Hexagon Geospatial araştırma raporuna göre 2027 yılına kadar zirvede kalabilir.

Hexagon Geospatial araştırma raporuna göre 2027 yılına kadar zirvede kalabilir.
Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) 50 ülkede yaklaşık 21.000 çalışana ve yaklaşık 4.6 milyar USD net satışa sahiptir
Hexagon Geospatial araştırma raporuna göre 2027 yılına kadar zirvede kalabilir. Hexagon Geospatial araştırma raporuna göre 2027 yılına kadar zirvede kalabilir.

2020 - 2027 Fotogrametri Küresel Piyasa Araştırması raporuna göre; Hexagon Geospatial Yazılım Firması 2027 yılına kadar ilk sırada yer alması bekleniyor. Sıraya giren yazılımlar şunlardır; 

haber arası detay

Hexagon Geospatial

GreenValley International

 Autodesk

 Trimble

 Suprevision

 Pix4D

 Geodetic

 Bentley Systems

 BAE Systems

 PhotoModeler Technologies

 Agisoft LLC

 Capturing Reality

 PMS Photo Mess Systeme AG

 Alicevision (Opensource)

 Drones Made Easy

 Skyline Software Systems

 Datumate Ltd.

 Regard3D (Opensource)

 3Dflow

 SimActive

Hexagon Geospatial ; Hexagon, sensör, yazılım ve otonom çözümlerde dünya lideridir. Endüstriyel, üretim, altyapı, güvenlik ve mobilite uygulamalarında verimliliği, üretkenliği ve kaliteyi artırmak için verileri işe koyuyoruz. Teknolojilerimiz, kentsel ve üretim ekosistemlerini giderek daha bağlantılı ve özerk hale gelecek şekilde şekillendiriyor - ölçeklenebilir, sürdürülebilir bir gelecek sağlıyor. Bölümümüz, konum bilgisini görselleştiren çözümler üretir. Masaüstünden tarayıcıya ve uca kadar, jeo-uzamsal ve operasyonel dünyalar arasındaki uçurumu kapatıyoruz.

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) 50 ülkede yaklaşık 21.000 çalışana ve yaklaşık 4.6 milyar USD net satışa sahiptir.

Hexagon Teknolojisi
Hexagon, basit ama güçlü bir amaca adanmıştır: Özerk bir geleceği güçlendirmek için verileri işe koymak. Bu gelecekte güçlendiriyoruz, veriler en büyük işini yapıyor - tam potansiyeline ulaşmak için kaldıraçla. Müşterilerimizin gelişme araçlarına, büyümek için alana ve hem insanlığın hem de sürdürülebilirliğin gelişmesini sağlamak için veriye dayalı verimliliklere, üretkenliğe ve kalite sonuçlarına sahip olduğu bir dünya.

Hexagon'un Jeo-uzamsal bölümü, neyin olduğu, ne olduğu, ne olabileceği, ne olması gerektiği ve nihayetinde ne olacağı konusunda içgörü ile 5 boyutlu akıllı dijital gerçeklik sağlayan çözümler yaratır. Temel stratejimiz, ulusların, şehirlerin ve sitelerin akıllı bir dijital gerçekliği benimsemelerine yardımcı olmaktır. Bu, iç mekan, dış mekan, denizcilik, yeraltı ve hava verilerini birleştiren otonom bağlı ekosistemler aracılığıyla gerçekleştirilir. Gerçek zamanlı konum bilgisi çözümlerimiz, geleceğe taşınabilirliği sağlamak için uygulama programlama arabirimleri (API'ler) kullanılarak ve optimum performans sağlamak için GPU hızlandırma ile oluşturulmuştur.

Bizim takım. Bölümümüzde, çeşitli insanları ve yetenekleri kutluyoruz ve insanlara kim oldukları ve getirdikleri bilgi zenginliği için saygı duyuyoruz. Yeteneği, bireysel gelişimi teşvik ederek ve öğrenme ve büyüme için sık fırsatlar sağlayarak elimizde tutuyoruz.

Bizim ortaklarımız. Bir müşteri olarak, ister doğrudan Hexagon'un Geospatial bölümünden ister dünya çapındaki iş ortaklarımızdan birinden bir yazılım çözümü satın alın, zorluklarınızı ele almak ve iş sorunlarınızı çözmek için ihtiyaç duyduğunuz desteği alabileceğinizden emin olabilirsiniz.

Müşterilerimiz. Küresel olarak, savunma, havacılık ve denizcilik, mühendislik ve hizmet şirketleri, ulaştırma departmanları ve tarım ve doğal kaynak ihtiyaçlarına hizmet eden işletmeler dahil olmak üzere çok çeşitli kuruluşlar ürünlerimize güveniyor. Smart Nation, Smart City ve Smart Site çözümlerimiz, müşterilerimizin değişimi bütünsel olarak anlamasını ve net, güvenilir kararlar vermesini sağlar. HxGN LIVE gibi mekanlar, ürünlerimizi sürekli olarak daha iyi hale getirebilmemiz için müşterilerimizle sürekli diyaloğu mümkün kılıyor.

Hexagon yazılım firmasının bir çok fotogrametri modülleri bulunmaktadır. En populer yazılımlarından biri  olan ImageStation yazılımını aktaracağız. ( Hexagon Yazılım Firmasının Fotogrametrik Dengeleme Programıdır.)

ImageStation yazılım paketi, havadan ve uydu görüntülerinden proje oluşturma, yönlendirme ve nirengi dahil olmak üzere dijital fotogrametri üretim iş akışlarına olanak tanır. Stereo GIS özelliği toplama ve düzenleme, dijital arazi modeli (DTM) toplama ve düzenlemenin yanı sıra ortofoto üretimi ve düzenlemesi sağlar. ImageStation, büyük miktarlarda ham uzamsal bilgiyi dünya çapında hükümet, ticari fotogrametri ve haritalama ajansları için eyleme geçirilebilir veya kullanılabilir bir biçime taşımak için özel olarak tasarlanmıştır.

Genel Bakış
Ulusal Tarım Görüntüleme Programı (NAIP) gibi büyük ortofoto projeleri, genellikle farklı formatlara ve koordinat sistemlerine sahip çoklu arazi yükseklik veri kümelerini kullanır. Bu kadar büyük yükselti yüzeyleri oluşturmak emek yoğun ve zaman alıcıdır. ImageStation'ın basitleştirilmiş proje oluşturma ve son derece otomatikleştirilmiş işleme, projelerinizin hızla çalışır hale gelmesini sağlar.

Oryantasyon ve nirengi kalitesinin erken doğrulanması, daha sonraki süreçte sorunları çözmeye çalışırken daha az iş gücü kaybı anlamına gelir. CBS ve CAD tabanlı 3B özellik toplama ve düzenleme, doğrudan yerel veritabanıyla çalışarak zaman kazandırır. Dijital arazi modeli (DTM) toplama ve düzenleme, birkaç basit doğrulama adımıyla yükseklik verilerinizin doğruluğunu garanti eder.

Yarı Küresel Eşleştirme (SGM) algoritması ile yoğun eşleştirme, görüntülerinizden oldukça yoğun, son derece hassas nokta bulutları oluşturarak daha pahalı veri toplama uçuşlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Havadan çerçeve, ADS hat tarayıcı, İHA ve uydu görüntülerini kullanan modern, çok kullanıcılı ortofoto üretimi, planimetrik ve estetik açıdan doğru ortofotolar oluşturmak için en son teknolojinin gücünü devreye sokar.

ImageStation'ı GeoMedia bağlamında kullanmak, çeşitli açık formatlarda saklanan sürekli, topolojik olarak doğru ve ilişkilendirilmiş harita katmanlarının oluşturulmasını kolaylaştırır. Bu entegrasyon, verilerinizi kurumsal bir veritabanı içinde doğrudan bir varlık olarak depolayan fotogrametrik teknikler kullanarak CBS'nizi oluşturma ve / veya güncelleme sürecini daha da geliştirir.

ImageStation Stereo for GeoMedia ile verileri yakalama ve koruma beceriniz daha kolaydır. Yalnızca çizgiler yerleştirmek yerine akıllı coğrafi özellikler oluşturmanıza olanak tanıyan CBS iş akışlarına odaklanır. Jeo-uzamsal verilerin ilk seferde doğru bir şekilde toplanmasını sağlamaya ve veri toplandıktan sonra zaman alan temizleme veya düzenleme ihtiyacını azaltmaya önem verilmektedir.

ImageStation Software Suite Bileşen Uygulamaları
ImageStation yazılım paketi, özel üretim gereksinimlerinizi karşılayacak bir çözümü özelleştirmeye izin vermek için bileşen uygulamalarında sunulur.

Proje ve Veri Yönetimi
ImageStation Photogrammetric Manager (ISPM) - Otomatik iç yönlendirme, hava çerçevesinin içe aktarılması, ADS hat tarayıcı, İHA ve uydu görüntüleri, fotogrametrik verilerin içe / dışa aktarımı, arşivleme / geri yükleme projeleri dahil olmak üzere fotogrametrik üretim iş akışları için proje kurulumu ve veri yönetimi araçları sağlar , ve dahası.
ImageStation Görüntü Biçimlendiricisi (ISIF) - Etkili, çok iş parçacıklı, 64 bit, yerel ve dağıtılmış toplu görüntü yeniden biçimlendirme, anında genel bakış oluşturma ve LUT'ların uygulanmasını sağlar.
Hexagon Geospatial için HTCondor - Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden ücretsiz açık kaynaklı HTCondor dağıtılmış işleme sisteminin basitleştirilmiş kurulumunu ve yapılandırmasını sağlar.


Yönlendirme ve Üçgenleştirme
ImageStation Otomatik Üçgenleştirme (ISAT) - GPS / INS veri işleme, kesintisiz POSEO desteği, kamera kalibrasyonu, grafik hata analizi, otomatik nokta aktarımı ile verimli çok fotoğraflı nokta ölçümü, ayarlamalar dahil olmak üzere tam otomatik, yüksek performanslı ve yüksek kapasiteli havadan nirengi sağlar. uydu RPC'leri ve daha fazlası.
ImageStation Satellite Triangulation (ISST) - Efemeris verilerine ve yörünge modellerine dayalı olarak seçilen uydu sensörlerinin eşzamanlı paket ayarlamasını sağlar.
Özellik Koleksiyonu
ImageStation Özellik Koleksiyonu (ISFC) - MicroStation'daki 2D ve 3D harita özelliği verilerinin ve niteliklerinin etkileşimli olarak toplanmasını ve düzenlenmesini sağlar, ImageStation Stereo Ekran ve ImageStation DTM Collection ile tamamen entegre edilmiştir.
ImageStation Stereo Ekran (ISSD) - MicroStation'da stereo görüntü ve vektör görüntüsü, fotogrametrik olarak doğru 3B imleç izleme, anında görüntü geliştirme, sorunsuz dolaşım ve ImageStation Özellik Koleksiyonu ve ImageStation DTM Collection ile tamamen entegre dijital yakınlaştırma sağlar.
ImageStation Stereo for GeoMedia (ISSG) - Stereo görüntü ve vektör görüntüsü, fotogrametrik olarak doğru 3B imleç izleme, 2B ve 3B özellik verilerinin ve özelliklerinin etkileşimli olarak toplanması ve düzenlenmesi, anında görüntü iyileştirme, pürüzsüz dolaşım ve dijital yakınlaştırma sağlar. GeoMedia GIS ortamı, GeoMedia için ImageStation DTM ile tamamen entegre edilmiştir.
GeoMedia (ISSV) için ImageStation Stereo Görüntüleyici - GeoMedia GIS ortamında ayrı bir pencerede (haritasız) stereo görüntü ve vektör görüntüleme, anında görüntü geliştirme, pürüzsüz dolaşım, dijital yakınlaştırma ve 3D doğrusal ve alan ölçümü sağlar (özellik koleksiyonu yok).
Sayısal Arazi Modeli Üretimi
ImageStation DTM Collection (ISDC) - DTM verilerinin, yükseklik noktalarının, kırılma çizgilerinin ve orto jeomorfik özelliklerin etkileşimli olarak toplanmasını ve düzenlenmesini sağlar; Gerçek zamanlı dinamik düzenleme, TIN ve kontur oluşturma, hacim hesaplama ve ISSD ve ISFC ile tamamen entegre olan MicroStation'da yükseklik dosyalarını içe / dışa aktar.
ImageStation DTM for GeoMedia (ISDG) - Fotogrametrik, haritalama ve mühendislik iş akışları için yüzey dosyaları oluşturmak üzere arazi verilerini etkileşimli olarak toplamak ve düzenlemek için GeoMedia ortamında ve ISSG ile çalışan bir dizi araç sağlar.
ImageStation Otomatik Yükselmeler (ISAE) - Hiyerarşik özellik tabanlı eşleştirme ve yerel veya dağıtılmış çok kanallı işleme kullanarak havadan veya uydu stereo görüntülerinden dijital arazi modellerinin otomatik olarak oluşturulmasını sağlar.

ImageStation Automatic Elevations DSM (ISAD) - 64-bit yoğun nokta bulutu ve raster dijital yüzey modeli (DSM) ve Yarı Küresel Eşleştirme (SGM) kullanarak ve yerel veya dağıtılmış hava çerçevesinden raster üretimi ekleyen bir ISAE üst kümesi çok iş parçacıklı işleme.
ImageStation DTMQue (ISDQ) - DTM format dönüştürme, koordinat dönüştürme, döşeme, birleştirme, inceltme, kırpma, üçgenleme ve QA / QC araçlarını gerçekleştirmek için toplu işleme için bir grafik iş akışı düzenleyicisi sağlar. ISDQ, gelişmiş bellek kapasitesi ve performansı için yerel bir 64-bit uygulamadır ve ayrıca işlerin paralel olarak işlenmesine izin verir.

Ortofoto Üretimi
ImageStation OrthoPro (ISOP) - Ortorektifikasyon, gerçek orto özelliği, uyarlanabilir radyometrik geliştirmeler (soldurma, pusuyu giderme, ADRA), otomatik dikiş hattı oluşturma, yarı otomatik inceleme ve dikiş hatlarının düzenlenmesi, ton dengeleme, mozaikleme ve geometrik dahil olmak üzere eksiksiz bir ortomosaik çözüm sunar doğruluk değerlendirmesi. Farklı projeksiyonlardan ve datumlardan anında verileri otomatik olarak girer ve bunları bir haritalama projesine entegre eder. ISOP, verimi en üst düzeye çıkarmak için çoklu iş parçacığı ve paralel işlemeyi kullanır.
ImageStation PixelQue (ISPQ) - Sistematik kalite incelemesi, sorunlu alanların işaretlenmesi, işaretlenen sorunların sıraya dizilmesi ve orto mozaiklerin iyileştirilmesini sağlar.

Yorum Yaz