Gökce: İzmir yoksullaştı, bunu değiştireceğiz

Gökce: İzmir yoksullaştı, bunu değiştireceğiz
İzmir için kalkınma atağı vaadiyle aday adayı olan Gökce, ekonomik sorunları anlattı
Gökce: İzmir yoksullaştı, bunu değiştireceğiz

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, İzmir’in ekonomik sorunlarını ve çözüm önerilerini basın toplantısıyla açıkladı. Gökce, İzmir’in kişi başı gelirinin 21 yılda Türkiye ortalamasının altına düştüğünü, merkezi hükümetin İzmir’e yatırım yapmadığını ve uygulanan ekonomi politikalarıyla İzmirlilerin yoksullaştığını söyledi.

haber arası detay

Gökce, 2001 yılında İzmir’de kişi başı gelirin Türkiye’de kişi başına düşen gelirin bir buçuk katı olduğunu, 2022 yılında ise bu oranın dörtte üçten daha aza gerilediğini belirtti. Gökce, “İzmir, 21 yıldır merkezi idare tarafından ayrımcılığa uğradı, sistematik olarak cezalandırılmak istendi ve hak ettiği yatırımları alamadı. Son 14 yıllık süreç içinde 1 trilyon 359 milyar lira vergi ödeyen kent, sadece 35 milyar lira yatırıma layık görüldü. Arada 38 kat fark var. Türkiye bugün OECD ülkeleri arasında gelir eşitsizliğinin en yüksek olduğu üçüncü ülke. İzmir de bu gelir eşitsizliğinden ve yoksullaşmadan fazlasıyla etkilendi” dedi.

Gökce, bu tabloyu değiştirmeye talip olduklarını ve kalkınma atağını sürdüren bir İzmir için canla başla çalışacaklarını ifade etti. Gökce, “Bunun yolu, istihdam kapasitesi yüksek daha çok yatırımcıyı bu kente çekmekten geçiyor. Bürokrasiyi azaltarak, mevzuatta maksimum kolaylığı sağlayarak, fabrikaların alt yapı ve yollarını hızla yaparak, meslek kursları aracılığıyla kalifiye eleman ihtiyacını karşılayarak bunu sağlamaya ve İzmir’deki refahı arttırmaya çalışacağız. Uygulanacak çok boyutlu sosyal desteklerle dezavantajlı kesimlerin yanında olacağız. İstihdamı arttırmak ve yoksulluğu azaltmak konusunda öncülük edeceğiz. Geleceğe umutla bakan, güçlü bir İzmir için samimiyetle çalışacağız” şeklinde konuştu.

Gökce, İzmir’in ekonomik potansiyelini ortaya çıkarmak için sanayi, tarım, turizm, lojistik, eğitim, sağlık, kültür ve spor gibi sektörlerde projeler geliştireceklerini, kentin marka değerini yükselteceklerini ve İzmir’i yaşanabilir, sürdürülebilir, akıllı ve katılımcı bir kent haline getireceklerini sözlerine ekledi.



 

Yorum Yaz