İdeaForge ile Hindistan Ordusu 20 milyon dolarlık sözleşme imzaladı

İdeaForge ile Hindistan Ordusu 20 milyon dolarlık sözleşme imzaladı
İdeaForge ve Hint Ordusu sözleşme imzaladı
İdeaForge ile Hindistan Ordusu 20 milyon dolarlık sözleşme imzaladı İdeaForge ile Hindistan Ordusu 20 milyon dolarlık sözleşme imzaladı

Hindistan Ordusu, SWITCH UAV satın almak için ideaForge ile 20 milyon dolarlık sözleşme imzaladı, Hindistan Ordusu, ideaForge'un SWITCH İHA'sının açıklanmayan miktarları için 1 yıllık bir süre içinde teslim edilecek yaklaşık 20 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

haber arası detay

 

ideaForge, hızlı bir tedarik için gerçek dünya koşullarında yapılan bir değerlendirmede operasyonel gereksinimleri belirleyen tek satıcı olarak ortaya çıktıktan sonra bu sözleşmeyi kazandı. Hint Ordusu agresif bir modernizasyon hamlesini sürdürürken, sözleşme, Hindistan savunma tedarik sürecinde stratejik bir değişime işaret ediyor. Ayrıca IdeaForge, Hindistan'ın savunma, yurt güvenliği ve endüstriyel uygulamalar için en büyük insansız hava aracı üreticisi konumunu pekiştirdi.

SWITCH UAV, Hint Kuvvetlerinin en zorlu gözetim operasyonlarını karşılamak için inşa edilmiş özgün bir sistemdir. Bu Sabit Kanatlı VTOL (Dikey Kalkış ve İniş) İHA, İstihbarat, Gözetleme ve Keşif (ISR) görevlerinde gündüz ve gece gözetimi için yüksek irtifada ve zorlu ortamlarda konuşlandırılabilir. İnsan tarafından taşınabilir ve sınıfındaki diğer tüm İHA'lara kıyasla hedefte en yüksek süreye sahiptir.

Geliştirme hakkında konuşan ideaForge CEO'su Ankit Mehta, “SWITCH İHA, Kızılderili Kuvvetlerinin kendi saflarında İHA'ları operasyonel hale getirmelerine yardımcı olma konusunda yıllardır edindiğimiz deneyim ve bilgi birikiminin doruk noktasıdır. Denemeler, yaklaşık bir düzine ulusal ve küresel oyuncunun operasyonel gereksinimleri karşılamak için rekabet ettiğini gördü. SWITCH İHA, Hindistan Ordusu'nun zorlu ürün denemelerini temizleyen ve beklentileri aşan tek üründür. Sistemlerimizin bir kuş gibi inşa edildiğinin ve bir tank gibi test edildiğinin bir kanıtıdır. Sistemlerimiz, bölgesel egemenliklerini korumaya çalışan uluslara hizmet etmeye tamamen hazır. "

“Birinci sınıf teknoloji ve müşteri gereksinimlerinin derinlemesine anlaşılmasının birleşimi, ideaForge'un bu sözleşmeyi küresel rekabete karşı koymasıyla sonuçlandı. WRVI, Infosys ve Qualcomm gibi tanınmış kurumsal yatırımcıların desteğiyle, ideaForge hızla büyümeye hazır. WRVI Girişim Sermayesi Ortağı Ganapathy Subramaniam, aynı zamanda İcra Kurulu Başkanı olarak da hizmet veren ideaForge, dedi.

ideaForge, ₹ 145 crore (20 milyon $) değerinde insansız hava aracı tedarik etmek için Hint Ordusu ile mükemmel bir anlaşma imzaladı . Bu, ordu için 'modernleşme' yönünde önemli bir adımdır. İnsansız hava aracı anlaşması, Hint Ordusu'na canlı görsel ve termal arazi gözetimi, sızma / sızma tespiti, görev keşfi ve gerçek zamanlı karşı istihbarat konularında bir avantaj sağlayacak.

İdeaForge Genel Müdürü Navin Navlani, “Bu özel durum (anlaşma), Başbakan Narendra Modi'nin 'AtmaNirbhar' Bharat'ının somut örneğidir. Bölgelerin kuşbakışı (ideaForge uçaklarıyla) görüşüne sahip olmak, birliklerin gelecekteki 'Galwan' tipi olaylardan kaçınmasını sağlayacaktır. "

ideaForge, bu anlaşmayı Hint Ordusu ile kutlamak için birçok ulusal ve uluslararası yarışmacıyı yendi. Tehlikeli çöl sıcağında ve aynı zamanda cezalandırıcı dağlık irtifalarda ideaForge'un UAV'lerini alan zorlu denemelerden sonra. Bu yarışmacıların çoğu yönetilebilirlik, taşınabilirlik, şifreleme, uyumluluk (vb.) Testleri açısından başarılı oldu.

Bu anlaşma , Hint Ordusu ve ülkenin yerli savunma teknolojisi endüstrisi için çok önemli. Burada gözlemlenecek ve özümsenecek çok şey var. Bu anlaşma, diğer bazı faktörlerle birlikte, Hindistan Ordusu'nun savunma tedariki yürütme biçiminde olumlu bir değişime işaret ediyor.

Gelişen savunma teknolojisi uygulaması ve kaynak çoğaltma

Hindistan, dünyanın en büyük sürekli ordusuna sahiptir. Ülke, dünyadaki en büyük 3. askeri harcama yapan ülkedir . Ülke, ordunun 'modernizasyonunu' güçlendirmek için 2021-22 mali yılında bu harcamayı daha da artırmaya hazırlanıyor . Önemli evrim veya dönüşüm noktalarından biri, stratejik İstihbarat, Gözetleme ve Keşif (ISR) gereksinimleri için İHA'ların kullanılmasıdır.

Bu dronların aktif kullanımından önce, taburlar sabit CCTV birimleri, hareket sensörleri ve ISR için keşif görevlileri kullanacaktı. Bununla birlikte, bu taktikler menzil, perspektif ve kullanılabilirlik açısından doğası gereği kısıtlayıcıydı. Dahası, izciler, sert hava gözetleme görevleri nedeniyle sık sık sağlık sorunları yaşadılar.

Birlikler ellerinde insansız hava araçları sağlayan canlı ISR'ye sahip olsaydı, Galwan'daki son çatışmalardan kaçınılabilirdi. Hintli askerler sınırlı gözetleme ve keşifle çalışırken (drone seviyesindeki ISR'ye kıyasla), düşman kuvvetlerini hassas araziye 'kazılmış' bulmak için şaşırttılar. Bu, sonraki çatışmaları daha da karmaşık hale getirdi. Daha önce de belirtildiği gibi, insansız hava araçları senaryoyu Hindistan'ın lehine çevirebilirdi.

Dronlar sadece bu kısıtlamaların üstesinden gelmekle kalmaz, aynı zamanda mevcut ISR kalitesini çok katına çıkarır. Dronlar, hızlı karar verme için canlı (ve güvenli) geri bildirimlerle, büyük dönümlük arazileri hızlı bir şekilde yorulmadan inceleyebilir.

Taburlarda veya tiyatro komutanlıklarında komutan subaylar artık otomatik gözetleme dronlarının kontrolüne sahip olabilir. Bu dronlar, otomatik pilotta bile, kamufle edilmiş düşman hareketini tespit edebilir. Bu, uyanıklığı çoğaltır ve hassas arazi yamaları boyunca reaksiyon süresini kısaltır.
Dronlar, her askerin yeteneklerini güçlendiriyor. Aktif görevler sırasında gizli ve kritik keşif sağlarlar. Bu dronlar, hedef konumlar arasında sessiz, sorunsuz ve esasen fark edilmeden hareket ediyor. Yüksek çözünürlüklü görsel ve termal görüntüleme, lokasyondaki her namlu, kişi, araç, silah önbelleği vb.'nin canlı bir hesabını verebilir. Ayrıca hareketli hedefleri sanal olarak işaretleyebilir ve takip edebilirler.

Tüm bu unsurlar kara kuvvetlerinin verimliliğini artırarak insansız hava araçlarını Hint Ordusu için ideal stratejik ve yürütme ortakları haline getiriyor.

Hintli şirketler uluslararası teknolojiyi liyakatte yeniyor

Geçmişte, ilerici savunma teknolojisinden bahsettiğimizde, genellikle uluslararası şirketlere ertelendik. Ancak mevcut durum oldukça farklı. İdeaForge gibi şirketler, dünya lideri teknolojinin tam burada Hindistan'da inşa edildiği bir trendin tersine çevrilmesini organize etti.
ideaForge'un Ordu ile mevcut anlaşması, trendlerdeki bu değişimin bir kanıtıdır. Şirket, herhangi bir korumacı politika olmaksızın, tamamen liyakate dayanarak galip gelmek için zorlu uluslararası rekabeti geride bıraktı.

Artık sadece kriterleri karşılamakla ilgili değil. Hintli şirketler standartları yükseltmek ve yeni ölçütler belirlemek için yukarıda ve öteye geçiyor. ideaForge ayrıca taktik drone uygulamaları için toplu savunma. Bu dronlar, en zorlu koşullarda bile yüksek dayanıklılığa sahipti. Kararlı, sağlam, hızlı ve taşıması / kullanması / yerleştirmesi kolaydı.

Yerli savunma teknolojisi - Üstün bir cephe ve ekosistem oluşturmak

2020'nin ortalarında hükümet, MoD, Hindistan Savunma Sanayicileri Derneği (SIDM) ve Hindistan Ordusu buna ilerici çözümler aradı. Bir endişe, uzun savunma tedarik prosedürleriydi. Kontrol Hattı (LoC) ve Gerçek Kontrol Hattı (LAC) boyunca artan gerilimi göz önünde bulunduran MoD, Hızlı Tedarik (FTP) uygulamasıyla birlikte Hindistan Ordusuna Acil Tedarik Gücü vermeye karar verdi. Bu işlevler nihayetinde, ideaForge ile geleceğe dönük ₹ 145 crore anlaşmasını mümkün kıldı.

Bu dronlar, tüm hizmetlerin tüm düşman hareketlerinin gerçek zamanlı istihbaratına sahip olduğu ve doğru zamanda önemli kararlar almalarına yardımcı olan gerçekten 'dinamik' bir savunma ekosistemi oluşturmanın anahtarıdır.

Bu dronların en önemli avantajlarından biri, dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir uzak alıcı cihaza güvenli ve canlı besleme aktarımıdır. Bu, Kuzey Komutanlığındaki Korgeneralin birkaç dakika içinde tüm bölgesel gelişmelerle senkronize olabileceği anlamına geliyor. Benzer şekilde, tüm önemli stratejik ortaklar, etkili koordinasyon ve ortak eylem için güvenli (canlı) beslemeyi görebilir.

Dahası, bu tamamen 'yerli' drone teknolojisi, ülkenin en iyi teknolojisinin öncelikle ülkenin birlikleri tarafından kullanılmasını sağlıyor. LAC'yi araştırmak için bir Çin insansız hava aracı kullandığınızı hayal edin. Ülkeler arasındaki siyasi-askeri yapı göz önüne alındığında, yerli savunma teknolojisine karşı doğal bir eğilim var.

Bu makalede öne sürülen noktaları basitleştirelim.

1. ideaForge'un Hint Ordusu ile olan anlaşması, askeri modernizasyon ve yeteneklerin çoğaltılmasında bir evrime işaret ediyor.
2. Anlaşma aynı zamanda bir Hintli firmanın herhangi bir korumacı politika olmaksızın tüm uluslararası rekabeti liyakate dayalı olarak geçtiğinin altını çiziyor.
3. Asker verimliliğini artıran ve zorlu denemelerde küresel rekabeti yenen (dolayısıyla) bu yerli insansız hava aracı teknolojisi, Hint Ordusu için farklı ve eşsiz bir avantaj sunuyor.

Sonunda, bu gelişmiş savunma teknolojisi girişimleri sayısız askerin ve bölgesel sivilin hayatını kurtaracaktı. Tüm bu unsurlar, savunma ekosistemini ve ön cepheyi daha da sağlamlaştırmaya yardımcı oluyor.

Yorum Yaz