Sn Ali Aşlık İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A.Adaylığını açıkladı

Sn Ali Aşlık İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A.Adaylığını açıkladı
Sn Ali Aşlık İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A.Adaylığını açıkladı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı A. Adayı 24. Dönem İzmir Milletvekili Ali Aşlık: "İzmir’e Kazandırmaya Talibim" 

haber arası detay

 

AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan A. Adayı olan eski il başkanlarından ve 24. dönem milletvekili Avukat Ali Aşlık, "Çeyrek asra yaklaşan Ak Partimizin artık İzmir’de yerelde de iktidar olması gerekiyor. Teşkilatlar olarak, Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a borcumuz var. İzmir’e de hizmet etme aşkımız, sevdamız var. Teşkilatın içinden gelen güçlü ve siyaseti bilen, vizyonu olan başkan ve belediye meclis üyesi adayları ile başarıya ulaşacağımıza inanıyorum" dedi. İzmir’in yerelde 30 yıla yaklaşan CHP yönetimleriyle şehircilikte ve gelişmişlikte Türkiye’nin çok gerisinde kaldığını anlatan Aşlık, “Ben bu şehrin çocuğuyum. Torbalı’da büyüdüm. Buca’da okudum. Siyasete Karşıyaka’da başladım. Menderes’te oturuyorum.

İşyerim Bayraklı’da. Selçuk’un eniştesiyim. Oğlum bu şehirde avukatlık yapıyor. Kızım da eğitimini sürdürüyor. Beni en çok 10 yaşındaki kızım Rabia Miray adaylık için teşvik etti. İzmir'in içinde bulunduğu geri kalmışlık, büyük küçük herkesin ortak sıkıntısı ve şikayetidir. Buna dur demek için elimi taşın altına koymak istedim" diye konuştu. Parti teşkilatının İzmir'i bilen ve tanıyan, deneyimli adaylar istediğini dile getiren Aşlık, şöyle devam etti: "Partimizin kurucularından biriyim. İkinci il başkanıyım. 2002 - 2007 yılları arasında kesintisiz 5 yıl il başkanlığı yaptım. 2004 yılında daha çiçeği burnunda bir parti iken girdiğimiz ilk yerel seçimde ekibimizle ve adaylarımızla birlikte önemli başarılar elde ettik. Özellikle il genel meclisi sonuçlarında makas çok daralmış ve İzmir’i kazanmaya çok yaklaşmıştık. CHP ile eşit sayıda il genel meclis üyesi çıkarmıştık.

Yine İzmir 1. Bölge 5. sıradan milletvekili adayı olduğum 2011 yılı genel seçimlerinde rakibimiz CHP’yi yakalamıştık. İki parti de birinci bölgede eşit sayıda (6/6) milletvekili çıkarmıştı. Biz bu şehri tanıyor, oy verme eğilimlerini, sosyolojisini biliyoruz. 22 yıldır partimizin kuruluş felsefesi ve anlayışıyla siyaset yapıyorum. Çizgimden asla şaşmadım. Kuruluş değerlerimizi benimseyen, taşıyan, hizmeti ilke edinmiş, farklı siyasi heves ve arayışları olmayan ekibimizle, 30 ilçede Cumhur İttifakı değerlerine sahip adaylarımızla bu kez yerelde de iktidar olmayı, İzmir’i kazanmayı değil, Ak Belediyecilikle tanıştırarak İzmir’e kazandırmayı hedefliyoruz.” Genelde Izmirli’nin, özelde ise teşkilatların beklentilerine hakim olduğunu dile getiren Aşlık, "İzmir’i ortak akılla, bilimle, samimi ve liyakatli kadrolarla yöneteceğiz. Meclis üyesi listelerini titizlikle hazırlayacağız. Hiç kimseyi, o ya da bu sebeple ikamet etmediği ilçeden aday göstermeyeceğiz. Yaşadığı yerin sorunlarını bilen, çevresinde sevilen, topluma faydalı olan kişileri ön plana çıkaracağız. Meclis üyeliklerinde tek pozitif ayrımcılığı partimizin teşkilat mensuplarına yapacağız. Burada da liyakat, sadakat ve emeği ön planda tutacağız. Listelerimizde Cumhur İttifakı bileşenlerine de yer vereceğiz. Ayrıca, İzmir’in önemli değerlerinden olan sivil toplum kuruluşlarının beklentilerini de göz ardı etmeyeceğiz” dedi.
 

Yorum Yaz