İtalya ile ticari ilişkiler artacak

İtalya ile ticari ilişkiler artacak
İtalya ile ticari ilişkiler artacak

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner ile EGİKAD Kurucu Başkanı ve EBSO Meclis Başkan Vekili Işın Yılmaz, İzmir İtalyan Ticaret Odası’nın yapılan genel kurulu sonrası oluşan yeni yönetiminde tekrar yer aldılar.

haber arası detay

 

İzmir İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pietro Alba’nın önceki dönem yönetiminde de başkan yardımcısı olarak yer alan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner tekrar başkan yardımcısı olurken, EGİKAD’ın kurucu başkanı ve EBSO Meclis Başkan Vekili Işın Yılmaz da yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçildi. 

İtalya’ya 20 yıldır ihracat yapıyor

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner, firması Özsimge Tekstil’i temsilen  2007 yılından beri İzmir İtalyan Ticaret Odası üyesi olduğunu ve 2007 yılından beri gerek üye gerekse başkan yardımcısı olarak yönetim kurullarında görevler aldığını ifade ederek, “Hazır Giyim imalatçısı ve ihracatçısı olan bir firma sahibi olarak işim gereği İtalya ile 20 yıldan fazla ihracat ilişkim bulunuyor. İtalya uzun yıllar en büyük ihracat pazarımız oldu ve kendim hayatımın 10 yıla yakın kısmını kısmen iş dolayısı ile İtalya’da geçirdim. Dolayısı ile İtalya’ya en çok hazır giyim ihracatı yapan firmaların sahibi olduğum için de İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odasında hep yer yer aldım.Başından beri iş kadınlarımızın hem STK’larda hem de kentimizin Oda’larında görev almasını, sorumluluklar üstlenmesini savundum. Bu sebeple İzmir İtalyan Ticaret Odası yönetim kurulunda başkan yardımcısı olarak yeni yönetimde de görev aldım. Tabii ki bunda başkanımız Pietro Alba’nın da büyük desteğini aldım” dedi 

İtalya ile ticari ilişkiler artacak

EGİKAD’lı kadınlar olarak farklı STK ve Oda’larda bulunmaya, karar mekanizmaları içinde olmaya özen gösterdiklerini söyleyen Aşkıner, “EGİKAD’ın kurucu başkanı Işın Yılmaz da uzun zamandır EBSO Meclis Başkan Vekilliği görevini de yerine getirirken, İzmir İtalyan Ticaret Odası yönetiminde bulunuyor. İş kadınlarına rol model olmak durumundayız, bunu yapıyoruz” diye konuştu.

Hem EGIKAD başkanı hem de İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı olarak Işın Hanım ile birlikte bundaki sonraki hedeflerimiz arasında Odamız Kanalı ile İzmirli İşkadınlarını İtalya’daki yerleşik çeşitli İşkadını Dernekleri ile sektörel anlamda buluşturmak ve İtalya ile olan tecrübelerimizden EGİKAD üyelerimizin de faydalanmasını sağlamak.

Yılmaz: “Kadınlara rol model olmalıyız”

EBSO Meclis Başkan Vekili, EGİKAD Kurucu Başkanı Işın Yılmaz ise, İzmir İtalyan Ticaret Odası’nın yeni yönetiminde de görev aldığını söyledi. Kadınların kamusal alanda, iş yaşamının içinde bulunması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Her zaman, her fırsatta ‘Kadınlar iş yaşamında bulunmalı’ diyoruz, kadının özgürlüğü ve ayakta durabilmesi için bu şart. Ancak yetmez, iş yaşamına atılmış, belli bir yolu kat etmiş, tecrübeli iş kadınlarının  STK’larda görevler alarak, Oda yönetimlerinde bulunarak,arkadan gelen genç iş kadınlarına da yol gösterici, rol model olmaları gerekir.Egika olarak bugüne kadar hep bu ilke ile hareket ettik. İzmir İtalyan Ticaret Odası yönetiminde de Pietro Alba liderliğinde hem İzmir-İtalya arasında farklı sektörlerdeki ticaretigeliştirmeyi hedefliyoruz, hem de kentimizdeki iş kadınlarının İtalya ile ilişkilerini arttırmak istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz