Tugay: İzmir’i sivil toplumun merkezi yapacağız

Tugay: İzmir’i sivil toplumun merkezi yapacağız
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu’nun düzenlediği toplantıda sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.
Tugay: İzmir’i sivil toplumun merkezi yapacağız

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu’nun düzenlediği toplantıda sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Tugay, İzmir’in tarihi, kültürel ve ekonomik potansiyelini vurgulayarak, Türkiye’nin en büyük sivil toplum yerleşkesini İzmir’de kuracaklarını açıkladı.

haber arası detay

Akıllı trafik sistemi ve kavşak düzenlemeleri  CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu’nun düzenlediği toplantıda İzmir’in trafiğini rahatlatmak için akıllı trafik sisteminden kavşak düzenlemelerine kadar pek çok projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Tugay, “Bu şehrin trafiğini rahatlatacağız. Trafiğinin rahatlaması için nelerin yapılması gerektiğine dair detaylı açıklamayı ben yapacağım size” dedi.

Tugay: İzmir’i hak ettiği yere taşımak için hep birlikte çalışacağız : CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu’nun düzenlediği toplantıda İzmir’in potansiyelini ortaya çıkarmak için yapacakları projelerden de bahsetti. Tugay, “İzmir’i hak ettiği yere taşımak için hep birlikte çalışacağız. İzmir’in geleceği için oy verin, oy verdirin” çağrısında bulundu.

Giriş: CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu’nun düzenlediği toplantıda sivil toplum kuruluşlarıyla buluştu. Tugay, İzmir’in tarihi, kültürel ve ekonomik potansiyelini vurgulayarak, Türkiye’nin en büyük sivil toplum yerleşkesini İzmir’de kuracaklarını açıkladı. Tugay, ayrıca İzmir’in trafiğini rahatlatmak için akıllı trafik sisteminden kavşak düzenlemelerine kadar pek çok projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Gelişme: Toplantıda konuşan Dr. Cemil Tugay, İzmir’in 5 bin yıllık bir şehir olduğunu, hatta 8 bin yıllık yerleşim yerleri de bulunduğunu hatırlattı. Tugay, “Bu kadar bin yıllar içersinde de birikmiş bir kültür var. Bizler bu kültürü aslında tam olarak ayrıştırıp da her bir parçası nereden geliyor bilmeden yaşıyoruz. Yani soframızdaki bu zenginlik bile aslında İzmir’in çok kültürlülüğünden gelen bir zenginlik. İzmir’in çok büyük potansiyeli var. İzmir’in sahip olduğu özelliklere sahip olan bu dünyada kaç şehir var bilmiyorum ama belki 10, belki 20 şehir sayarız. Onlardan biri İzmir” dedi.

Tugay, İzmir’in ticaret merkezi olma özelliğini de vurgulayarak, “İzmir hangi özelliği ile 1800’lü yılların ortalarında Akdeniz’in bütün ticaretinin yüzde 40-50’sinin gerçekleştiği bir yerdi acaba. O günden bugüne eğer biz bu özelliğimiz kaybettiysek, neden dolayı kaybettik. O yıllarda İzmir’de dünyanın bütün bankalarının şubesi, bütün ülkelerinin konsoloslukları vardı. Levanten kültür o zaman İzmir’e yerleşti. Bunlar aslında o günden bu güne halen bizim genlerimize işlemiş şekilde halen taşıdığımız, potansiyel olarak sahip olduğumuz şeyler” diye konuştu.

Tugay, İzmir’in doğası, tarım potansiyeli, turizmi ve en önemlisi de hoşgörüye dayalı bir demokrasi kültürü ile bir dünya şehri olduğunu belirterek, “Başka yerlerde insanlar dışarıdan o şehre göçtüğü zaman yadırganırlar, biraz dışlanırlar, o yabancılık hali epey devam eder. Ama İzmir’e Türkiye’nin hatta dünyanın neresinden insanlar gelirse gelsin hemen kucaklanırlar, bir süre sonra o insanlarımız da İzmir’in o çok güzel mozaiğinin bir parçası olurlar. O da bizim güçlü yönümüz” dedi.

Sonuç: Dr. Cemil Tugay, İzmir’in potansiyelini ortaya çıkarmak için yapacakları projelerden de bahsetti. Tugay, "Bu dönemin belediyecilik yapılacağı bir dönem olacağını belirterek, “Belediyecilik anlamında ne yapmamız gerektiği belli. Bu şehrin trafiğini rahatlatacağız. Trafiğinin rahatlaması için nelerin yapılması gerektiğine dair detaylı açıklamayı ben yapacağım size. Ana arterlerde sıkışıyor trafik, buralarda yapılacak pek çok düzenleme var. Akıllı trafik sisteminden tutun, pek çok noktada kavşak düzenlemelerine kadar” dedi.

Tugay, ayrıca Türkiye’nin en büyük sivil toplum yerleşkesini İzmir’de kuracaklarını duyurdu. Tugay, “Bundan sonra İzmir’de herhangi bir yurttaşımızın sahipsiz kalmasını, ilgisiz kalmasını kabul etmiyorum. Bu şehirde her kim bana senden bir hizmet bekliyoruz derse, ayağa kalkıp önünde önümü ilikleyip derhal yerine getireceğim, çalışacağım sözünü vereceğim” dedi.

Tugay, toplantıya katılan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay’ı da tanıtarak, İzmir’de CHP’nin güçlü bir kadro ile seçime girdiğini söyledi. Tugay, “İzmir’i hak ettiği yere taşımak için hep birlikte çalışacağız. İzmir’in geleceği için oy verin, oy verdirin” çağrısında bulundu.

Yorum Yaz