İş Görüşmesinde Nasıl Giyinmeli? Profesyonel Bir Görünüm İçin İpuçları

İş Görüşmesinde Nasıl Giyinmeli? Profesyonel Bir Görünüm İçin İpuçları
Şirketin kıyafet kurallarını araştırın. Şirketin kıyafet kuralları gündelik olsa bile, işverenin gerektirdiğinden daha profesyonel görünmek, az giyinmiş görünmekten daha yararlı olabilir.
İş Görüşmesinde Nasıl Giyinmeli? Profesyonel Bir Görünüm İçin İpuçları

İş görüşmesine giderken kıyafet seçimi çok önemlidir. Çünkü kıyafetiniz hem sizin profesyonelliğinizi hem de kişiliğinizi yansıtır. Bu yüzden iş görüşmesine giderken şu noktalara dikkat etmenizi öneririm:

haber arası detay

 

Şirketin kıyafet kurallarını araştırın. Şirketin kıyafet kuralları gündelik olsa bile, işverenin gerektirdiğinden daha profesyonel görünmek, az giyinmiş görünmekten daha yararlı olabilir.
İklime ve mevsime uygun kıyafetler seçin. Mülakat sırasında rahat edebilmeniz için iklime ve mevsime uygun kıyafetler seçmeye çalışın. Örneğin dışarıda kar yağıyorsa sandalet giymek ya da yaz sıcağında yün bir mont giymek istemeyebilirsiniz.
Evcil hayvan tüylerini veya gözle görülür kusurları kontrol edin. İş görüşmeniz için profesyonel görünmenizi sağlamanın bir başka yolu da giysilerinizde evcil hayvan kılı, delik veya leke olup olmadığını kontrol etmektir. Görüşmeyi yapan kişinin profesyonelliğinize ve kimlik bilgilerinize odaklanmasını engelleyebileceği için bu detayların yer aldığı giyim eşyalarını giymek istemeyebilirsiniz.
Giysilerin ütülü ve kırışıksız olduğundan emin olun. Mülakata giderken ne giymeye karar verirseniz verin, potansiyel bir işverenle görüşmeden önce kıyafetlerinizi ütülemek iyi bir fikirdir. Bu, görüşmeye hazırlanmak için zaman ayırdığınızı ve işyerindeki görünüşünüze önem verdiğinizi göstermenize yardımcı olabilir.
Zaman kazanmak için kıyafetinizi önceden hazırlayın. Mülakattan önceki gece, giymeyi planladığınız kıyafeti hazırlamayı veya asmayı düşünün. Bu, zamandan tasarruf etmenize yardımcı olabilir ve başvurduğunuz rolle eşleştiğinden ve uygun olduğundan emin olmak için tüm giyim eşyalarını birlikte gözden geçirmenize olanak tanır.
Kendin ol. Mülakatları kişiliğinizi sergilemek ve işe alım yöneticisine kendiniz hakkında başvuru belgelerinizde belirtilenlerden daha fazlasını göstermek için bir fırsat olarak kullanabilirsiniz. Örneğin, cesur renklerden hoşlanıyorsanız, nötr pantolonlarla parlak renkli bir üst giymeyi tercih edebilirsiniz.
İş görüşmesine giderken giyebileceğiniz bazı kıyafet örnekleri ise şunlardır:

Erkekler için: Uygun bir ceket, pantolon, gömlek, kravat, uyumlu çorap ve ayakkabı kombinasyonu genellikle tercih edilir. Renk olarak siyah, lacivert, gri gibi koyu ve ciddi renkler seçilebilir. Aksesuar olarak saat, kol düğmesi, yüzük gibi abartısız parçalar kullanılabilir.
Kadınlar için: Genel olarak siyah, beyaz veya lacivert gibi renklerde etek, ceket veya bluz, pantolon gibi kombinler yapılabilir. Kıyafetinize göre seçeceğiniz ayakkabı da oldukça önemli. İş görüşmesine giderken aşırı yüksek topuklardan uzak durulmalı, burnu kapalı ayakkabılar tercih edilmelidir. Zarif bir küpe, abartısız bir kolye seçilebilir. Ayrıca elbise de tercih edilebilir. Şıklığı ve rahatlığı bir arada sağlayacak olan elbisenizi, ister bir loafer ayakkabıyla isterseniz de topuklu ayakkabılarınızla kombinleyebilirsiniz.


İş görüşmesine giderken giymemeniz gereken bazı kıyafetler ise şunlardır:

Yazı baskıları, pul kaplamalar gibi iddialı olanlar ya da yırtık olarak tasarlanmış modeller ne kadar trend olsalar da iş görüşmeleri için uygun olmayacaktır.
Trend olan neon renklerden, donuk kahverengi tonlarından, baştan aşağı tek renk giyinmekten uzak durulmalıdır.
Spor ayakkabı, kot pantolon, tişört, sweatshirt, şapka, bere gibi gündelik kıyafetler iş görüşmesi için uygun değildir. Aşırı dekolteli, transparan, dar veya kısa kıyafetlerden kaçınılmalıdır. Aşırı makyaj, parfüm, takı veya aksesuardan uzak durulmalıdır.Umarım bu bilgiler iş görüşmesinde ne giymeniz gerektiği konusunda size yardımcı olmuştur. Başarılar dilerim


 

Yorum Yaz