KOSBİ’de mezuniyet coşkusu 

KOSBİ’de mezuniyet coşkusu 
KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi ilk mezunlarını verdi
KOSBİ’de mezuniyet coşkusu 

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Zülfü Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, ilk mezunlarını verdi. İş insanı Ali Rıza Çelik’in 4 yıl önce yaptırdığı ve bölgedeki iş insanlarının da katkıları hizmete giren okulda ilk mezun coşkusu yaşandı.  KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan mezuniyet törenine Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, EBSO Meclis Başkan Yardımcısı İzzet Şanlı, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Eren, KOSBİ Geçmiş Dönem Başkanı Kamil Porsuk, KOSBİ Bölge Müdürü Mükremin Zülkadiroğlu,  öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. 

haber arası detay


Mezuniyet töreninde konuşan KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren, 4 yıl önce yer tahsisini yaptıkları bu okulu, KOSBİ katılımcısı iş insanı Ali Rıza Çelik’in çok kısa sürede inşa ettiğini belirterek, okulun yapımında emeği olan herkese teşekkürlerini iletti. Kaliteli eğitimin Türkiye için en önemli konuların başında geldiğini ifade eden Diren, “Eğitimin içinde mesleki eğitim ise çok daha önemli bir alan. Sanayiciler olarak en büyük eksikliğini hissettiğimiz nitelikli ara eleman açığı her gün daha da büyüyor. Bu sebeple bu açığı kapama yolunda önemli bir adım olarak gördüğümüz meslek lisesi açma fikrini 4 yıl önce hayata geçirdik. Bugün de ilk mezunlarını veriyoruz. Hem mutlu hem de çok gururluyuz” dedi. 
Öğrencilere de seslenen KOSBİ Başkanı Diren, “Asla bilimin ışığından ayrılmayın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda yürüyün ve her zaman yeteneklerinizi ve bilginizi kullanma yolunda azami çaba sarf edin. Başarı ancak çok çalıştığınızda geliyor, çalışmaktan asla vazgeçmeyin. Yolunuz açık olsun” dedi. 


Çalışkan: “Sizin başarınızla gurur duyuyoruz”
KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik MTAL Kurucu Müdürü Satı Çalışkan ise ilk mezunları veriyor olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Öğrencilerde 4 yıl dolu dolu bir zaman geçirdiklerini ve okul öğretmenleri ile beraber donanımlı ve alanında yetkin öğrenciler mezun etmek için çok çalıştıklarını söyleyen Çalışkan, “Bugün burada mezun ettiğimiz bu öğrenciler aslında bizim de karnemiz oluyorlar. Bizim başarımız onların başarıları ile ortaya çıkacak. İnanıyorum ki her biri bu okulda okurken gösterdikleri başarının ve çabanın karşılığını alacaktır. Hayat boyu bu okulun mezunlarının yanında olacağız, onların başarıları ile gururlanacağız” diye konuştu. 


 

Sarı: “Bilimin ışığından vazgeçmeyin”
Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı da gençlere yeni eğitim öğretim hayatlarında başarı diledi. Bir okulun ilk mezunu olmanın önemine vurgu yapan Kemalpaşa Kaymakamı Sarı, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin’ sözü, aslında bilimin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu düstur ile, bilimin yolunda yürüyün, ülkemize hayırlı birer insan olun, yolunuz açık olsun, başarılar diliyorum” dedi. 


Çelik: “Okulun ilk mezunlarısınız, bu gurur sizin”
Okulun bağışçısı, Mütevelli Heyeti Üyesi Ali Rıza Çelik ise yaptığı konuşmada okulun yapım sürecinde emeği geçen, başta önceki dönem KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk olmak üzere herkese teşekkür etti. Bir okulun ilk mezunu olmanın zorlukları olduğunu söyleyerek öğrencilere seslenen Çelik, “Yeni bir kurum oluşurken elbette zorlukları olacaktır. Bu süreçte eminim siz öğrenciler de zorluklar çektiniz. Ancak bugün mezun oluyorsunuz ve bu okulun ilk mezunu olma payesini sizden kimse alamayacak ve bu okulun başka ilk mezunu da olmayacak. Bu gurur sizin. Hepinizle gurur duyuyorum, yolunuz açık olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, okul birincileri okul kütüğüne isimlerini çaktı. Sonrasında öğrenciler diplomalarını alarak kep atma törenini gerçekleştirdiler. 

Yorum Yaz