Nilüfer Çınarlı Mutlu Konak Belediye Başkanlığı Adaylık Başvurusunu saat 12:30'da yapacak

Nilüfer Çınarlı Mutlu Konak Belediye Başkanlığı Adaylık Başvurusunu saat 12:30'da yapacak
18 Ekim 1968’de Yunanistan mübadili bir ailenin kızı olarak Tire’de doğdum.
Nilüfer Çınarlı Mutlu Konak Belediye Başkanlığı Adaylık Başvurusunu saat 12:30'da yapacak

Nilüfer Çınarlı Mutlu Konak Belediye Başkanlık Başvurusunu 5 Aralık 2023, saat: 12;30 da Konak İlçe Başkanlığına yapacak. 

haber arası detay

 

ÖZGEÇMİŞ
18 Ekim 1968’de Yunanistan mübadili bir ailenin kızı olarak Tire’de doğdum.

EĞİTİM
Yüksek öğrenimimi İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde     tamamladım.

İŞ HAYATI
Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra farklı mimarlık ofislerinde mimari proje ve uygulama işlerinde çalıştım. 

İş yaşamıma Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde Ege Mimarlık Dergisi yayın sekreteri olarak devam ettim.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi (2000-2019) 

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi olarak 2000–2019 yılları arasında görev aldığım dönemde mimarlığın geliştirilmesi, yapılı çevrenin niteliğinin artırılması çalışmalarının yanı sıra kent ve çevre mücadelesinin içinde yer aldım.

İzmir Mimarlık Merkezi binasının satın alınarak restore edilmesi ve İzmir mimarlık ortamına ve kent kültür hayatına kazandırılması çalışmasında aktif olarak görev aldım.

Dirençli kentlerin yaratılması, sağlıklı ve örnek bir kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi, kentlerdeki barınma sorununun çözülmesi, kent yoksulluğunun giderilmesi, sürdürülebilir bir yaşamın kalıcı hale getirilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması, doğal çevrenin korunması, sürdürülebilirlik mimarlığın geliştirilmesi, enerji etkin yapılaşmanın teşvik edilmesi konularında çalıştım.

İzmir İnovasyon ve Teknoloji Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı (2019-2023)

2019 Haziran- 2023 Mart ayları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan, İzmir İnovasyon ve Teknoloji Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendim. 2019 yılında 5,5 milyon TL olan şirketin cirosunu Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığım dönemde 5 milyar 376 milyon TL’ye çıkardım.

Görevim süresince; İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmetleri kapsamında İzmir’in akıllı şehir olması yolunda ulusal ve uluslararası boyutta araştırma, inceleme, altyapı çalışmalarına öncelik vererek teknoloji geliştirme kapsamında projeler ürettim.

İzmir kent içi toplu taşım kullanımında İzmirim Kart uygulamasını yaygınlaştırılması, kredi kartlarının toplu ulaşımda kullanılabilmesi, Cep telefonu üzerinden QR kod ve NFC oluşturarak ulaşımda en yenilikçi teknolojilerin toplu taşıma hizmetlerinde kullanılması projelerinin hayata geçirilmesi konularında çalıştım.

Kahramanmaraş deprem bölgesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi afet sonrası çalışmaları kapsamında 120 konteyner kapasiteli bir yerleşim alanı kurulması için İzmir İnovasyon ve Teknolojileri şirketi olarak maddi ve lojistik destek sağladık ve sonrasında afet çalışmalarının koordinasyonunda yer aldık.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin afet sonrası, İhtiyaç Haritası ve STK Afet Platformu ile birlikte hayata geçirdiği “Bir Kira Bir Yuva” çalışmasının organizasyonunda yer aldım.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadın çalışanlarını toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında güçlendirmek için PERGEL projesinin oluşturulmasında çalıştım.

 

 YETKİNLİK ALANLARI
•    Dirençli Kentler
•    Sağlıklı Kentler
•    Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
•    Nitelikli Kentsel Mekan
•    Akıllı Şehirler
•    Ekoloji
•    Sürdürülebilir Mimarlık
•    Kent ve Çevre
•    Akıllı Şehirler
•    Toplu Taşıma Entegrasyonu
•    Mobil Cüzdan
•    Ücret Tahsilat ve Ödeme Sistemi
•    Verilerin Toplanması ve Analizi
•    Büyük Veri
•    Açık Veri
•    Yapay Zeka

ÜYE OLUNAN MESLEK ODASI
Mimarlar Odası

DERNEK YÖNETİM KURULU ÜYELİKLERİ
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Karşıyaka Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ( TÜKD )  
Eşit Temsil Derneği Kurucu Üyesi
 

Yorum Yaz