GRIFLION M8 ile 400km2 havadan haritalama

GRIFLION M8 ile 400km2 havadan haritalama
Çin Yangtze Nehri'nin 400 km2 olan kısmı Çinli mmc firmasının üretmiş olduğu GRIFLION M8 insansız hava aracı ile haritalandı.
GRIFLION M8 ile 400km2 havadan haritalama GRIFLION M8 ile 400km2 havadan haritalama

Çin Yangtze Nehri'nin 400 km2 olan kısmı Çinli mmc firmasının üretmiş olduğu GRIFLION M8 insansız hava aracı ile haritalandı. Çinin ey yoğun liman şehirlerinden biri olan Zenjiang  140 milyon tonun üzerinde kargo taşımacılığına ev sahipliği yapmaktadır. Haritalamanın amacı nehir taşkın riskini analiz etmek, nehir kıyı ekolojosini güçlendirmek ve nehir kensel yerleşim düzenini görmek için Zenjiang  belediyesi tarafından yaptırıldı.

haber arası detay

Projenin Detayları

Yer         : Zhenjiang, Jiangsu eyaleti, Çin

Kurum  : Zhenjiang Belediye Taşkın Kontrol Bürosu

Donanım:MMC Griflion M8 insansız hava aracı, Sony A7R2 kamera

Yazılım: Pix4Dmapper

Alan:     400 km²

Görüntüler:       21.000

Tek Fotoğraf Görüntü boyutu:  42 megapiksel, GSD       8cm

Çıktı:      Yüksek çözünürlüklü rektifiye ortofoto

GRIFLION M8 FOTOGRAMETRİK İNSANSIZ HAVA ARACININ ÖZELLİKLERİ

150 Dakika uçuş süresi, 200 km uçuş mesafesi ile medium format insansız hava araçları içinde orta segmentte yer alan fotogrametrik Vtol insansız hava aracıdır.

MMC Griflion M8 yapı olarak karbon kompazit malzemeden imal edilmiştir. V tipi kuyruk yapısına sahiptir. Dikey iniş ve kalkış kabiliyetine sahiptir. Uzun süre kullanım özelliğine sahiptir. 

Griflion M8 Ortografik kamera, Eğik oblik kamera, Yakınlaştırma kamerası, elektro optik bölme ile uyumlu bir iha dır. Yüksek hassasiyetli ölçümleri için tercih edilen ihadır.

MMC Griflion M8  firma kendi üretmiş olduğu onotom uçuş yazılımı kullanmaktadır. Kolay kullanım arayüzüne sahip olan yazılım, uçak ile bağlantı koptuğunda bile görevini yerine getirmeye devam edip. Görev bitiminde kendiliğinden eve dönüş yapacaktır.

Çin Yangtze Nehri'nin 400 km2 olan kısmı 21.000 adet fotoğraf alınmıştır.

YKN noktalarının araziye döşenmesiyle ilgili çalışma

Nehrin 400 km2 proje alanı

Santimetre-Doğru Konum
Griflion 8, yüksek hassasiyetli santimetre hassasiyetinde  kalkış ve iniş için RTK'nın yanı sıra PPK geriye doğru farkını destekler.

ÇİNLİ MMC FİRMASI KİMDİR?

Endüstriyel İHA konusunda lider bir firmayız. Her zaman maliyetli, tehlikeli ve hatta sınırlarımızı aşan bazı işler vardır, ileriyi düşünmeye ve hepsini değiştirmeye çalışıyoruz. İHA endüstrisindeki on yıllık tecrübemizle, endüstri zincirini entegre etmeye geldik, böylece üretimin her parçası, yüksek performanslı İHA ürünleri yapmak için kontrolümüzde olacak ve bu şekilde müşteriler için maliyeti büyük ölçüde azaltabiliyoruz. Ürünlerimiz İHA, uçan platform, uçuş kontrol sistemi, motor, yük ve diğer aksesuarları içerir. Artık dünyanın her yerinden müşterilerimize işlerini daha güvenli ve daha verimli bir şekilde daha düşük maliyetle bitirmeleri için yardımcı oluyoruz. Bu işler, denetim, kamu güvenliği, arama ve kurtarma, ölçme ve haritalama, çevre koruma gibi alanlara girer.

İnsanların daha yüksek verimlilikle ve daha düşük maliyetle daha güvenli bir şekilde çalışabilmesi için yüksek performanslı İHA ürünlerimizle otomasyonu artırmaya kararlıyız. İnsanın iyiliği için gökyüzünü fethetmek için hiç bitmeyen arayışımız vardır.

firmadan insansız hava aracı almak için: https://www.mmcuav.com/the-about-us/ adresinden bilgi alabilirsiniz.

MMC Firmasının diğer ürünleri

Mükemmel uzun dayanıklılık ve ağır yük kapasitesi, Skylle 1550'yi olağanüstü bir endüstriyel hexacopter drone'yu güçlendirir. Hafif karbon fiber tek gövdeli gövdeye sahiptir. Kolu, rahatlık ve güvenlik için benzersiz bir yapıya sahiptir. Drone yağmura ve toza dayanıklıdır ve yükleme kabiliyetinde mükemmeldir. Maksimum 81 dakika uçuş süresi ve 12 kg maksimum taşıma kapasitesi ile Skylle 1550, güvenlik, yangın kontrolü ve elektrik alanları gibi çeşitli endüstriyel uygulamalar için güvenilir, yüksek performanslı bir hexacopter uçuş platformudur. Açık bir platform olarak MMC Skylle 1550, ortografik kamera, eğik kamera, yakınlaştırma kamerası, 3D lazer radar ve 12 kg içindeki diğer özelleştirilmiş yüklerle uyumludur.

 

81 Dakikalık Uçuş Süresi
Yüksek yoğunluklu bir Lityum pil ile inşa edilmiş ve yüksek verimli güç sistemi ile eşleştirilmiş olarak, boş yük maksimum uçuş süresi 81 dakikaya ulaşır. Daha karmaşık ölçme, haritalama ve inceleme iş akışını bitirebilir ve daha az iş döngüsü için ayrı bir uçuşta iş yükünü artırabilirsiniz.

Evrensel İHA yük konektörü ile donatılmış, yüklerin tak ve çalıştır özelliğinin yanı sıra hızlı geçişe izin verir. Ayrıca, gimbal kamera + damla + arama ışığı gibi 25 farklı tipe kadar farklı yük setlerinin çoklu kombinasyonunu sağlar. Bu güçlü tasarım, Skylle 1550'yi ölçme, haritalama, kurtarma, inceleme dahil olmak üzere çeşitli görevleri yerine getirebilir hale getirir. Dış mekan çalışma aralığınızı genişleterek, 20 km'ye kadar iletişim bağlantı mesafesine sahip uzun mesafeli uzaktan kumandaya sahiptir.

Çift Monitör Ekranı
Etlas Neo II, üstteki görüntüyü gösteren ve alttaki yer istasyonu sistemi arayüzünü gösteren çift LCD ekran kullanır. Ergonomik tasarımı kullanıcının alışkanlığına hitap eder. Üst ekran 1920 * 1080 görüntü çözünürlüğüne sahip 15,6 inç ultra parlak endüstriyel sınıf LCD ekrandır. Alt ekran 1500 nit 12,1 inç LCD ekrandır ve en parlak güneş ışığı altında bile net bir şekilde okunabilir.

IP54 Giriş Koruması
Etlas Neo II, suya, toza ve darbeye dayanıklı, toz veya yağmur fırtınası gibi zorlu çalışma ortamında mükemmel çalışabilen endüstriyel bir yer istasyonudur. Tüm kontrol kolları, bağlantı noktaları, düğmeler, anahtarlar ve gösterge ışığı suya, toza ve darbeye dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Kabuğunun köşeleri silikon ile korunur ve darbeye veya düşmeye karşı dayanıklıdır.

 

Yorum Yaz