MARS yüzeyinde ilk fotogrametrik çalışmayı Pix4D yaptı

MARS yüzeyinde ilk fotogrametrik çalışmayı Pix4D yaptı
NASA'nın Mars'a gönderdiği uzay aracında bir de helikopter bulunuyor.
MARS yüzeyinde ilk fotogrametrik çalışmayı Pix4D yaptı

Fotogrametri yazılım şirketi Pix4D, NASA'nın Mars'a göndermiş olduğu Perseverance uzay aracının inişte çekmiş fotogrametrik görüntülerden model oluşturdu.

haber arası detay

NASA'nın Mars'a gönderdiği uzay aracında bir de helikopter bulunuyor. Bu helikopter marsın atmosferinde uçuş yaparak hava fotoğrafları toplayıp, Dünya'ya gönderecek. helikopter Mars yüzeyinden tahmini 50 metre yükseklikte otonom uçuşlar yaparak Mars yeryüzü modellemesinde kullanılacak.

NASA'nın görüntüleri, Mars'ın ve çevresindeki ortamın birçok açısından oluştuğundan, bu görüntüler, perspektifteki değişikliği kullanarak bir 3B model oluşturmak için çekilebilir.

Pix4D gibi bir şirket NASA'nın beslemesinden gelen verileri kullanabilirse, NASA'nın gezginde yakaladığı tüm görsel verilerle ne oluşturduğunu görmek etkileyici olacaktır.

Helikopter uçağı  , gezegendeki ilk şarjını aldığı için önümüzdeki 30 ila 60 gün boyunca geziciye bağlı kalacak. Zeka, pilleri yaklaşık% 30'a çıkarmak için bir saatlik bir güç artışından geçti ve önümüzdeki birkaç gün içinde başka bir şarj ile% 35'e yükseldi.

NASA'nın Ingenuity helikopteriyle gerçekleştirmek için belirlediği temel hedefler, ince Mars atmosferinde motorlu uçuşu göstermek, başka bir gezegende minyatürleştirilmiş uçuş teknolojisini göstermek ve nihayet helikopteri otonom olarak çalıştırmaktır.

Helikopter, 15 fit yüksekliğe ve 160 fit yüksekliğe kadar uçabilecek ve en uzun uçuş süresi 90 saniye olacak. Ingenuity, kendini havada tutmak için pervanelerini 2.000 ila 3.000 dev / dak arasında döndürür. Aynı zamanda, kendini yedeklemek için bir güneş paneli, yerleşik uçuş bilgisayarları, navigasyon sensörleri, renkli bir kamera ve siyah-beyaz bir kamera ile donatılmıştır.

Pix4D internet sitesinden Mars'ın ilk yüzey fotogrametrik DSM, Ortomosaic fotoğraflarına bu linkten ulaşabilirsiniz. Link; https://cloud.pix4d.com/site/94719/dataset/825531/model?shareToken=f0df570c-295d-4602-9c17-36827338609f

Yorum Yaz