TÜGİAD Ege Şubesi’nin kurum ziyaretleri sürüyor

TÜGİAD Ege Şubesi’nin kurum ziyaretleri sürüyor
TÜGİAD Ege Şubesi’nden kurumlara ortak proje ziyareti 
TÜGİAD Ege Şubesi’nin kurum ziyaretleri sürüyor

TÜGİAD Ege Şubesi protokol ziyaretleri kapsamında İzmir’in önde gelen Oda ve STK’larına iş birliği ziyaretlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir Valisi Süleyman Elban ve İzmir Emniyet Müdürü Celal Sel’i makamlarında ziyaret eden TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgöner’i, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk’ü ve Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt’u da  ziyaret etti. TÜGİAD Ege Şubesi’nin çalışmaları ve 2024 projeleri hakkında Oda ve STK Başkanları’na bilgi veren TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Korkmaz, kurum işbirlikleri ve ortak proje imkanlarının altını çizdi. Göreve yeni başlayan EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt’a görevinde başarılar dileyen Korkmaz, İZTO ve DTO İzmir Şubesi ile 2024’de beraber projeler geliştirme temennisinde bulundu.

haber arası detay

 
İzmir’in hem merkezi yönetim kamu kurumları hem seçilmiş yerel yönetimleri hem de STK ve Oda’larının diğer illere örnek olacak şekilde bir işbirliği ve diyalog içinde olduğunu söyleyen TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Korkmaz, 2024 yılında kurumsal işbirlikleri ile ortaya çıkacak olan güçlü projelere hazır olduklarını söyledi. Görüşmelerde girişimci genç iş insanları olarak güçlü bir sinerji yaratabileceklerini ve kurumsal işbirliklerinde projeyi taşıyacak dinamik üye profiline sahip olduklarını anlatan TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı Engin Korkmaz ve beraberindeki TÜGİAD Ege Şubesi Heyeti, göreve yeni başlayan EGEV Başkanı Küçükkurt’a yeni döneminde başarılar dileyerek her tür desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, DTO İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve EGEV Başkanı Hasan Küçükkurt, TÜGİAD heyetine ziyaretten dolayı teşekkür ederek, genç iş insanlarının kentin gelişimine yapacakları katkının önemine vurgu yaptılar. 

TÜGİAD hakkında
1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.
Otomotiv yan sanayi, inşaat – yapı malzemeleri, tekstil, turizm, gıda – tarım – hayvancılık, enerji – yeşil ekonomi, kimya, maden – metal işleme, makine – imalat sanayi, mobilya – kerestecilik, lojistik, bilgi teknolojileri, medikal ekipmanlar, finansal hizmetler – danışmanlık, dış ticaret ve diğer hizmetler başta olmak üzere farklı sektörleri temsil eden 21 – 45 yaşları arasında 850 genç girişimci üyesi ile TÜGİAD bugün, 500 bin kişilik bir istihdam gücünü ve yaklaşık 18 Milyar Dolarlık bir ihracat hacmini temsil etmektedir.


G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın stratejik planlama ve iş planından sorumlu icra kurulu üyesidir. TÜGİAD, 84 ülkede 200 bin genç girişimciye ulaşmayı hedefleyen MAME’de (Akdeniz – Afrika ve Orta Doğu Genç Girişimciler İletişim Ağı) kurucu üye ve kurumsal yapılanmadan sorumlu icra kurulu üyesidir. 
1993 Yılından itibaren Brüksel’de AB nezdinde Daimi Temsilciliği bulunan TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.
Türkiye genelinde 115'i bayan olmak üzere 850 üyesi bulunan TÜGİAD yaş ortalaması 35 olan üye profili ile ülkenin önemli bir çoğunluğunu temsil eden dinamik bir işadamı ve sanayici profiline sahiptir.
Yıllık ciroları yaklaşık 50 milyar dolar olan TÜGİAD üyesi genç işadamlarının yatırım ve girişimleri ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. İnşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv yan sanayi, turizm, gıda, makine, motor ve diğer metal ürünler imalatı sektörleri başta olmak üzere TÜGİAD üyelerinin toplam 60 sektörde ağırlığı hissedilmektedir.
Ortalama yıllık 18 milyar dolar ihracat, 23 milyar dolar ithalat yapan TÜGİAD üyelerinin en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.

TÜGİAD Başkanları
BAŞKANLARIMIZ
1986 - 1994 Kurucu ve Onursal Başkan Cefi KAMHİ
1994 - 1998 Murat BEKDİK
1998 - 1999 Hamdi AKIN
1999 - 2002 Muharrem YILMAZ
2002 - 2004 Hayati KAYA
2008 - 2010 Lütfü KÜÇÜK
2010 - 2012 Murat ÇOSKUNKAN
2012 - 2014 Ali YÜCELEN
2014 - 2015 Ali YÜCELEN
2015 - 2016 Rahmi ÇUHACI
2016 -  2018 Ali YÜCELEN
2018 - .2020 Anıl Alirıza ŞOHOĞLU
2020-2023 Nilüfer ÇEVİKEL
2023-……….Gürkan YILDIRIM
Detaylı bilgi için: www.tugiad.org.tr web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
G20 Genç Girişimciler İttifakı Hakkında 
G20 Genç Girişimciler İttifakı (YEA), G20 ülkelerinde ekonomilerdeki yenilenmeleri yönlendirme, iş hacmi yaratma, yenilik ve sosyal değişim yaratma amacı taşıyan ve girişimciyi odak alan organizasyonların bir araya gelmesinden oluşmaktadır. YEA, G20 ülkelerinde genç girişimcilik konusunda sınırlar arası deneyimleri paylaşma, pozitif bir yön değişimi yaratma, genç girişimciler için global bir iletişim ağı oluşturma ve en önemlisi dünya çapında girişimcilik açısından işbirliği oluşturacak bir dayanışma ortamı yaratma amacıyla kurulmuştur. Bilgi için: www.g20yea.com

Yorum Yaz