Wingtra koridor haritalamada en etkili vtol insansız hava aracıdır.

Wingtra koridor haritalamada en etkili vtol insansız hava aracıdır.
WingtraOne Vtol İHA ülkemizde Kadastro yenilemelerinde başarıyla kullanımı gerçekleştirilmiştir.
Wingtra koridor haritalamada en etkili vtol insansız hava aracıdır. Wingtra koridor haritalamada en etkili vtol insansız hava aracıdır.

Wingtra koridor ve uzun yol haritalamada en etkili vtol insansız hava aracıdır. Wingtra insansız hava aracı koridor ve uzun yol haritalamada oldukça etkili bir vtol İHA dır. Fotogrametride koridor ve uzun yol haritalamaları genelde en zorlu projelerden biri olarak kabul edilmektedir. Özellikle hava nirengi dengelemesi ve ynk noktaları oluşturmada wingtra İHA büyük avantaj sağlamaktadır.  Wingtra en zorlu arazi şartlarında bile iniş ve kalkışlarda kullanıcıya zorluk yaşatmaz. saniyeler içinde uçuşa hazır hale getirmek mümkündür. Wingtra ile yüksek hassasiyetli PPK GNSS alıcısı ile cm hassasiyetinde konum sağlayarak, en az 3 YKN yer kontrol noktası kulanarak tüm projenizde cm hassasiyetinde koridor ve yol haritalama, halihazır harita üretimi , true ortofoto üredimi, DSM, DTM  ve stereo fotogrametrik kıymetlendirme ile bir çok işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz.

haber arası detay


Büyük Ölçekli Harita Yönetmeliği, İller Bankası Halihazır Harita yönetmeliğine uygun stereo kıymetlendirme fotogrametrik çizimlerle bilinen Wingtra One Vtol İHA ülkemizde Kadastro yenilemelerinde başarıyla kullanımı gerçekleştirilmiştir. Wingtra'da kullanılan 42 mega piksel full frame Sony kamerası ile oldukça etkili ve net hava fotoğrafları elde etmek mümkündür. 
Wingtra One koridor haritalama alanlarına bazı örnekler şunlardır; Yol yapımı aşamalarında ilk halihazır ve son halihazır harita ve 3B modelleme yapılması proje işlemleri, Yoların muayenesi ve bakım işlerinin rahat yapılabilmesi için 3B modelleme veya sayısal ortofoto işlemlerinin yapılması, yine koridor haritalamaya örnek; demir yolları , hatlarını izleme amaçlı ortofoto ve 3B modelleme uçuşu yapılması, Boru hatlarının denetimi için koridor uçuş yapılması, Yüksek gerilim hattı , ener ji nakil hatlarının izlenmesi amacıyla uçuş yapılması, Çevresel araştırma; nehir yataklarının koridor haritalaması ve nehir yataklarının ve uzunluğunun incelenmesi gibi ve daha bir çok koridor haritalama da en etkili vtol insansız hava araçlarından biri olarak kabul edilmektedir.


Wingtra One kurulum getirmeden uçuş planlaması basit bir şekilde yapılabilir, Wingtra tam otonom uçuş yazılımları ile en zorlu arazi şartlarında bile projelerinize engel bir ortam yaşamazsınız.  sadece koridor haritalama değil; diğer fotogrametrik halihazır harita ve 3B model oluşturmada en etkili Vtol araçtır. Maden ocakları hafriyat kübaj hesaplamaları, Meskun ve gayrimeskun alanların haritalaması, true ortofoto yapımları, Tarımsal verimliliği artırmak amaçlı uçuşlar vb. gibi daha bir çok dalda Vtol cihazın kullanılması mümkündür. Vtol demek; dikey iniş ve kalkış yapabilen insansız hava araçlarına verilen genel isimdir.

WingrtaOne vtol insansız hava aracı, yüksek çözünürlük Sony kamerası ile TrueOrtofoto projeler üretibilirsiniz.

MenciSoftware StereoCad yazılımı ile fotogrametrik kıymetlendirme yapıp, 1/1000 ölçekli sayısal halihazır harita üretimi gerçekleştirebilirsiniz.

MenciSoftware StereoCad yazılımı ilgili daha önceki haberimizi okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Haber Linki; https://www.haritahaber.com/stereocad-programi-ve-drone-haritalama_55.html

Yorum Yaz