İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası’nda Alba güven tazeledi

İzmir İtalyan Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pietro Alba, İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeniden İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı oldu.Genel Kurula İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio ve çok sayıda Oda üyesikatıldı. Geçmiş yönetim ve denetim kurulları ve raporlarının ibra edildiği genel kurulda tek liste olarak yeniden aday olan Pietro Alba, oybirliği ile yeniden İzmir İtalyan Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 

İtalyan Konsolosu Valerio Giorgio, yaptığı konuşmada İtalya ve Türkiye arasındaki ekonomik işbirliği ve ticarete dair veriler paylaştı. İtalya ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin büyüdüğünü söyleyen Giorgio,“26,4 milyar toplam ticaret ile İtalya Türkiye’nin 5. ticari ortağı olarak konumlanıyor. Bu ilişkilerin geliştirilmesinde hepimize büyük görevler düşüyor” dedi.  İtalya’nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio’nun da Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde İtalya’nın Türkiye’ye verdiği insani yardım ve destekleri anlatarak Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

İtalyan Konsolosu Giorgio’nun ardından kürsüye gelen Pietro Alba da Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili vuran depremdenduyduğu üzüntüyü dile getirerek Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Alba, 2021-2022 döneminde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler paylaşırken, Genel Sekreter Eren Alpar ile birlikte faaliyet raporunun ayrıntılı bir sunumunu gerçekleştirdiler. 

Alba: “İtalya-Türkiye arasındaki ticaret hacmini arttıracağız” Tek liste olarak katıldıkları genel kurulda oy birliği ile tekrar göreve getirilen Pietro Alba, oylama sonrası kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yaptı. Alba, genel kurulun kendilerine duyduğu güvenden dolayı onur duyduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Bir önceki dönemde gururla taşıdığı bu rolü taşımaya devam edeceğini söyleyen Alba, “Hem bir girişimci hem de iki ülke arasındaki ticari elçi olarak yürüttüğüm görevi İzmir, Ege bölgesindeki tüm ortaklarımız, şirketler, girişimciler, İtalyan diplomasisi ve tüm yerel kurumlar ile yakın ilişki içinde ve sizlerin desteğiyle başarıyla sürdürmeye devam edeceğim" dedi. Yeni dönemde İtalya ve Türkiye arasındaki ticari faaliyetlerin arttırılması için çaba göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Alba, “İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası’nın, üyeleri, bölgedeki şirketler, İtalyan ve Dünya’daki diğer İtalyan ticaret odaları ile ekonomik, ticari ve uluslararası ilişkiler panoramasında daha da öne çıkan bir konuma ulaşmasını sağlayacağız. 2023-2024 dönemi için yeni hedeflerini şimdiden belirledik, İtalya ile Türkiye’nin işbirliğini her alanda yükseltmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Genel kurulun ardından yapılan ilk yönetim kurulunda tekrar başkanlığa seçilen Pietro Alba’nın yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu:  Başkan Yardımcıları:Sahika Aşkiner, Rebii Akdurak Sayman: Enrico Aliberti Yönetim Kurulu Üyeleri:Işın Yılmaz, Bülent Akgerman,Enrico Corsini, Enrico Friz ve Mustafa Nafiz Delen.

Yorum Yaz