İzmir'de Yenilik Partisi Rüzgarı: Genel Başkan Öztürk Yılmaz Parti Teşkilatı İle Buluştu

İzmir'de Yenilik Partisi Rüzgarı: Genel Başkan Öztürk Yılmaz Parti Teşkilatı İle Buluştu
İzmir'de Yenilik Partisi Rüzgarı: Genel Başkan Öztürk Yılmaz Parti Teşkilatı İle Buluştu

İzmir, siyasi arenada yeni bir dönemin başlangıcına tanıklık etti. Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, İzmir il teşkilatı üyeleri ile buluşarak, partisinin İzmir'deki ivmesini artırmak ve geleceğe yönelik stratejilerini değerlendirmek amacıyla önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Adalet ve Demokrat Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Şakir Varol'da katılım sağladı

haber arası detay

 

Toplantı sırasında Genel Başkan Yılmaz, parti teşkilatının İzmir'deki örgütlenmesini ve sahadaki çalışmalarını yakından takip etti. Parti üyeleri, İzmir'in siyasi dinamikleri hakkında görüşlerini paylaştılar ve yerel ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerilerini sundular.

Genel Başkan Öztürk Yılmaz, toplantıda  yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin Siyasetinin değiştirmesi gerektiği ve Hamas üzerinden Filistin okumasına son vermesi gerektiğini ve Hamas’ın Hem İran’ın bir örgütü olduğunu ve hem de Siyasal bir İslamcı örgüt olduğu için Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Mısır tarafından kabul edilmediğini belirtti.

Konunun Filistin olunca; Hamas önde olunca geri durduklarını söyledi. Aynen şu an da yaptıkları gibi. Türkiye’nin de bu yüzden acilen politika değişikliği yapması gerektiğini vurguladı. Türkiye Hamas’ı desteklediği için İran’ı desteklemiş oldu. Siyasal İslamcıları desteklemiş oluyor. Bunları desteklediği için de Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Mısır geri duruyor diyerek, böyle politikanın kabul edilmeyeceğini vurguladı.

Eğer akan kanı durdurmak istiyorsanız, Türkiye çıkar Ben Filistin’e dönük paradigmamı değiştiriyorum. Artık Hamas’la değil, konuları batı Şeria’daki, Laik yönetim olan ve Uluslararası tanınmışlığı da olan Mahmud Abbas’la yapacağım der.

Sisi’yi, Suudi kralını, Birleşik Arap Emirlikleri’ni ve Ürdün Kralını da alır, bir ateşkes ittifak oluşturur. Bu olaya Amerika Birleşik Devletleri de mecbur olarak katılmak zorunda kalır ve masaya oturulur diye konuştu.

İsrail istemese de karşısında büyük bir cephe olduğundan geri adım atacak ve ateş kes imzalanacaktır. Akabinde esir ve rehinelerin takası yapılacaktır. Bir yol haritasıyla yeniden kapsamlı bir müzakere ile iki devlette çözüm için dönülmüş olunur.

Bu yapılmadığı zaman; Yani Hamas üzerinden okumaya son verip, Filistin üzerindeki siyaset değiştirilmediği zaman olacak şudur. İsrail daha çok bombalayacak ve Filistinsiz bir Gazze yaratacak, Kaçan Filistinlileri Türkiye alacak ve orası da altın tepsi de İsrail’in önüne sunulmuş olacaktır.

Benzer şey Suriye’de oldu. Suriye’den kaçanları Türkiye aldı. Hem İran’ı hem de İsrail’i orada güçlendirdi.

Çatışmalar devam ettiği sürece de, ateş kes olmasa devam edecek. O zaman ne olacak, Filistinliler kaçacak. Kaçtığı zaman ne olacak, Hamas yine kalacak orada ve Hamas daha da güçlenecek. İran da güçlenecek. Olasıyla da İsrail güçlenmiş olacak.

Suriye de İsrail, İran güçlendi. AKP’nin yanlış politikalar nedeniyle Hamas, İran ve İsrail’in güçlendiğini Filistin’in zayıfladığını vurguladı.

Yenilik Partisi'nin İzmir'deki bu buluşması, parti üyeleri ve İzmir halkı arasındaki etkileşimi artırarak, partinin İzmir'deki varlığını daha da güçlendirmeyi amaçlıyor. Öztürk Yılmaz liderliğindeki Yenilik Partisi, Türkiye'nin siyasi sahnesinde yeni bir soluk olarak dikkat çekmeye devam ediyor.

ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?

Öztürk Yılmaz 19 Eylül 1970, Ardahan'da dünyaya geldi. Baba adı Şerafettin, anne adı Anahanım'dır. Ardahan Lisesi ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı'nda sırasıyla Balkanlar, AGİT, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkasya Daireleri'nde Daire Başkanı, daha sonra da Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yaptı. Avrupa Birliği'nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) master yaptı.

Yurtdışında ise sırasıyla Kırgızistan Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar olarak görev yaptı. 

15 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olarak atandı.

11 Haziran 2014 tarihinde IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonuldu.

20 Eylül 2014 tarihinde serbest bırakıldı.

2 Temmuz 2015 tarihinde Büyükelçiler Kararnamesi ile Türkiye'nin Tacikistan Büyükelçisi olarak atandı.

3 Eylül 2015 tarihinde bu görevinden istifa ederek 26. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ardahan 1. sıra milletvekili adayı oldu.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden 26. Dönem Ardahan milletvekili seçildi.

Öztürk Yılmaz, evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce ve Rusça bilmektedir.

20 Temmuz 2020 tarihinde Yenilik Partisi'ni kurdu. Şuan Yenilik Partisi Genel Başkanı'dır.

Özel Haber : Umut Uçar
 

Yorum Yaz