XIMEA 65 Mpix 70 Fps 8K Endüstriyel kamera büyük ilgi görüyor.

XIMEA 65 Mpix 70 Fps 8K Endüstriyel kamera büyük ilgi görüyor.
Çeşitli GMAX3265 sınıfları mevcuttur. Fotogrametride havadan haritalamada büyük başarı ile kullanılmaktadır.

70 Fps akış yapabilen 8K endüstriyel Kamera geçtiğimiz yıl satışa sunulmuştu. En son PCIe modeli, GMAX3265 sensörlü en hızlı 64 Gbit / sn arabirim üzerinden 65 Mpix içermektedir. Haziran, 2020,  Muenster, Almanya - Yüksek hızlı arayüzlere sahip endüstriyel kameralarda öncü olan XIMEA, yüksek çözünürlüklü PCI Express tabanlı kamera serisinden yeni modeller sunmaya başladı. 

haber arası detay

 

XIMEA'nın xiB -64 adı verilen tanınmış yüksek hızlı kamera serisi,  halihazırda 3600 Fps'de 1 Mpix'den 300 Fps'de 16 Mpix'e  kadar değişen hızlı modelleri içermektedir. Yeni eklemenin adı CB654'tür ve 10 Bit RAW görüntü formatında akış sırasında saniyede 70 kare gibi olağanüstü bir veri hızında 65 Megapiksel sunar. 
 
CB654 kullanmaktadır GMAX3265 , yakın sCMOS performansına resim parametrelere sahiptir GPiksel en son CMOS sensör. 8K, Global deklanşörlü dünyanın en yüksek çözünürlüklü sensörü olan 9344 x 7000'den oluşur. SCMOS görüntü kalitesi seviyesi, kameraları hem endüstriyel hem de zorlu bilimsel uygulamalar için uygun hale getiren düşük gürültü ve 2e- / s Karanlık akımıyla yansıtılır.


 
Çeşitli GMAX3265 sınıfları mevcuttur ve XIMEA, farklı kalite ve fiyat düzeyleri sağlamak için birden çok kamera sürümü sağlayabilir. Genel ısı dağılımının azaltılması ve daha da iyi gürültü sonuçları için, kameralar çıkarılabilen ve bir soğutucu veya su soğutma sistemi ile değiştirilebilen bir fan soğutucu ile donatılmıştır.
 
Böylesine yüksek dereceli bir sensör, aynı derecede etkileyici bir arayüzü hak ediyor ve bunu, 64 Gbit bant genişliği ve 7000 MB / s gerçek veri çıkışı ile PCI Express Gen3 karşısında ya da diğer herhangi bir geleneksel endüstriyel kameranın rekabet edebileceğinden daha fazla buluyor. Bu, büyük ve pahalı çerçeve tutuculara veya özel bir yazılıma ihtiyaç duymadan gelir.
 
PCIe arabiriminin ek avantajları, düşük CPU yükü ve pratik olarak sıfır gecikmeyle Doğrudan bellek erişimidir (DMA). Kablo uzunluğu fiber optik ile 300 m'ye kadar ulaşabilir ve bonus GPIO konektörleri tetikleme ve senkronizasyon sağlar. Sağlanan aktif EF yuvalı lens arabirimi, diyafram, odak ve görüntü sabitlemenin uzaktan kontrolüne olanak tanır. Hepsi 60 x 70 x 40 mm ve 250 gramlık sağlam bir muhafaza içinde.
 
Uygulama örnekleri şunları kapsar: Düz panel denetimi, baskılı devre kartı (PCB) incelemesi, kalıcı stadyum ve sınır güvenliği, geniş alan gözetimi, 360 panorama, sinematografi, anında tekrar oynatmalar, Sanal ve Artırılmış gerçeklik (VR, AR), Spor görüntüleme ve yayın, hareket yakalama ve havadan veya şehir haritalama da büyük başarı ile kullanılmaktadır.

Yorum Yaz