Şile’ye 450 Milyon Liralık Dev İçme Suyu Yatırımı

Şile’ye 450 Milyon Liralık Dev İçme Suyu Yatırımı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şile’de toplam 20.000 m³ kapasiteli 4 içme suyu deposu ve 1 terfi merkezi inşa ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen törende, 14 mahallede yenilenen parklar da hizmete açıldı.
Şile’ye 450 Milyon Liralık Dev İçme Suyu Yatırımı Şile’ye 450 Milyon Liralık Dev İçme Suyu Yatırımı

İBB’nin 450 milyon liralık yatırımıyla Şile’nin içme suyu sorunu çözülüyor. Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı törende, 14 mahallede yapılan parkların açılışı da yapıldı.

haber arası detay

Şile’de Yeni İçme Suyu Depoları ve Parklar Hizmete Giriyor

İBB ve İSKİ’nin iş birliğiyle Şile’ye 20.000 m³ kapasiteli içme suyu depoları inşa ediliyor. Aynı zamanda, 14 mahallenin parkları yenilenerek halkın hizmetine sunuldu. Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı katıldı.

Şile’de İSKİ İçme Suyu Depolama İnşaatları Temel Atma ve 14 Mahalle Parkının Toplu Açılış Töreni Gerçekleştirildi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şile’de önemli projelere imza atarak ilçenin altyapı ve sosyal yaşamını iyileştirmeye devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenen törende, Şile’de yapımına başlanan toplam 20.000 m³ kapasiteli 4 adet içme suyu deposu, 1 adet terfi merkezi ve bu alanlarda güneş enerji santrallerinin temeli atıldı. Aynı zamanda, ilçe genelinde yenilenen 14 mahallenin parklarının toplu açılışı gerçekleştirildi.

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın Konuşması
Törenin ev sahibi Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, yaptığı konuşmada Şile’nin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle benzersiz bir mirasa sahip olduğunu vurguladı. Kabadayı, “Birlikte daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir, daha iyi bir Şile inşa etme çabası içerisindeyiz. İBB’nin İstanbul’un her köşesine eşit hizmet götürme çabasını takdir ve beğeniyle karşılıyoruz. Bizler de Şile Belediyesi olarak bu çabanın bir parçası olmayı, birlikte çalışarak ilçemizin sorunlarına çözüm bulmayı ve halkımıza iyi hizmet sunmayı istiyoruz,” dedi. Başkan Kabadayı, İBB ile iş birliği içinde çalışarak Şile’nin gelişmesi ve kalkınması için destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

İSKİ’den Şile’ye 450 Milyon Liralık İçme Suyu Yatırımı
İBB, Şile’nin 14 mahallesinde 14 parkı hizmete açarken, İSKİ eliyle de ‘Şile İçme Suyu Depo İnşaatlarının’ temelini attı. Törende konuşan Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin Şile’deki su sorununu çözmek için 450 milyon liralık yeni yatırım yapacağını belirtti. İmamoğlu, “Şile’nin içme suyu sorununu ortadan kaldırdık. Bugün de yapacağımız bu yeni yatırımla birlikte, Şile’nin yanında olmaya devam ediyoruz,” dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun Konuşması
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, gençleri İstanbul’un ve Türkiye’nin geleceği olarak gördüğünü belirterek, “Şimdi biz de bir an önce işimizi hızlı yapıp, memleketin geleceğini, bu şehrin ve bu ülkenin pırlanta gibi gençlerine emanet etme vaktidir,” dedi. İmamoğlu, İBB olarak parti ayrımı yapmadan, şehrin her köşesine eşit hizmet götürmeye devam edeceklerini vurguladı. “Göreceksiniz; Özgür Başkan’ımla birlikte, Şile’ye tarihinin en başarılı 5 yılını yaşatacağımıza söz veriyorum. Şile’nin içme suyu sorununu ortadan kaldırdık. Şileli üreticilerimizi unutmadık. Gübresi, mazotu, fidesi, tohumu ve birçok yatırımla yanında olduk,” ifadelerini kullandı.

Kurban Bağışı Kampanyası ve Eleştiriler
İmamoğlu, konuşmasında İstanbul Vakfı üzerinden düzenledikleri kurban bağışı kampanyasına da değindi. “Bugünlerde bazı meczuplar çıkar” diyerek eleştirileri yanıtlayan İmamoğlu, “Kalkmış sözüm ona bir din görevlisi, ‘Büyükşehir Belediye Başkanı’na kurbanlarınızı bağışlayıp, kurbanınızı murdar etmeyin’ demiş. Bunlara gülelim. Bunların nesli tükendi, az kaldı artık,” dedi. İmamoğlu, kurban bağışı kampanyasının ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek amacıyla düzenlendiğini ve bu tür eleştirilerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtti.

14 Mahallede 14 Parkın Açılışı
İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Şile’nin Yakuplu, Çelebi, Büyükbucaklı, Kadıköy, Hacıköy, Şuayipli, Kurfallı, Karamandere, Satmazlı, Ahmetli, İmrendere, Meşrutiyet, Çayırbaşı ve Kabakoz köylerine 14 yeni park kazandırıldı. Bu parkların açılışı, ilçenin sosyal yaşamını canlandıracak ve mahalle sakinlerine daha fazla yeşil alan sunacak.

Temel Atma ve Park Açılış Töreni
Törene, CHP Parti Meclisi üyeleri Mahir Yüksel, Berker Esen, Baki Aydöner, CHP Milletvekili Yunus Emre, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ve İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa da katıldı. Proje kapsamında İSKİ, 450 milyon TL’lik yatırımla, Şile’de toplam 20.000 m³ kapasiteli 4 içme suyu deposu, 1 terfi merkezi inşa edecek ve bu alanlarda güneş enerji santralleri ile içme suyu deposu rehabilitasyonları yapacak.

Sonuç ve Gelecek Hedefler
Ekrem İmamoğlu ve Özgür Kabadayı’nın liderliğinde gerçekleştirilen bu projeler, Şile’nin altyapısını güçlendirecek ve sosyal yaşamını iyileştirecek. İBB’nin Şile’ye yaptığı yatırımlar, ilçenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayacak ve Şile’yi daha yaşanabilir bir yer haline getirecek. İBB ve Şile Belediyesi’nin iş birliği içinde çalışarak daha birçok başarılı projeye imza atması bekleniyor.

Şile’nin doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla uyumlu bir şekilde geliştirilmesi hedefleniyor. Ekoturizm faaliyetlerinin artırılması, yeşil alanların korunması ve kültürel etkinliklerin desteklenmesiyle Şile, İstanbul’un parlayan bir yıldızı olmaya devam edecek.

Yorum Yaz