DJI İnspire 2 Zenmuse x4S metrik kamerası fotogrametriye uygun bir seçimdir

DJI İnspire 2 Zenmuse x4S metrik kamerası fotogrametriye uygun bir seçimdir
DJI İnspire 2 metrik Zenmuse x4S kamerasında hangi teknolojiyi kullandı?
DJI İnspire 2 Zenmuse x4S metrik kamerası fotogrametriye uygun bir seçimdir DJI İnspire 2 Zenmuse x4S metrik kamerası fotogrametriye uygun bir seçimdir

DJI İnspire 2 metrik Zenmuse x4S kamerası fotogrametri uygun bir seçimdir. Fotogrametride kullanılan dronlar genelde DJI ağırlıktadır. DJI İnspire 2 DJI Zenmuse X4S kamerasıyla fotogrametrik projelerde büyük hassasiyet sağlamaktadır. Bunun nedeni İnspire 2 modelinin kamerasının metrik kamera olmasıdır.
Metrik Kamera ne demektir. Fotgrametride metrik kamera şart mıdır?

haber arası detay


Metrik Sayısal Hava kameraları en az distorsiyona sahip kameralardır. Şu an bazı drone ve vtol modellerinde metrik sayısal hava kameraları üretilmeye başlanmıştır. İnsansız Hava Araçları için PhaseOne, eBee Geo Soda, Metri Dinamic Vtol, DJI, Map A7R ve daha bir çok modelde fotogrametrik metrik kamera kullanımına geçilmiştir. Fotogrametri de metrik kamera şarttır.  DSLR Ful Frame kameralar fotogrametrik metrik kamera değildir. Biz bu kameraların bozulma ve distorsiyon hata oranlarını programlar vasıtasıyla belirler, distorsiyon hatalarını yazılımlara manuel veya otomatik olarak gireriz. DJI inpire 2 modelinin Zenmuse x4 kamerası metrik kamera özelliği taşımaktadır.
DJI İnspire 2 metrik Zenmuse x4S kamerasında hangi teknolojiyi kullandı.
DJI, insanlı uçaklarda taşınan büyük hava kameralarının hafif bir versiyonu olan X4S kamerayı piyasaya sürdü. Hava veya metrik kameraların DSLR'den farkı nedir? Bir hava haritalama kamerası öncelikle düşük distorsiyonlu metrik lense ve kalibrasyonunu sürdürmek için güvenilir bir yapıya sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Bunu başarmak için kameraların çok az sayıda hareketli parçası vardır, özellikle lens odak uzunluğunu etkileyecek olanlar.

Hava kamerası lensleri çok yüksek kalitelidir ve neredeyse bozulma içermez. Bu ve sabit bir lens odak uzaklığı, her pikselin doğru yerde olduğu anlamına gelir. Fotogrametriden 3B haritalama, her pikselin konumuna bağlıdır ve yer değiştirmiş bir piksel, modelde bir doğruluk kaybı anlamına gelecektir.

Pek çok İHA operatörü, Sony Alpha 7R veya benzeri modeller gibi DSLR kameralar taşısa da, bir drone'dan haritalama için mutlaka en iyi seçenek değildir. Bunlar harika kameralar, yüksek megapiksel sayısı, büyük sensör, güzel fotoğraflar çekiyorlar. Ancak kamerayı her açtığınızda, kameranın içindeki parçaların titreyerek kalibrasyonu değiştirdiğini duyacaksınız.

Peki DJI, X4S ile ne yaptı? Hareketli parça yok. Lens parçaları üretildikleri yerde kalarak kalibrasyonlarının ölçülmesini ve bu değerlerin projeden projeye kamerada kalmasını sağlar. X4S bir yaprak panjuruna sahiptir. Birçok dron, pikselleri fotoğrafa tarayan ve tarama süresi boyunca kameranın hareketiyle piksel kaymaları sağlayan hareketli bir deklanşör kamerası taşır. Bir yaprak panjur, merkezden dışa doğru açılır ve her pikseli aynı anda yakalar.

DJI Zenmuse X4S kamera ( Büyük sensör )
X4S sensörü boyutuna göre büyüktür, 1 ”ve daha fazla verinin yakalanmasını sağlar. DJI drone (M200, M210 veya Inspire 2) üzerinde taşınarak güvenilir ve ekonomik bir paket oluşturur. Ancak inanılmaz bir metrik İHA kamerası olmak için, pozlama merkezi GPS zamanlamasının hassas olması gerekir. Klau Geomatics, güvenilir, bir milisaniyelik pozlama merkezi darbe çıkışı ile kalibre edilmiş bir X4S üretir. Bu nedenle, 10 m / s uçuş hızında, her görüntü için maksimum göreceli konum belirleme hatası 10 mm olacaktır.

Pozlama zamanlamasının bu kesin ortası, daha sonra KlauPPK donanımında (Novatel tarafından desteklenmektedir) ve herhangi bir küresel veya yerel koordinat sisteminde her fotoğrafı doğru koordinatlarla coğrafi etiketlemek için işlem sonrası yazılımında kullanılır.

Kalibrasyon sertifikası
Her kamera bir kalibrasyon sertifikasıyla birlikte verilir. Doğru kamera koordinatları ve kalibre edilmiş kamera parametreleri, kullanıcıların herhangi bir yer kontrol noktası olmadan tekrarlanabilir ve güvenilir, benzeri görülmemiş (3 cm'den daha iyi) mutlak coğrafi konumlandırma doğruluğu elde etmelerini sağlar.

Haritalamanın gerçekten ne kadar iyi olduğunu kanıtlamak için projede drone ile yakalanabilen bazı kontrol noktalarının olması tavsiye edilir.

DJI İnspire 2 Modelinde DJI GS Pro onotom uçuş yazılımını kullanabilirsiniz.

DJI GS Pro, aşağıdaki DJI hava platformları ve uçuş denetleyicileri ile uyumludur:
Mavic 2 Enterprise, Mavic 2 Pro, Mavic 2Zoom, Mavic Pro, Phantom 3 Standard / Advanced / Professional / 4K, Phantom4, Phantom4 Pro, Phantom 4 Pro V2 / Advanced , Phantom 4 RTK,
Matrice 200 V2, Matrice 210 V2, Matrice 210 RTK V2, Matrice 210, Matrice 210 RTK, Matrice 100, Matrice 600 / Pro, Matrice 200,Inspire 1 / Inspire 2, A3, N3

Uyumlu kameralar:
Mavic 2 Enterprise, Mavic 2 Pro, Mavic 2 Zoom, Mavic Pro, Phantom 3 Standard / 4K / Advanced / Professional,
Phantom 4 / Pro ve Zenmuse X3, X5, X5R, X4S, X5S, Z3, Z30, XT, XT2 ve Mavic 2 Kurumsal İkili.

DJI İnspire 2 Ürün Özellikleri

20MP 1 "Sensör / 4K, 60 fps'de
8.8 mm / f / 2.8-11 84 ° FOV
Maksimum ISO 12,800
11.6 Durak Dinamik Aralık
H.264 / H.265 100 Mbps
Hızlı AF
3 Eksenli Gimbal
Objektif Deklanşörü
Zenmuse X4S, düşük dağılımlı ve düşük distorsiyonlu 24mm eşdeğer prime lens ile DJI tasarımı bir kompakt lens kullanır. Bu 84 ° POV, yüksek çözünürlüklü lens Zenmuse X4S'i havadan görüntüleme sırasında zemin üzerinde olduğu gibi güçlü hale getirir. Inspire 2'nin güçlü görüntü işleme sistemi olan CineCore 2.0 ile birlikte, 100Mbps hızında 4K / 60 H.264 ve 4K / 30 H.265 videoları kaydedebilir ve 5.2K video görüntüsü gerçek zamanlı olarak örterek hassas görüntü yakalar. 

İnspire 2 ve distorsiyonu en az kamerası ile cm hassasiyetinde true ortofotolar üretebilirsiniz. İnspire 2 fotogrametide başarılı sonuçlar vermekle birlikte maliyet açısından da en uygun ürünler arasında bulunmaktadır.

Zenmuse X4S, 20 megapiksel 1 inç sensör ve maksimum 12.800 ISO içeren güçlü bir kameradır. Dinamik aralık Zenmuse X3'ten 1 durak artırıldı,
sonraki seviye görüntü kalitesi için sinyal-gürültü oranı ve renk hassasiyeti 1,5 durak artırıldı. Zenmuse X4S, düşük dağılımlı DJI tasarımlı kompakt bir lens kullanır ve
düşük distorsiyonlu 24 mm eşdeğer sabit lens. Bu 84 ° FOV, yüksek çözünürlüklü lens, Zenmuse X4S'yi havadan görüntüleme sırasında zeminde olduğu kadar güçlü kılar.
Inspire 2'nin güçlü görüntü işleme sistemi olan CineCore 2.0, 4K / 60 H.264 ve 4K / 30 H.265 videolarını 100Mbps bit hızında kaydedebilir ve 5.2K videoyu 4K'ya aşırı örnekleyebilir.
ince görüntü ayrıntılarını yakalayan gerçek zamanlı video. Burst Modunda Zenmuse X4S, hem JPEG hem de DNG formatlarında 20 megapikselde 14 fps çekimi destekler. Yapabilir
çeviklik ve görüntü kalitesi arasında zor denge.

İnspare 2 Kamera özellikleri
Inspire 1 ile karşılaştırıldığında Inspire 2, CineCore 2.0 görüntü işleme sistemini kameradan ayıran ve onu uçağın içine yerleştiren yenilikçi bir yapı kullanır. Bu, sensörün ve optik sistemin çıkarılabilir olduğu ve yeni tasarlanmış hızlı çıkarılabilir bir konektör kullanılarak kolayca bağlanabileceği anlamına gelir. Kamera sistemini bu şekilde tasarlamak, sensörü işlemciden kaynaklanan manyetik parazitlerden etkili bir şekilde korur. Ayrıca, farklı sahnelerin gerektirdiği şekilde bir dizi hafif kamera biriminin bağlanmasına izin verir. Zenmuse X4S, 1 inçlik bir sensöre ve kompakt bir tasarıma sahiptir. CineCore 2.0 görüntü işleme sistemi ile birlikte çalışan Zenmuse X4S, fotoğraf ve video çekimini zahmetsiz hale

1 İNÇ SENSÖR
Sensör boyutu, görüntü kalitesi için çok önemlidir. Zenmuse X4S'nin 1 inçlik Exmor R CMOS sensörü, 20 megapiksel görüntüler ve 11.6 duraklı dinamik aralık oluşturmak için piksel başına 2,4 μm ölçen büyük pikseller kullanır. 1 / 2,3 inç sensör kullanan Zenmuse X3 ile karşılaştırıldığında, Zenmuse X4S ek bir dinamik aralık durağına ve 1,5 daha fazla durak sinyal / gürültü oranına ve renk hassasiyetine ve daha da fazlası için maksimum 12.800 ISO değerine sahiptir. çarpıcı görüntüleme yetenekleri.

DAHA YÜKSEK KALITELI VIDEOLAR
Inspire 2 CineCore 2.0 görüntü işleme sistemiyle birlikte kullanılan Zenmuse X4S, her ikisi de 100Mbps bit hızıyla H.265 kullanarak H.264 ve 4K / 30 kullanarak 4K / 60 kaydeder. Ayrıca, 5.2K videodan 4K'ya yüksek hızda örneklemeyi desteklerken, 3D denoising teknolojisi ve 3D LUT renk yeniden üretim teknolojisi, yakalanan görüntülerde ince ayrıntıları korur.

PROFESYONEL LENS
Özel olarak tasarlanmış 8,8 mm / F2,8-11 lens, düşük distorsiyonla kompakttır ve 35 mm'lik bir kamerada 24 odak uzunluğuna eşdeğer olan yalnızca 3 μm'lik bir radyal yayılıma sahiptir. Yüksek MTF derecesi performansı ve düşük geçiş filtrelerinin kaldırılması Zenmuse X4S'yi hem havada hem de yerde boyutuna göre inanılmaz derecede güçlü bir kamera haline getirir. Zenmuse X4S ayrıca, hızlı hareket eden nesnelerin görüntülerini çekerken veya yüksek hızda uçarken meydana gelebilecek panjur bozulmasını ortadan kaldırarak, dramatik çekimlerin daha kolay yakalanmasına olanak tanıyan 1/2000 deklanşör hızına sahip bir yaprak deklanşör kullanır.

Yorum Yaz