Çepnilerin başkanı Hakverdi Buğutekin CHP Balıkesir Miletvekili A.Adaylığını açıkladı

Çepnilerin başkanı Hakverdi Buğutekin CHP Balıkesir Miletvekili  A.Adaylığını açıkladı
Çepnilerin başkanı Hakverdi Buğutekin CHP Balıkesir Miletvekili A.Adaylığını açıkladı

Balıkesir Oğuz Çepni Boyu Dernek Başkanı ve Çepni Dernekleri Federasyon Başkan Yardımcısı Hakverdi Buğutekin CHP Balıkesir İl binasında Aday adaylığını açıkladı. Buğutekin’i partililer ve sevenleri yanlız bırakmadı. Buğutekin yaptığı açıklamada şöyle dedi, ‘Başlıyoruz, Geleceğimiz için, değişimi birlikte başaracağız. 13.Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yol yürümek için, Balıkesir’den örgütümün ve emeğin sesi olmak için yola çıktım, bu yolda sizlerle beraber yürüyeceğim.’

haber arası detay


Hakverdi Buğutekin CHP Balıkesir İl binasında yaptığı Aday adaylığı açıklamasına yoğun ilgi gösteren partililere konuşurken 30 Mart 1972 de öldürülen Mahir Çayan ve arkadaşlarını saygıyla anarak söze başladı. Buğutekin, 2003 yılda il yönetim kurulu üyesi olduğum dönemde bu gün aramızda olmayan il başkanımız Münür Balkanlı’yı da rahmet ve saygıyla anıyorum dedi. 


Sayın İl Başkanım;
Sayın İlçe Başkanlarım;
Değerli Kadın ve Gençlik kolları temsilcileri;
Sayın Milletvekili Aday adayı arkadaşlarım;
Onur ve mutluluğu yaşadığım bugünde buraya gelerek beni yalnız bırakmayan çok değerli partili dava ve yol arkadaşlarım;
Değerli basın emekçileri;
Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor hoş geldiniz diyorum…
BEN HAKVERDİ BUĞUTEKİN
•    1961 Balıkesir Kepsut doğumluyum… 
•    Lise mezunuyum…
•    Evli ve iki kız çocuğu babasıyım…


ÇALIŞMA HAYATIM
1986 yılında İzmir'de Tansaş firmasında işçi olarak başladım.
1990 yılında Belediye - iş Sendikasının 7 no'lu Tansaş şubesinin kurucularındanım ve sendika yöneticiliği yaptım. 1992 yılında Tansaş firmasına müdür olarak atandım.
Tansaş'taki görevim gereği 1999 yılında Balıkesir'e tayin edildim…
2000 Yılında Tansaştaki görevimden ayrılarak  bir içecek firmasının Balıkesir bölge bayiliğini aldım. Halen bu iş alanında çalışmaya devam etmekteyim. İşim gereği Balıkesir'in tüm İlçe, mahalle ve köylerini sık sık gezmekteyim. Gittiğim her yerde Cumhuriyet Halk Partimiz için çalışmalar yürütmekteyim.
22 yıldır Balıkesir'i il ve ilçe bazında sokak sokak gezdiğim için 20 ilçenin de siyasi sosyal alt yapısını çok iyi derecede gözlemleme fırsatım oldu. Aynı zamanda özellikle CHP seçmeni tarafından çok iyi tanınmaktayım.


SİYASİ HAYATI

1977 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) üye oldum ve gençlik kollarında aktif olarak görev yaptım.
1987 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Partisine (SHP) üye oldum. 1992 yılında SHP ve CHP birleşmesi ile üyeliğim CHP'ye geçti.
1994-1999    ları arasında İzmir Buca Afetevleri Mahallesine Muhtar olarak seçildim.
2003 yılında CHP'si üyelik kaydımı İzmir’den Balıkesir' e naklettim. Aynı sene Mahalle delegesi oldum ve üye arkadaşlarımın takdiri ile CHP Balıkesir il yönetimine seçildim.
2003- 2008, 2010 - 2016 ve 2016 - 2018 yılları arasında 11 yıl aralıksız il yöneticiliği ve il başkan yardımcılığı görevini yaptım.

SİVİL TOPLUM KURULUŞ ÜYELİKLERİ (ÖRGÜTLENME)
-2016 yılında Kepsut ilçesi, Armutlu Köyü Sosyal Yardımlaşma derneği kurucu
başkanlığına seçildim ve halen bu dernekte başkan olarak devam etmekteyim.
Balıkesir'de 39 Alevi Kültür Derneği bileşeninin bir arada olduğu; Balıkesir Alevi Güç Birliği kurucu üyeleri arasında yer aldım ve halen yürütme kurul üyeliğim devam etmektedir.
- 2019 yılında Balıkesir Oğuz Çepni Boyu Derneği kurucu başkanı oldum ve halen başkanlığım devam etmektedir aynı zamanda İzmir, İstanbul Çepni Dernekleri kurucu üyesiyim.
-2021 yılından beri Çepni Dernekleri Federasyonu kurucu üyesi ve Federasyon Başkan yardımcısıyım.
-2022 yılından beri İzmir Çepni Aleviler Derneği kurucu üyesiyim.


Arkadaşlar;
Türkiye’de yeni bir dönem başlıyor! Hükümeti elinde bulunduran partinin gücünün günden güne eridiği, halkın yüzünü ülkenin kurucu değerlerine döndüğü yeni bir dönem bu!
Bize enkazlar bırakacaklar, biliyoruz! Fakat bu enkazlar bizi korkutmuyor! Biz yeni bir kurucu iradenin heyecanını içimizde hissediyoruz!
Sosyal Demokrasinin evrensel ilkeleri doğrultusunda; yoldaşlıkta, paylaşmakta, demokraside, Cumhuriyet’te ve Atatürk’te bir araya geliyoruz!
Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu partisidir! Bu ülkenin hamuruna demokrasi mayasını katmış bir çınardır ve bu çınarın yeniden aynı mayayı bu ülke topraklarına katma zamanı zaruri hale gelmiştir!
Doğrudan demokrasiyi ve halkçılığı önüne koyan, toplumun değişim talebini devrimci bir iddia ile bütünleştiren ve sokaktan salona, parti binasından sokağına demokrasi ve değişim tohumlarını her birimde, her an yeniden diken bir Cumhuriyet Halk Partisi’ni hep birlikte oluşturmak zorundayız.
Özelleştirme, piyasa gerilemesi, ekonomik krizler her zaman ilk olarak halkın en yoksul kesimlerine doğrudan saldırmakta, emekçileri yaşayamaz hale getirmektedir. Emekçiler gün be gün işsizliğe yaklaşmakta, düşük ücretle çalışmak zorunda bırakılmakta ya da pek çoğu kayıt dışı çalıştırılmaktadır.
En yüce değerin üreticileri, işverenin iki dudağı arasından çıkacak bir cümle ile işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya yaşam mücadelesini sürdürmektedir. Ülkemizde çeşitli iş kollarında çalışan, emek veren işçi sınıfının mesleki taleplerinin hepsini kayıtsız şartsız taleplerimiz olarak kabul edip, hem doğrudan işçi sınıfıyla hem de emek meslek örgütleri-STK’lar ile doğrudan iletişim ve dayanışma ilişkileri kuran bir CHP’nin kurulması iddiasını taşımalıyız.
Emekçilerin ürünlerini değerlendirebilecek, vatandaşa hizmet olarak sunulacak gıdanın ve sütün üreticilerden doğrudan alımını sağlayacak bir sistemin örgütlenmesi öncelikli hedeflerimiz arasında olmalıdır.
Bunun dışında çiftçi ve hayvancılarımızın kooperatifleşme süreçlerinde hukuksal ve teknik dayanışma görevini de üstlenerek, çiftçilerimizin ve hayvancılarımızın sorunlarını dile getirmenin dışında; çözüm de arayan bir yönetim anlayışıyla çiftçi ve hayvancılarımızın yanında olmak zorundayız.
Bilinmelidir ki;
‘Emek en yüce değerdir’i basit bir slogandan bir sürekli politika haline getiren bir Parti Örgütü, Bizim olduğu kadar Ülkemizdeki tüm emekçilerinin ihtiyacıdır!
Değerli Arkadaşlar;
Yeşil alanların, ormanların, yaylaların, sahillerin, anayasal olarak halkın olan plajların şirketlere ve yabancı sermayeye nasıl peşkeş çekildiğini yakından gözlüyor, yaşıyoruz! 
Bunun dışında termik cehennemin, Hidrolektrik santrallerin denetimsizce işletildiği, halk sağlığının sermaye çıkarlarından daha az önemsendiği siyasal dönemin sonu yaklaşıyor! 
Bergama’dan Akkuyuya, Artvin’den daha dün Kazdağları’na süren ekolojik mücadele hattı, Sosyal Demokrat anlayışımızın “Nasıl bir dünya istiyoruz” sorusuna vereceğimiz cevabı açıkça ortaya koymaktadır!
Sudaki balığın, havadaki kuşun ve topraktaki karıncanın dili olmak, onlara yoldaş olmak bilinci ile çalışacak; tüm bu ekoloji süreçlerinin hukuksal ve mücadele süreçlerinin içerisinde olacak bir CHP’nin  hayata geçirilmesi için irade göstermeliyiz.
Değerli Arkadaşlar;
Bütünlüklü bir mücadelenin değişmez parçaları kadın ve gençlik örgütlenmeleridir. Parti ile ideolojik bağlılığı olan bu yapılar, parti içinde değil hayatın içinde taraf olarak yolculuğunu sürdürmeli; iç kavgadan değil toplumsal mücadeleden yana irade göstermelidir!


      Kadın ve Gençlik Kolları; CHP’nin iskelet örgütlenmeleridir… 
Gençler, kadınlar kavganın ve iç iktidar savaşlarının parçası halinden çıkartılmalı; kendi alanlarında üstün bir siyasi seviyede, yönlendirici ve yönetici hale gelmelidir. Bu bilinçle daha geniş katılımlı ve kendi işlerinde daha bağımsız kadın ve gençlik kolları örgütlenmeleri hayata geçirilmelidir.
Atatürk, aklın ve bilimin ışığında uygar medeniyet seviyesini yakalayacağına inandığı; laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyetini sadece ve sadece gençlere emanet etmiştir.
CHP bu ülkenin geçmişi olduğu kadar bu ülkenin geleceğidir de! 
Bu yüzden genç nüfusun fazla olduğu ülkemizde CHP’nin Gençler için bir umuda dönüştürülmesi gerekmektedir!
Değerli dava ve yol arkadaşlarım;
Karanlıktan aydınlığa çıkmaya sayılı günler kaldı!
Hak-hukuk ve adalete kavuşmaya sayılı günler kaldı!
Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapmaya sayılı günler kaldı!
Bay Kemal!
Sana söz!
Bilime, sanata, geleceğe inanan, ayakları yere sağlam basan, uzmanlığa saygı duyan bir Türkiye için!
Karnı tok, Gönlü Bol, Yaşamayı seven bir Türkiye için!
BU ÜLKEYE YİNE BAHARLARI GETİRECEĞİZ!
BU ÜLKEDE UMUTLAR BİTMEYECEK!
YAŞASIN ONURLU MÜCADELEMİZ…
YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE…
YAŞASIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ…
BU DUYGU VE DÜŞÜNCELERLE HEPİNİZİ SAYGI VE SEVGİYLE SELAMLIYOR; TEŞEKKÜR EDİYORUM… 

Yorum Yaz