Mermut, Balçova Belediye Başkanlığı başvurusunu yaptı

Mermut, Balçova Belediye Başkanlığı başvurusunu yaptı
Mermut, Balçova Belediye Başkanlığı başvurusunu yaptı

Balçova ekonomisine 35 yıldır hizmet veren, güvenilir tüccar kimliği ile ilçede sevilen bir isim olan Zülküf Mermut, yerel seçimlerde Balçova Belediye Başkan adayı olmak için başvurusunu yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm’e başvuru dosyasını teslim eden Zülküf Mermut, 35 yıldır yaşadığı ve çok sevdiği ilçesine belediye başkanı olarak da hizmet etmek istediğini söyledi. 

haber arası detay


Balçova’yı bulunduğu noktadan çok ilerisine taşıma azmi ve kararlığı ile CHP Balçova belediye başkanı aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdiğini belirten Mermut, tüm Balçovalılara sevgi ve saygılarını sunduğunu kaydetti. 
Daha yaşanabilir Balçova hedefi 
Uzun yıllardır sivil toplum kuruluşlarında etkin görevler alarak ülkesine, kentine ve ilçesine hizmet ettiğini, babadan CHP’li olduğunu siyasete de Sosyal Demokrat Halkçı Parti saflarında 1987 yılında Diyarbakır Gençlik Kolları Sekreterliği görevi ile adım attığını dile getiren Mermut, bilgi ve tecrübelerini Balçova’nın daha yaşanabilir bir kent olması için aktararak, vizyon projelerini hayata geçirmek istediğini vurguladı. 

ZÜLKÜF MERMUT KİMDİR? 
Diyarbakır doğumlu olan Mermut, 1990 yılı sonunda hayata bakışına uygun bir kent olduğu için İzmir’e yerleşme kararı aldı. Doğduğu yer değil doyduğu yer misali İzmir’i memleketi olarak benimseyen Mermut, yaklaşık 35 yıldır Balçova’da aynı noktada Diyarbakır Kuyumculuk olarak ilçe halkına hizmet veriyor. Bu uzun sürede her kesimden müşterileri ile aile olan Mermut, Balçova halkı tarafından da güvenilir tüccar özelliği ile çok seviliyor. Merhum İsmet İnönü döneminde siyaset yapmış ve o dönemde Diyarbakır’da partinin farklı kadrolarında hizmet vermiş bir babanın oğlu olan Mermut, babasından aldığı hizmet bayrağını Balçova’da daha yukarılara taşımak istiyor. İzmir SKAL Klubü (SKAL International Uluslararası Turizm Profesyonelleri Derneği) Denetleme Kurulu Başkanı görevinde de bulunan Mermut, aynı zamanda Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu üyesi. İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği üyesi olan ve son 3 dönemdir Danışma Kurulu üyesi olarak hizmet veren Mermut, İzmir Kuyumcular Sarraflar Esnaf ve Sanatkarları Odası’na da 1991 yılından bu yana kayıtlı.  2014 yılında Oda’nın ilçe temsilcisi olarak da görev yapan Mermut, Türkiye Turizm Yazarları Derneği’nde Denetleme Kurulu Başkanlığı görevinde de bulundu. Mermut, SHP Diyarbakır Gençlik Kolları Sekreterliği de yaptı. Mermut evli ve 2 çocuk babası.

Yorum Yaz