İzmir iş dünyası yeni ekonomi yönetimine güveniyor

İzmir iş dünyası yeni ekonomi yönetimine güveniyor
İzmir iş dünyası 2024’te enflasyonu nasıl aşacak?
İzmir iş dünyası yeni ekonomi yönetimine güveniyor

İzmir iş dünyası temsilcileri, 2023 yılının zorluklarını geride bırakarak 2024 yılına umutla bakıyor. Enflasyon, yerel seçimler ve küresel gelişmelerin ekonomi üzerindeki etkileri, iş insanlarının gündemindeki başlıca konular arasında yer alıyor.

haber arası detay

BASİFED, İZSİAD ve İZİKAD başkanları, 2024 yılına ilişkin beklenti ve öngörülerini paylaştılar. Üç başkan da, yeni ekonomi yönetiminin rasyonel ve ortodoks politikalarını desteklediklerini ve mali disiplin ile enflasyonla mücadelenin devam etmesi gerektiğini vurguladılar.

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, 2024 yılının ilk yarısında asgari ücretin etkisiyle sınırlı olsa da bir parasal genişleme yaşanacağını, enflasyonun bu süreçte zirveyi göreceğini ve seçimlerden sonra hem daha sıkı para politikalarının uygulanacağına olan inancını dile getirdi. Kasalı, yılın ikinci yarısında ekonomi yönetiminin ciddi bir sınav vereceğini ve baz etkisiyle yüzde 40’lara gerilemesi beklenen enflasyonun daha da aşağı çekilmesi için kararlı politikalara devam edilmesinin önemli olduğunu söyledi.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ise, 2023 yılının ekonomik açıdan da yaşadıkları deprem nedeniyle de zorlu ve acı bir yıl olarak hafızalara kazındığını belirtti. Küçükkurt, genel seçimlerden sonra terk edilen yüksek enflasyon ile düşük faiz ile mücadele politikasının olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. Küçükkurt, yerel seçimin sıkı para politikasının uygulanmasında bir engel oluşturabileceğini ancak yeni yönetimin bunu sınırlı tutacağını ve seçim sonrası sıkı para politikasına devam edeceğini umduğunu ve dilediğini kaydetti.

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin de, 2023 yılının Türkiye ekonomisi için pek çok zorluğu beraberinde getirdiğini hatırlattı. Sezgin, yeni ekonomi yönetiminin Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın göreve gelmesiyle birlikte mali disiplin ve realist politikaların uygulanmasının 2024 için olumlu bir beklenti yarattığını söyledi. Sezgin, enflasyonun kontrol altına alınması ve yerel seçimlerin ekonomik politikalara etkisi yılın ilk yarısındaki gündemleri olacağını, baz etkisi ile yılın ikinci yarısındaki enflasyondaki düşüşün sürdürülmesi adına sıkı para politikalarına devam edilmesi gerektiğini de vurguladı.

İzmir iş dünyası temsilcileri, 2024 yılında Türkiye ekonomisinin daha iyi bir performans göstermesi ve istikrarlı bir büyüme sürecine girmesi için ortak bir mesaj veriyorlar: “En kötü geride kaldı. Şimdi ayağa kalkma zamanı!”

Yorum Yaz