Havran Keşkeği Gastronomi Atlası'nda

Balıkesir Gastronomi Atlası'na Havran Keşkeği damgasını vurdu. Havran Keşkeği Mili Şef Ömür Akkor tarafından kendine has özel tadı olan 3 gastronomi yemeğinden biri seçildi. Havran Keşkeği Havran köy düğününlerin geleneksel yemeği keşkek gastronomi turizminde büyük öneme sahip olacak. Havran keşkeği  özel seçim keşkeklik buğdaylardan kaynatma ve dövme usulü ile elde ediliyor. sunumu ise etli keşkeğin üzerine pilav ve nohutla birlikte yapılıyor. Bu lezzet gastronomi atlasında yer alarak Balıkesir'in geleneksel gastronomi lezzetlerinden ilk 3 te yeralmayı başardı...

 

Şehrin bir mutfak kimlik perspektifi olduğunu vurgulayan Akkor, “Her yemeğin yapılış kültürü var. Bursa ile komşu olmasına rağmen mutfağı birbirinden tamamen farklı. Balıkesir’de benim ilk üç favori yemeğim Havran keşkeği, Balya höşmerimi, Dursunbey ekmekleri diyebilirim. Bu atlasla herkesin bu bayram ve yaz tatilinde Balıkesir’i keşfetmesini arzuluyorum. Çünkü Balıkesir’de yemek kültürü çeşitli olduğu kadar ekonomiktir” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Ticaret Odası sponsorluğunda, Milli Şef Ömür Akkor'un Balıkesir'in eşsiz lezzetlerini kendi çizim ve fotoğrafları ile kaleme aldığı "Balıkesir Gastronomi Atlası"nın lansmanı İstanbul Beykoz Mihrabad Korusunda gerçekleşti.

Lansmanda, Hayat Dolu Balıkesir projesine büyük katkı veren Sayın Valimiz Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, Meclis Başkanımız Okan Telaşeli, Sanayi Odası Başkanımız Nazmi Yarış ve Meclis Başkanı Ergin Birgül, Ticaret Borsası Başkanımız Ersin Erdoğmuş ve diğer paydaşlarımızla birlikte Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz yer aldı.

Milli Şef Ömür Akkor, mutlaka yenilmesi gereken Havran keşkeği, 200 yıllık helvacıları, lokumcuları ve höşmerimleri, birbirinden lezzetli kahvaltılıkları, Ege’nin tüm gastronomi hazinelerini barındıran eşsiz Balıkesir lezzetlerini sokak sokak gezerek meraklıları için bir kitapta topladı.

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula; “Hayat Dolu Balıkesir projemiz ile İlimizin tanıtımına ve marka değerinin yükseltilmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor.

Bu proje ile İlimizin Turizm, Sanayi, doğal kaynaklar ve ticari hayatına ilişkin yüksek potansiyelinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını amaçlıyoruz. Bu tanıtım ile birlikte İlimize yeni yatırımların gelmesi, turizm ve ticaretinin gelişmesi ile ekonomik büyümenin sağlanması en önemli hedefimiz.

Çalışmalarız kapsamında, Şef Ömür Akkor’un büyük ses getiren Türkiye Gastronomi Atlası kitabından sonra ilk kez bir şehrin gastronomi haritasını çıkaracak olması ve bunun da Balıkesir olması ilimizin gastronomi değerlerinin ve güçlü potansiyelinin bir göstergesidir.

Balıkesir Ticaret Odası’nın sponsorluğunda yoğun bir hazırlık sonrasında gerçekleştirilen Balıkesir Gastronımi Atlası’nın da en az Türkiye Atlası kadar ses getireceğine ve İlimizin tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Özellikle Ramazan Bayramı öncesinde tüm seçkin  kitabevlerinde satışa sunulacak olan kitap bir çok insanın tatil planlarını Balıkesir’e yönelik olarak değiştirecektir.

İlimizin zengin doğası, turizm alternatifleri ve gastronomisinin tanıtılmasına büyük katkı sağlayacağına inandığımız çalışmamızın hayırlı olmasını diliyor, bu alanda en doğru insanlardan biri olduğuna inandığımızı şefimiz Ömür Akkor’a gerek Balıkesir Gastronomi Atlası’nın hazırlanmasında gerekse Balıkesir’in tanıtımına verdiği büyük katkı nedeniyle teşekkür ediyorum." dedi.

Yorum Yaz