Gayrimenkul Yatırım Fonları İnşaat Sektörüne Nefes Aldıracak

Gayrimenkul Yatırım Fonları İnşaat Sektörüne Nefes Aldıracak
SPK'nın gayrimenkul yatırım fonlarına ilişkin tebliğ taslağı, inşaat sektörünün finansman sorununa çözüm olacak.
Gayrimenkul Yatırım Fonları İnşaat Sektörüne Nefes Aldıracak

SPK'nın gayrimenkul yatırım fonlarına ilişkin tebliğ taslağında yapacağı değişiklikler, inşaat sektörüne yeni bir soluk getirecek. Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, taslağın birçok projenin önünü açacağını ve kentsel dönüşüme katkı sağlayacağını söyledi.

haber arası detay

GYF'lerin Geliştirme Yapabilmesi İnşaat Sektörünü Hareketlendirecek
SPK'nın gayrimenkul yatırım fonlarına ilişkin tebliğ taslağı, inşaat sektörüne yeni bir fırsat sunacak. Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, taslağın gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapabilmesinin önünü açacağını ve kentsel dönüşüm noktasında birçok projenin finansmanına katkısı olacağını ifade etti.

Gayrimenkul Yatırım Fonları İnşaat Sektörüne Can Suyu Olacak
Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) gayrimenkul yatırım fonlarına (GYF) ilişkin tebliğ taslağında yapmayı planladığı değişiklikler, inşaat sektörünü heyecanlandırdı. Taslakla birlikte GYF'lerin gayrimenkul projelerine yatırım yapabilmesinin önü açılacak. Bu sayede hem projelerin finansman sorunu çözülecek hem de kentsel dönüşüm projelerine ivme kazandırılacak.

SPK'nın III-52.3 sayılı Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde yapmayı planladığı değişiklikler, sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılandı. Taslakla birlikte GYF'lerin gayrimenkul projelerine yatırım yapabilmesi ve buna ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi hedefleniyor. Böylece GYF'ler, arsa fonları, inşaat yapımına açılmış olacak.

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, taslağın sektöre yeni bir soluk getireceğini ve birçok projenin önünün açılacağını söyledi. Fenercioğlu, "Getirilmesi planlanan düzenlemelerle GYF'lerin gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılmış oluyor. Gayrimenkul yatırım fonlarının geliştirme yapabilme taslağının en kısa zamanda onaylanması sektöre yeni bir soluk getirir. Bu tasarı ile beraber gayrimenkul yatırım fonları, arsa fonları, inşaat yapımına açılıyor. Eğer doğru finansmanla iyi modellenirse birçok projenin önü açılabilir. Son dönemde ülkemizde gayrimenkul yatırım fonlarında bir artış oldu ve fonların inşaat sektöründe olumlu etkiler yarattığını geçtiğimiz dönemlerde gördük. Özellikle gayrimenkul yatırım fonlarının bu tasarıyla beraber kentsel dönüşüm noktasında da birçok projenin finansmanına katkısı olacağını düşünüyorum. En kısa zamanda uygulamanın hayata geçmesini temenni ediyorum." dedi.

Fenercioğlu A.Ş. Hakkında: Fenercioğlu A.Ş. uzun yıllardır Antalya’da; kentsel dönüşüm, inşaat, tarım gibi birden fazla sektörde faaliyet gösteriyor. Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu tarafından 2014 yılında kurularak faaliyetlerine başlayan Fenercioğlu A.Ş., hızlı bir yükselişle sektöründe öncü firma haline gelerek İspanya, Bodrum ve Kıbrıs’ta da başarılı çalışmalarını sürdürüyor. Fenercioğlu A.Ş., her boyuttaki iş için başlangıç maliyet tahminleri, geliştirme teklifleri, tasarım ve maliyet planlaması, proje yönetimi ile inşaat teslimi arasında eksiksiz bir hizmet sunuyor.

Yorum Yaz