Sinopta ilk hasat Lavanta sevinci

Sinopta ilk hasat Lavanta sevinci
Lavanta çiçekleri sedatif etkisinden dolayı çay şeklinde de kullanılmaktadır.
Sinopta ilk hasat Lavanta sevinci

Sinop il Tarım Müdürlüğü yılın ilk Lavanta hasadını yaptı. Tıbbi aromatik bitkilerden en çok bilinen türü olan Lavanta ülkemizde her geçen gün talebi artmaktadır. 

haber arası detay

 

Sinop İl Müdürlüğünce projelendirilen Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce finansmanı sağlanan Lavanta bahçesinde İl Müdürümüz Fatih ÖNLEM, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürümüz Yakup YÜZBAŞI ve Teknik personelin katıldığı ilk hasat yapıldı.

İl Müdürümüz Fatih ÖNLEM; İlimizde alternatif ürün çeşitliliğini artırma noktasında yapılan proje ile yeni ürünlerin gelişimlerini takip ediyoruz. Lavanta uçucu yağı, en fazla kozmetik ve parfüm sanayinde kullanılmaktadır. Bunun yanında güzel kokusu nedeniyle sabun ve diğer endüstri kollarında, ilaç sanayinde ve ağrı kesici, sakinleştirici, uykusuzluk giderici özellikleriyle de aromaterapide kullanılmaktadır. İdrar arttırıcı ve romatizma ağrılarını dindirici etkisi de vardır. Lavanta çiçekleri sedatif etkisinden dolayı çay şeklinde de kullanılmaktadır.

Finansmanını saglayan Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüze, proje sorumlusu mesai arkadaşlarıma ve çiftçilerimize teşekkür ediyorum dedi.

Yorum Yaz