılış toplantısı, Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.

Toplantıda konuşan belediye yetkilileri ve proje ortakları, iklim krizinin ciddiyetine dikkat çekerek, yerel yönetimler olarak bu konuda öncü olmaları gerektiğini vurguladılar. Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Güral, projeye ortak olmaktan onur duyduklarını ve bu çalışmanın Türkiye’ye ve dünyaya örnek olmasını dilediğini söyledi. Buca Belediyesi Ar-Ge Müdürü ve Proje Koordinatörü Filiz Basmacı, projenin 21 belediyenin ortak çabasıyla ortaya çıktığını ve iklim değişikliğine karşı birlikte çalışmanın önemini anlattı. Tunceli’nin Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, projenin isim babası olduğunu ve iklim krizinin etkilerini kendi dağlarında da gördüklerini belirtti. Almanya Stuttgart Belediyesi Proje Koordinatörü Dr. Annegret Warth ise çevrim içi olarak katıldığı toplantıda, Almanya’daki iklim değişikliği ile mücadele çalışmalarını paylaştı.

Proje kapsamında, katılımcı belediyelerin iklim değişikliğine uyum ve azaltım kapasitelerinin geliştirilmesi, yerel halkın ve özellikle çocuk, genç ve kadınların iklim değişikliği konusunda bilinçlendirilmesi ve savunuculuğunun artırılması hedefleniyor. Proje, 2024 yılı sonuna kadar devam edecek.

PROJEYE KATILIMCI BELEDİYELER
Buca Belediyesi, Almanya Stuttgart Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Pülümür Belediyesi projenin ortağı belediyeler olurken;  Seferihisar Belediyesi, Kemalpaşa Belediyesi, Çiğli Belediyesi, Adana’dan Yumurtalık, İmamoğlu, Karataş, Karaisalı, Tufanbeyli, Aladağ, Feke, Saimbeyli ilçe belediyeleri,  Tunceli’den Hozat Belediyesi, Pertek Belediyesi,  Ovacık Belediyesi, Nazımiye Belediyesi,  Bingöl’den Yayladere Belediyesi, Rize’den Fındıklı Belediyesi, Ankara’dan Yenimahalle Belediyesi, Çanakkale’den Kepez Belediyesi , ayrıca sivil toplum kuruluşu  Yuva Derneği de projenin paydaşı olarak bulunuyorlar.


 

Yorum Yaz